Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 26

Tomas Pačėsas: apie „Žalgirio“ trenerių pergalę, įdomų sprendimą ir nemotyvuotą „Lietuvos rytą“

Krepšinio specialistas Tomas Pačėsas sekmadienį komentuodamas „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes per televiziją ne kartą pažėrė priekaištų vilniečių treneriui Marcelo Nicolai už nepasirengimą mačui, o žaidėjams – už netinkamą nusiteikimą. Anot T.Pačėso, „Lietuvos rytas“ ir pralaimėjo dėl šių priežasčių, o ne mažesnio individualaus meistriškumo. Be to, M.Nicola neturėjo plano B.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Šiose rungtynėse man labiausiai įsiminė tas pats, ką aš matau metai iš metų, o ypač per pastaruosius sezonus – „Žalgiris“ laimi savo dvasia ir nusiteikimu. „Lietuvos rytas“ išėjo į aikštę pasižaisti, o „Žalgiris“ – laimėti. 

Ne individualus meistriškumas, ne pavardės, ne patirtis ar kažkokie kiti dalykai „ant popieriaus“ skiria komandas.

Jūs pažiūrėkite į „Žalgirį“. Lekavičius, Ulanovas pralaimėtose situacijose griūna ant kamuolio, kaunasi, nepasiduoda. Man sunku pasakyti, koks „Lietuvos ryto“ komandoje yra motyvacinis fonas, bet kažkas yra negerai. Visi faktoriai geriau pasirengti rungtynėms buvo jų pusėje, visi pliusai“, – po rungtynių kalbėjo T.Pačėsas.

Dirbdamas Lenkijoje T.Pačėsas garsėjo kaip puikus motyvuotojas. Būtent to pašnekovas sekmadienį pasigedo iš „Lietuvos rytui“ vadovaujančio M.Nicolos.

Rašau didelį pliusą „Žalgirio“ treneriams. Ulanovas penktadienį žaidė 30 minučių, bet jį nuo starto leido ketvirtojo numerio pozicijoje ir jis visiškai išjungė Oreliką.

„Treneris turi motyvuoti savo žaidėjus. Aš nežinau, kodėl jam tai nepavyksta. Bet jis nėra pirmas. Galbūt tai jau ne trenerio bėda, o kažkas kitkas komandoje yra negerai.

Gal, bet čia labai didelis gal, tai galima paaiškinti, kad komandoje pusė žaidėjų yra nauji, gal nesusižaidę. Tačiau tai negali leisti 20 klaidų padariusiam „Žalgiriui“ pirmauti 20 taškų“, – sakė T.Pačėsas.

Be nusiteikimo ir noro laimėti rungtynes T.Pačėsas išskyrė ir puikų „Žalgirio“ trenerių darbą bei įdomius sprendimus, kurie išmušė „Lietuvos rytą“ iš vėžių. 

„Rašau didelį pliusą „Žalgirio“ treneriams. Edgaras Ulanovas penktadienį žaidė daugiau nei 30 minučių, bet jį nuo starto leido ketvirtojo numerio pozicijoje ir jis visiškai išjungė Oreliką. Visa galva žemesnis ir fiziškai silpnesnis Hanlanas į startą ėjo prieš Gailių, kuris buvo išjungtas iki 4-ojo kėlinio.

Be to, „Žalgiris“ labai agresyviai gindavosi prieš derinį „du prieš du“. Agresyviai išeidavo ant gynėjo, taip rizikuodami gauti lengvus taškus iš po krepšio. Vis dėlto „Lietuvos rytas“ tai perprato tik pačioje pabaigoje. Manau, kad „Žalgirio“ trenerių štabas laimėjo prieš „Lietuvos ryto“ trenerius“, – komandos vedlių darbą įvertino T.Pačėsas.

Aš matau tai metai iš metų, o ypač per pastaruosius sezonus – „Žalgiris“ laimi savo dvasia ir nusiteikimu. „Lietuvos rytas“ išėjo į aikštę pasižaisti, o „Žalgiris“ – laimėti. 

Anot pašnekovo, M.Nicola neturėjo plano B, o jeigu ir buvo planas A – jo nesimatė.

„Kelios geros varžovų minutės neturi sužlugdyti komandos, tačiau „Lietuvos rytas“ prastai gynėsi, leido kauniečiams lengvai pelnyti taškus ir iš arti, ir iš toli. 

„Lietuvos ryto“ stilius yra greitos atakos, daug laisvų metimų, tačiau rungtynių pradžioje „Žalgiris“ visiškai eliminavo tą „Lietuvos ryto“ planą, jeigu jis buvo. Plano B jie neturėjo ir aš nesuprantu, kodėl“, – klausė T.Pačėsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius