-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 30

Teisėjų sprendimai prieš „Lietuvos ryto“ stebuklą D.Adomaičiui sukėlė klausimų

Dainius Adomaitis ironiškai šypsodamasis kulniavo į „Lietuvos ryto“ arenos rūbinę. Prieš akimirką Deividas Gailius sukūrė naujametinį stebuklą, su sirena parblokšdamas Klaipėdos „Neptūną“ karjeros metimu. Bet D.Adomaitis stebėjosi, kodėl kai prieš lemtingą D.Gailiaus šūvį aikštėje vienu metu buvo šeši „Lietuvos ryto“ žaidėjai, teisėjų švilpukas tylėjo. „Techninė!“ – rodydamas žymųjį gestą prie šoninės linijos tada net pašokęs dar šaukė D.Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sąmyšis kilo po to, kai Tomas Pačėsas į aikštę metė bent tris naujus žaidėjus, laikrodžiui rodant paskutiniąsias 1,3 sek. Rezultatas buvo lygus 75:75.

Susipainiojo patys „Lietuvos ryto“ nariai – akimirką aikštėje jų buvo net septyni. Dešimtį sekundžių vilniečių aikštėje buvo per daug.

Teisėjai paprašė šeštąjį žaidėją palikti aikštę. O kas buvo toliau, puikiai atsimena ir „Neptūno“ gerbėjai, ir Dainius Adomaitis.

„Pabaigoje kai kurie momentai buvo sunkiai suvokiami, – kalbėdamas apie teisėjus prieš lemtingą metimą neslėpė D.Adomaitis. – Ne tik šiose rungtynėse. Ir kitas analizuojame. Stengiamės pozityviai žiūrėti į teisėjų darbą, su jais bendraujame. Bet nežinau, teisėjų reikėtų klausti. Nežinau, kaip ten tiksliai yra. Ar teisėjas turi rūpintis tuo, kad paprašytų šešto žaidėjo išeiti iš aikštės?

Su paskutiniu momentu su bauda prieš Loganą visi suprantame. Spaudoje labai ilgai apie tai buvo rašyta. Išrašytas momentas“.

D.Adomaitis turėjo pastabų dėl pražangos prieš Davidą Loganą šalia šoninės linijos, kai po chaoso aikštėje amerikietis sučiupo kamuolį, o Martynas Mažeika neva išstūmė „Lietuvos ryto“ žaidėją iš aikštės. Tuomet buvo likę žaisti nepilnas 10 sekundžių, o rezultatas buvo lygus 73:73.

VIDEO: Rungtynių momentas: D. Gailiaus lemiamas metimas

Teisėjai nusprendė fiksuoti pražangą ir sukėlė „Neptūno“ krepšininkų nepasitenkinimą. D.Adomaitis iškart prisiminė praėjusio LKL sezono pusfinalį, kai lemtingame mače teisėjai užfiksavo pražangą prieš Danielį Ewingą, o vėliau „Neptūnas“ eliminavo „Lietuvos rytą“ iš kovos dėl aukso.

D.Loganas dviem metimais išvedė vilniečius į priekį (75:73). Tiesa, po to fantastišku judesiu išprovokavęs Drew Gordono pražangą kritiniu metu rezultatą lygino Larry Drew (75:75).

„Stengsiuosi būti labai pozityviu, nes kas belieka. Jei akcentuojame būtinus dalykus, bet nesugebame jų padaryti viso mačo metu... Akcentavome, kad jei norime laimėti, negalime jiems leisti priartėti prie panašaus puolime atkovotų kamuolių skaičiaus. Jie tą skaičių pasiekė. Skaudžiausia, kad pasiekė tada, kai buvo svarbiausias momentas. Du žaidėjai žiūri į kamuolį ir tikisi, kad kažkuris paims kamuolį... – nusivylimo spaudos konferencijoje neslėpė D.Adomaitis. – Kitas dalykas, man reikia mokyti ir mes mokomės, žiūrime, bet vis kartais grįžtame į tuos dalykus, kurie turėtų būti automatiniai. Sunku suvokti, kodėl kai likus 3 minutėms turime tris komandines pražangas ir galime prasižengti išvengdami jų metimų, bet mes prasižengiame tada, kai jie eina mesti baudų, o per tą laiką praleidžiame du tritaškius ir metimą iš po krepšio.

Labai banguotas sezonas. Ir sudėtingas.

To negali būti, jei nori laimėti prieš „Lietuvos rytą“. Norėdamas laimėti Vilniuje, turi žaisti protingai, solidžiai ir negali turėti tokių atakų.“

Su 8 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais „Neptūnas“ Naujuosius sutinka penktoje LKL turnyro lentelės vietoje. Akivaizdu, kad tai nedžiugina Lietuvos rinktinės trenerio.

„Labai banguotas sezonas. Ir sudėtingas, – pirmąją sezono pusę vertino D.Adomaitis. – Sezono pradžia buvo be galo sudėtinga. Kai kurie žaidėjai atvyko ne tokios sportinės formos, kokios privalo atvykti profesionalūs sportininkai.

Turėjome tam skirti daug laiko, o tai atsiliepė mūsų prastam startui. Visas planavimas nuėjo šuniui ant uodegos, kai buvo pakeistos rungtynių datos likus mažai laiko iki sezono pradžios. Buvo daug nesusipratimų.

Blogiausia, kad beveik įpusėjome sezoną, o turime didžiausią problemą trečioje pozicijoje. Turime problemų su žaidėjais, nes kartais treniruojamės aštuoniese. Žaidžiant dviem frontais, taip be galo sudėtinga.“

Kas turi pasikeisti, kad rezultatai bent LKL čempionate būtų geresni?

„Reikia, kad žaidėjai sugrįžtų po traumų į rotaciją, – akcentavo D.Adomaitis. – Kartais mūsų žaidimas išsikreipia, kai atsiranda problemų su baudomis. Juk atsiranda nuovargis. Neįmanoma išlaikyti geros formos viso sezono metu. Ji truputį vaikšto. Mes turėdami tokią mažą rotaciją neturime laiko įkrauti baterijų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius