Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 01

Stulbinamai atakavęs Vilniaus „Rytas“ išsiliejo ant „Šiaulių“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai (25-9) pademonstravo stulbinamą dvitaškių taiklumą ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse trečiadienį išvykoje 117:82 (28:21, 31:15, 25:23, 33:23) sutriuškino „Šiaulius“ (7-28).
Derekas Needhamas
Derekas Needhamas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Iki išvykos į Šiaulius Vilniaus komanda buvo pralaimėjusi tris mačus iš pastarųjų penkių, pamačiusi savo prezidentą Antaną Guogą su „Žalgirio“ kepurėle Kaune ir galiausiai išgirdusi apie jo pasitraukimą po žodinio kivirčo su savais sirgaliais.

Nemalonumų seriją vilniečiams pavyko nutraukti trečiadienį Šiauliuose, kur pagerino lygos sezono rezultatyvumo rekordą, pelnę net 117 taškus.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai atakavo stulbinamu taiklumu – pataikė 30 iš 39 dvitaškių (76 proc.) ir 16 iš 32 tritaškių (50 proc.).

Nors rungtynių pradžia buvo lygi (20:20), paskui vilniečiai spurtavo net 25:1. Jų taiklumas buvo pavydėtinas – iki pertraukos svečiai pataikė net 21 dvitaškį iš 23.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: M.Echodo skrydis

Mače, kuriame Vilniaus klubas žaidė be DJ Seeley, kitas amerikietis Derekas Needhamas sprogo rezultatyvumu – įžaidėjas pelnė 26 taškus. Karjerą Europoje būtent Šiauliuose 2013 metais pradėjęs, o prieš kelias savaites Vilniaus ekipą papildęs 180 cm ūgio amerikietis pataikė 6 tritaškius iš 9.

Šio mačo trečiajame kėlinyje iš aikštės buvo išvytas Mindaugas Girdžiūnas. Vilniaus komandos gynėjas buvo nubaustas nesportine pražangą, o po kivirčo su Sethu Allenu – dar ir technine pražanga.

Karolio Bakūno nuotr. /Mindaugas Girdžiūnas
Karolio Bakūno nuotr. /Mindaugas Girdžiūnas

„Rytas“ liko trečioje vietoje su nedidelėmis viltimis užkopti aukščiau, nes vilniečiams liko tik dvejos rungtynės – šį savaitgalį namie su „Skycop“, o gegužės 12 dieną Kaune su „Žalgiriu“.

„Šiauliai“ trečiadienį smuktelėjo į paskutinę vietą LKL čempionate, nes pergalę pasiekė ir laimėjimais susilygino Kėdainių „Nevėžis“, kitose rungtynėse pranokęs Alytaus „Dzūkiją“. Be to, „Nevėžis“ pagal tarpusavio mačų santykį pirmauja prieš „Šiaulius“ 3-1 šį sezoną.

Siekiant pakilti iš dešimtos vietos Antano Sireikos treniruojamai komandai privalu įveikti Klaipėdoje „Neptūną“ per paskutinį turą ir tikėtis, kad „Nevėžis“ namie pralaimės Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

„Šiauliai“: Sethas Allenas 20, Arminas Urbutis 14, Benas Griciūnas 13;

„Rytas“: Derekas Needhamas 26, Deividas Sirvydis, Arnas Butkevičius ir Rokas Stipčevičius po 14, Martynas Echodas 13, Arciomas Parachouskis ir Eimantas Bendžius po 9, Margiris Normantas 7;

VIDEO: „Ginčas“ dėl chaoso „Ryto“ klube: A.Guoga, pinigai, sirgaliai ir pralaimėjimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius