Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 29

Tik faktai: grandų siaubas ir tendencingas įspėjimas „Žalgiriui“

Kauno „Žalgiris“ supykdė Šarūną Jasikevičių ir Klaipėdoje patyrė ankstyvą naujojo sezono pralaimėjimą 64:73. Tiesa, tokie čempionų paslydimai sezono starte pastaraisiais metais jau darosi tendencija. 24sek pateikia įdomiausius „Žalgirio“ ir „Neptūno“ dvikovos faktus bei svarbiausius žalgiriečių sezono pradžios skaičius.
Paulius Jankūnas
LKL rungtynės: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“. / K.Bakūno nuotr.

„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis patvirtina grandų siaubo etiketę. Treneris iš Darbėnų prieš „Žalgirį“ per dvejus pastaruosius metus laimėjo 4 LKL rungtynes iš 10. Krepšinio analitikas Erildas Budraitis dar 2016-ųjų pradžioje buvo paskaičiavęs, kad K.Maksvytis yra sėkmingiausiai prieš stipriausias Lietuvos komandas vadovaujantis treneris.

„Žalgiris“ per visą 2016–2017 metų LKL reguliarųjį sezoną pralaimėjo tik 3 kartus, iš viso su atkrintamosiomis – 5 kartus. Tiesa, ir pernai žalgiriečiai klupo sezono starte – jau pirmosiose sezono rungtynėse pralaimėjo Panevėžyje. Beje, tuomet „Lietkabeliui“ vadovavęs K.Maksvytis „Žalgirį“ privertė suklupti 3 kartus.

Žalgiriečiams pralaimėjimas LKL sezono starte darosi būdingu reiškiniu. Per trejas pirmąsias sezono rungtynes „Žalgiris“ patyrė bent vieną pralaimėjimą jau 4 pastaruosius sezonus iš 5.

K.Bakūno nuotr./LKL rungtynės: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“.
K.Bakūno nuotr./LKL rungtynės: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“.

„Žalgiris“ Klaipėdoje antroje rungtynių pusėje tepelnė 25 taškus, o iš viso – 64. Palyginimui, rungtynėse su „Dzūkija“ jau po trijų kėlinių žalgiriečiai savo kraityje turėjo 68 taškus, su „Pieno žvaigždėmis“ – 79.

„Žalgiris“ suklydo 21 kartą. Pastarąjį sykį daugiau kartų „Žalgiris“ klydo tik prieš dvejus metus, kai 2015-ųjų spalio 25-ąją „Lietuvos rytui“ atidavė 22 kamuolius.

Naujas „Žalgirio“ gynėjas Vasilije Micičius per dvejas rungtynes su „Neptūnu“ ir „Pieno žvaigždėmis“ suklydo jau 7 kartus. Klaipėdoje serbas prarado 4 kamuolius. Tai beveik tiek pat, kiek jis kol kas pelnė taškų (10) ar atliko rezultatyvių perdavimų (8). Jis kol kas yra neefektyviausias „Žalgirio“ žaidėjas (vid. 1,5 naud. bal.).

Bent po vieną tritaškį išmetė 10 iš 12 žalgiriečių. Iš toli neatakavo tik Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas. Tiesa, žalgiriečių procentas neblizgėjo – tritaškius metė 27 proc. tikslumu (6/22). Pirmąjį tolimą metimą „Žalgiris“ išmetė tik 13-ąją minutę. Iki tol žalgiriečiai įmesdavo bent po 11 tritaškių ir atakuodavo 50 proc. tikslumu.

„Žalgiris“ krepšį atakavo vos 32,6 proc. taiklumu (18/57).

„Žalgiris“ panaudojo visus 12 žaidėjų. Mažiausiai rungtyniavo 4 minutes aikštėje praleidęs Gytis Masiulis. „Neptūnas“ iškovojo pergalę aštuoniese.

Renaldas Seibutis buvo vienas aktyviausių „Žalgirio“ skriaudėjų. Į buvusios komandos krepšį patyręs gynėjas įmetė 11 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų. Efektyviau „Neptūne“ žaidė tik Arnas Butkevičius (18 naud. bal.), Juanas Palaciosas surinko 14 naudingumo balų.

Beje, kolumbietis pakartojo asmeninį efektyvumo rekordą žaidžiant prieš „Žalgirį“. Rungtyniaudamas Vilniaus „Lietuvos ryte“ 2013–2014 metų sezoną, prieš žaliai baltus jis rezultatyviau nei ketvirtadienį Klaipėdoje (15 tšk.) rungtyniavo tik sykį, kai 2014-aisiais įmetė 20 taškų.

K.Bakūno nuotr./LKL rungtynės: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“.
K.Bakūno nuotr./LKL rungtynės: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“.

Iki rungtynių su „Žalgiriu“ A.Butkevičius per du mačus buvo metęs tik 1 tritaškį, kurio nepataikė. Į „Žalgirio“ krepšį žaidėjas įsūdė 4 iš 6 ir pakartojo asmeninį karjeros LKL rekordą. Beje, iki dvikovos su „Žalgiriu“ A.Butkevičius į „Šiaulių“ ir „Nevėžio“ krepšį iš viso buvo įmetęs 6 taškelius. „Žalgiriui“ atseikėjo 14.

Po „Neptūno“ krepšiu žalgiriečiai sugriebė net 15 kamuolių ir laimėjo mūšį po lenta 43:32. Brandonas Daviesas vienas sugriebė net 14 kamuolių, iš kurių bent 5 puolime. Dar 4 sugriebė Aaronas White'as. Abu aukštaūgiai dviese atkovojo daugiau kamuolių puolime nei visa „Neptūno“ komanda (8).

Sezonas sunkiai prasidėjo Pauliui Jankūnui, kuris žaisdamas po 21 minutę kol kas renka tik po 5 taškus, krepšį atakuodamas 35 procentų tikslumu. Klaipėdoje kapitonas sužaidė kol kas nerezultatyviausią mačą – sukrapštė 2 taškus (1/4 met.). Praėjusį sezoną P.Jankūnas su 10,8 taško vidurkiu buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas. Beje, per tris pirmuosius LKL susitikimus P.Jankūnas prametė visus 3 tritaškius.

Po trejų rungtynių kol kas rezultatyviausiai „Žalgiryje“ žaidžia Edgaras Ulanovas, renkantis vid. 10,7 taško. Antras sąraše – Paulius Valinskas, tačiau gynėjas sužaidė du mačus ir jo rezultatyvumo vidurkį iki 10-ies užkėlė 16-os taškų pasirodymas su Alytaus „Dzūkija“.

Brandonas Daviesas ir Edgaras Ulanovas dviese prieš „Neptūną“ surinko 65 proc. (41) visų „Žalgirio“ komandos naudingumo balų (63).

Efektyviausiai „Žalgirio“ gretose sezono pradžioje žaidžia Brandonas Daviesas, kuris renka vid. 9,3 taško, 6,7 atkovoto kamuolio ir 14,7 naudingumo balo. Už centro rikiuojasi Edgaras Ulanovas (14 naud. bal.) ir Kevinas Pangosas (11,7 naud. bal.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius