Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 17

Toną triumfui davęs A.Parachouskis: „Tai parodė šios komandos charakterį“

Arciomas Parachouskis po finalinės mačo sirenos „Siemens“ arenoje apsikabino su Roku Stipčevičiumi ir šoko pergalės šokį. Netrukus jis jau davė pirmąjį savo interviu po laimėto Karaliaus Mindaugo taurės titulo ir buvo pirmasis žaidėjas, kreipęsis į sirgalius. „Mes tai tęsime!“, – rėkė „Ryto“ baltarusis, o tribūnos jam atsakė kurtinančiu triukšmu.
Artsiomas Parakhouskis
Rungtynių akimirka / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Finale A.Parachouskis vėl buvo sunkiai sulaikomas. Jis dar pirmajame kėlinyje pūtė Brandoną Daviesą ir riaumojo iš pasitenkinimo.

Antrajame ketvirtyje „centras“ nusiėmė kamuolį nuo bent trijų žalgiriečių galvų ir pelnė taškus. Puolėjas suspaudė kumštį ir triumfuodamas leidosi į gynybą.

Baltarusio energija ir noras tryško per kraštus visose rungtynėse. Jis buvo nepakeičiamas stabdant „Žalgirio“ aukštaūgius ir tai jam sekėsi. B.Daviesas sukrapštė vos 3 taškus, pataikęs vos 1 metimą iš 8, Antanas Kavaliauskas per 4 minutes nepelnė nei taško, o Paulius Jankūnas surinko 8 taškus, tačiau daugumą jų pelnė metimais iš vidutinio nuotolio.

VIDEO: Pamatykite: siautulingos „Ryto“ triumfo akimirkos

Pats A.Parachouskis surinko 14 taškų per 30 minučių. Vidurio puolėjas pridėjo 11 atkovotų kamuolių, 3 blokus, 4 išprovokuotas pražangas ir finišavo su 21 naudingumo balu.

Nenuostabu, kad būtent jis atsiėmė ir MVP apdovanojimą.

„Mes esame šeima“, – ne kartą kartojo A.Parachouskis po pergalės finale 70:67.

„Tai buvo sunkios rungtynės, „Žalgiris“ kontroliavo jas 35, o gali ir 38 minutes, bet tada Roko (Stipčevičius) pataikė pašėlusių metimų ir išlaikė mus gyvus. Likome kartu, kartu žaidėme net kai atsilikome ir tai parodė šios komandos charakterį“, – džiaugėsi A.Parachouskis.

Likome kartu, kartu žaidėme net kai atsilikome ir tai parodė šios komandos charakterį

Vilniečiai paskutiniame kėlinyje pelnė net 27 taškus, o „centras“ nesiryžo giliai kapstyti tokio scenarijaus priežasčių.

„Reikia klausti trenerio, bet mes tikėjome, kad rungtynės gali būti mūsų. Keli tritaškiai mus sugrąžino, tada rungtynės pasisuko kita linkme. Mes ir ketvirtajame kėlinyje padarėm klaidų, buvo neprotingų pražangų. Ir ta mano pražanga prieš Leo. Gerai, kad jis nepataikė baudos. Žaidėme kaip komanda ir nesugriuvome visas 40 minučių“, – kalbėjo A.Parachouskis.

Nekapstė baltarusis ir taip sėkmingai besiklosčiusių mikrodvikovų su „Žalgirio“ aukštaūgiais.

„Jis labai geras žaidėjas, žaidžia puikų sezoną, – iš pradžių apie B.Daviesą sakė A.Parachouskis. – Jie turi puikius vyrukus. Aš nenorėjau lipti per save, norėjau žaisti savo geriausias rungtynes ir manau, kad man tai pavyko.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artsiomas Parakhouskis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artsiomas Parakhouskis

Triumfas po taip išplėšto finalo „Siemens“ arenoje buvo griausmingas. Apsaugininkai nesugebėjo sustabdyti į aikštę besiveržusių sirgalių, norėjusių pasveikinti žaidėjus, pagaliau vėl priminusius, ką reiškia titulo skonis.

Kai kolega pradėjo klausimą užsimindamas apie „Ryto“ titulų badą, A.Parachouskis jį pertraukė ir priminė, kad vilniečiai KMT taurę į viršų kėlė 2016-siais, tačiau vėliau pripažino, koks svarbus šis triumfas yra organizacijai ir sirgaliams.

„Mes buvome šeimininkai, mūsų sirgaliai buvo čia, buvo labai svarbu laimėti. Organizacija daro gerus dalykus, esame kaip viena šeima, teisingose vėžėse ir tai tęsime“, – užtikrintai sakė A.Parachouskis.

Jis po spaudos konferencijos nuskubėjo pas komandos draugus, kurie vaišinosi VIP ložėje, šalia pastatę Mindaugo taurę.

Nuoširdusis „Ryto“ milžinas pirmąjį savo titulą komandai jau nukalė, tačiau įdomu, ką žada jo intriguojančios užuominos apie nepabaigtus darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius