Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 19

Sezoną įvertinęs Žydrūnas Urbonas: „Rytas“ turi daugiau ginklų nei „Neptūnas“

Tai buvo sezonas, per kurį Utenos „Juventus“ ir jis pats ženkliai paaugo, – įsitikinęs Ž.Urbonas, kurio treniruojami Utenos krepšininkai sekmadienį krito LKL ketvirtfinalyje prieš Vilniaus „Rytą“.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Juventus“ davė kovą Vilniaus klubui, bet pralaimėjo trečiąjį ketvirtfinalio mačą, po kurio tolyn į pusfinalį žengė Vilniaus krepšininkai.

Ž.Urbonas neapvylė ir skyrė daug laiko išsamiems atsakymams spaudos konferencijoje.

Pateikiame įdomiausias „Juventus“ trenerio mintis.

Apie rungtynes: „Vienintelis klausimas buvo – kaip susitvarkysime su stresu. Pripažinkime, kad neturėjome tokios svarbos rungtynių. Be to, žaidėme išvykoje.

Labai paprasta – mes atidavėme viską, jie įmetė viską iš eilutės. Man net keista buvo matyti savo žaidėjus taip klystančius. Lyg ir bandžiau imti minutes, bet jautėsi nervingumas. Paskui bandėme didvyriais tapti po vieną, K.Gainesas metė metimus – mes buvome pametę galvas, nežaidėme savo krepšinio.“

Apie pokyčius: „Būtų smagu su tokia komanda pradėti kitą sezoną. Ji užaugo. Gerai pamenu, kad pirmą mačą čia Vilniuje gavome 30 taškų be variantų. O šįsyk kovėmės su „Rytu“. Komanda užaugo ir aš ūgtelėjau, kaip treneris. Dariau klaidų, bet man buvo svarbu matyti virsmą. Kaip Martinas Gebenas iš lėliukės virto drugiu. Vaikas galėjo nulaužti lanką 19 kartų ir šiandien, bet kamuolys iki jo nepriėjo.

Dovis Bičkauskis paaugo, iš NKL atėjęs Gytis Radzevičius. Tomas Dimša atsigavo, nors visi jį buvo nurašę. Galbūt pritrūkome vieno metimo ir galėjome būti penkti LKL čempionate. Bet likome šešti ir su skambia gaida baigėme sezoną.

Mūsų tikslas buvo šešetas. Mes tikrai nesitikėjome ketvirtfinalyje „Ryto“. Tegu nesupyksta „Neptūnas“, bet rinkčiausi jį – įsitikinęs šimtu procentų. Nes „Neptūnas“ neturi Arciomo Parachouskio – jis mašina, net „Žalgiris“ nesulaiko. Natūralu, nes „Rytas“ išmetė dukart daugiau pinigų nei „Neptūnas“.

„Rytas“ būtų dar galingesnis, jei vietoje D.Suttono būtų įsigijęs kitą gerą vaikiną. Jiems labai trūksta šioje pozicijoje.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Apie komandos likimą: „Mūsų toks likimas, mes tarsi donoras. Pagal biudžetą gal esame 7-8 vietoje. Kiek girdėjau su „Šiauliais“ panašus biudžetas – apie 700 tūkst. O „Šiauliai“ liko paskutiniai, mes – šešti.

Kitam sezonui sutartis turi Arnas Beručka ir Gytis Radzevičius. Kartais gerai, kad pasiimi žaidėją vienam sezonui. Mes nesame turtingi. Kasmet auginame biudžetą po 1 ar 2 proc., bet tai yra Utena. Esame dėkingi rėmėjams, kurių kone nė vienas nepasitraukė.

Anksčiau buvo lengviau į ketvertą patekti. Dabar atsirado Panevėžio „Lietkabelis“, kuris smogė su pinigais ir užėmė ketvirtą vietą lygoje. Pats skirtumas biudžetų dabar skiriasi kelis kartus. O kai kartais skiriasi, būna sunku pavyti, ypač atkrintamosiose varžybose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Aišku, norėčiau Brandono Davieso ar Arciomo Parachouskio. Bet iš tiesų kitą sezoną bus gana nauja komanda. Mes esame donorai turtingesnėms komandoms, kaip „Žalgiris“ yra donoras kitoms Eurolygos komandoms.“

„Rytas ar „Neptūnas“? „Žinau, kad „Rytas“ labai stiprus, treneris gerai viską sudėlioja. Manau, kad puolime „Rytas“ turi daugiau ginklų. Jie gali užpulti geriau nei „Neptūnas“, kuris turi daugiau fiziškumo tam tikrose pozicijose, bet mažiau potencialo puolime. Tai nebus sausa serija, bet turėtų „Rytas“ kažkokiu būdu išsikapstyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius