-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 25

Suerzintas „Lietkabelio“ serbas palieka Vilnių su klausimais ir pažadu sirgaliams

Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas Vilnių palieka piktas ir su 25 tašku antausiu nuo „Ryto“ krepšininkų 72:97. Tačiau skaudų smūgį LKL pusfinalio starte sugėręs panevėžiečių strategas prieš užtrenkdamas „Jeep“ arenos duris davė pažadą – „Lietkabelio“ krepšininkai sugrįš į seriją stipresni.

„Lietkabelio“ ambicija mesti iššūkį „Rytui“ griuvo kaip partnerystės įstatymo projektas. Aukštaitijos klubas ambicingai pradėjo susitikimą 11:6, tačiau netrukus įkrito į šulinį ir penkias minutes nesugebėjo iš jo išsikeberioti su taškais.

Augusto Marčiulionio energijos ir dviejų tritaškių bei Andrew Goudelocko solo pasirodymo įkvėptas „Rytas“ spurtavo net 18:1 ir dvigubai nutolo nuo svečių 24:12. „Lietkabelis“ buvo priartėjęs pavojingu atstumu (23:28), bet „Ryto“ pasitikėjimas vertė iš kojų palūžusius panevėžiečius. Jie blaškėsi tarp triukšmingų sostinės tribūnų ir liko toli nuo savo įprastos žaidimo formos.

„Lietkabelis“ metė pro šalį netikėdamas savo metimais (50 proc. dvit., 13 proc. trit.), dvejojo priešais save sutikęs bent menkiausią kliūtį ir žvalgėsi atgal.

Nenadui Čanakui beliko tik žvilgčioti į savo auklėtinius klausiamu žvilgsniu. Į rūbinę 45-erių serbas išėjo iš savojo krepšio ištraukęs 56 „Ryto“ taškus ir su 17 taškų deficitu (39:56).

„Akivaizdu, nebuvau patenkintas savo žaidėjais. Žaidžiant su „Rytu“ su tokiu požiūriu pirmoje pusėje, mes nusipelnėme to pralaimėjimo, – spaudos konferencijoje teigė N.Čanakas. – Labai blogos rungtynės. Jei antrajame kėlinyje praleidžiame 32 taškus ir padarome vos vieną pražangą, tai rodo, kaip mes atrodome.

Jokios kovos prieš užtvaras, nesistengėme per closeoutus, nevertėme jų daryti driblingo. Jie metė laisvus metimus.

Mums trūko agresyvumo. Jei per kėlinį padarai vieną pražangą ir praleidi 32 taškus, tai kas tai yra? Tai nerimtas krepšinis.“

„Rytas“ puolime darė ką norėjo. Tritaškius (16/31 – 51 proc.) metė net taikliau nei dvitaškius (16/32 – 50 proc.).

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro perliukai, „Barcos“ šansai laimėti Eurolygą ir rinktinės klaustukai

Po pertraukos „Lietkabelis“ parodė gyvybės ženklus, tačiau paskutinis pasispardymas truko neilgai. Skirtumas vėl greitai perkopė 20 taškų ribą ir mačo pabaigoje „Rytas“ turėjo prabangą užbaigti rungtynes su Arnu Adomavičiumi bei Rapolu Ivanausku.

Tik ketvirtojo kėlinio viduryje kraują dar įkaitino Gabrieliaus Maldūno ir Kristjano Kitsingo imtynės po krepšiu. Jau po švilpuko du stiprūs vyrai nenorėjo atiduoti vienas kitam kamuolio ir įsivėlė į nedidelį konfliktą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Iki galo kovęsis G.Maldūnas nebeišsilaikęs už kamuolio užsikabino estui už rankų, o šis piktas stūmė panevėžietį ant žemės. Lietuvis su trenksmu griuvo ant parketo, Kyle'as Vinalesas puolė ginti komandos draugo iš nugaros ir aikštėje kilo susistumdymas.

„Būčiau patenkintas matydamas tokią kovą nuo pirmos minutės, bet ne rungtynių pabaigoje, – atsiduso N.Čanakas. – 0-1. Viskas. Pažadu, kad grįšime stipresni.“

Antrosios LKL pusfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynės Panevėžyje vyks ketvirtadienį 18 val. 50 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius