Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

T.Lekūnas gerino karjeros rekordus, bet Pasvalyje dominavo „Šiauliai“

Tomas Lekūnas sužaidė geriausias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), bet ir to nebuvo gana – jo atstovaujamos Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (9-13) namuose 70:88 (14:19, 19:18, 21:27, 16:24) neprilygo autsaideriams „Šiauliams“ (6-16).
Elvar Fridriksson
Elvar Fridriksson / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Įspūdingai rungtyniavęs T.Lekūnas sumetė kone pusę savo komandos taškų.

Per 32 minutes jis pelnė 31 tašką (7/12 dvit., 3/5 trit., 8/8 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir surinko 37 naudingumo balus.

Tai – naudingiausios ir rezultatyviausios T.Lekūno LKL rungtynės. Iki tol jo rekordai siekė 29 taškus ir 36 naudingumo balus.

Nepaisant pritrenkiančio puolėjo pasirodymo, aikštėje dominavo šiauliečiai.

Antano Sireikos komandoje keturi žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių ir net aštuoni krepšininkai surinko bent 7 taškus, o mačo kontrolę „Šiauliai“ perėmė po ilgosios pertraukos.

Po dviejų kėlinių svečiai pirmavo tik 37:33, bet trečiajame ketvirtyje ėmė visiškai dominuoti ir surengė atkarpą 22:4, po kurios pirmavo triuškinamai.

T.Lekūnas rengė solo šou ir dar bandė įžiebti viltį „Pieno žvaigždėms“. Prabėgus trims ketvirtojo kėlinio minutėms komandas skyrė jau tik 8 taškai (60:68), tačiau „Šiaulių“ tolimi metimai ir išnaudotos pražangos sparčiai artino juos prie pergalės. Paskutinių minučių metu intrigos nebebuvo.

„Pieno žvaigždėms“ tai ketvirtoji nesėkmė per pastarąsias penkerias rungtynes. Nepaisant to, jie ir toliau LKL išlieka penkti.

„Šiauliai“ net ir po pergalės nepakilo iš LKL dugno, nes laimėjo ir arčiausiai jų buvęs Kėdainių „Nevėžis“ (7-16).

„Šiauliai“: Andy Van Vlietas 14 (10 atk. kam.), Eimantas Stankevičius, Kasparas Beržinis (7 atk. kam.) ir Mindaugas Lukauskis po 12, Justas Furmanavičius ir Martynas Varnas po 9.

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 31 (10 atk. kam., 37 naud. bal.), Edgaras Želionis 9, Jahennsas Manigat (2/8 trit.), Paulius Petrilevičius ir Danielis Amigo (7 atk. kam.) po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius