Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 29

TOP 30 atlyginimų Lietuvoje: antrajame dešimtuke – „Ryto“ lietuvių kompanija

Penktadienį 24sek pasirodė pirmoji 30 daugiausiai LKL uždirbančių krepšininkų dalis. Šeštadienį pristatome antrąjį vertingiausių LKL krepšininkų dešimtuką, kuriame – daugybė Vilniaus „Ryto“ lietuvių.
Eimantas Bendžius, Antanas Kavaliauskas ir Dominikas Mavra
Eimantas Bendžius, Antanas Kavaliauskas ir Dominikas Mavra / 15min nuotr.

Prieš pristatant 11-20 trisdešimtuko vietas, 24sek kviečia susipažinti su trečiojo dešimtuko žaidėjais, kuriame yra ir netikėtų pavardžių.

Įprastai krepšinio sezonas trunka 10 mėnesių, todėl prie kiekvieno žaidėjo įrašysime mėnesinį žaidėjo atlyginimą. Pavyzdžiui, jeigu krepšininkas uždirba 50 tūkstančių eurų per mėnesį, labai tikėtina, kad per sezoną jis uždirba 500 tūkstančių.

Dažnai sutartyse būna įtrauktos įvairios papildomos sąlygos ar premijos. Pavyzdžiui, už sužaistų rungtynių skaičių (jeigu krepšininkui būdingos traumos), statistikos vidurkį, pasiekimus. Dėl visų tų aplinkybių skaičiai gali keistis.

NBA įprasta krepšininkų atlyginimus pateikti viešai iki paskutinio dolerio. Nieko nuostabaus – NBA taisyklėse griežtai apibrėžti finansiniai sandoriai, tokie kaip mainai ar atlyginimų lubos, todėl atvirumas yra praktiškai neišvengiamas.

Tuo tarpu Europoje sutarčių sąlygos slepiamos stalčiuose. Vis dėlto 24sek pasirėmė šaltinių informacija ir pabandė nupiešti krepšininkų atlyginimų Lietuvoje paveikslą. Informacija gali būti ne 100 proc. tiksli, bet pabandėme atsidurti arčiausiai kontraktuose įrašytų skaičių. Atlyginimai pateikiami eurais.

21-19. Dominikas Mavra („Lietkabelis“; ~ 10 tūkst.)

Tai yra viena kontroversiškiausių asmenybių šiame dešimtuke. 24sek žiniomis, D.Mavra į Panevėžį atvyko labai komplikuotomis aplinkybėmis.

Pirmiausia, jis prisijungė prie „Lietkabelio“ trenerio Ramūno Butauto pageidavimu. Šis spaudė buvusį klubo vadovą Mantą Ignatavičių įsigyti kroatą, bet tuometinis ekipos direktorius tą padaryti atsisakyti. Tada R.Butautas kreipėsi į „Lietkabelio“ savininką Alvydą Bieliauską, jog šis nupirktų komandai taip reikalingą papildymą – tuomet panevėžiečiams kaip tik reikėjo gynėjo.

Sandoris įvyko ir „Lietkabelis“ ryškiai permokėjo už D.Mavrą (24sek žiniomis, gavo 12 tūkst. eurų per mėnesį) – ne tik sumokėjo didelius pinigus, bet dar sudarė sutartį ir 2018-2019 m. sezonui. Panevėžio ekipos organizacijoje įsižiebė didžiulis konfliktas. Dabar vadovaujančiose pareigose „Lietkabelyje“ darbuojasi tik A.Bieliauskas.

Paties D.Mavros jau irgi galėjo nebelikti Panevėžyje – jam buvo ieškoma nauja komanda. Vis dėlto krepšininkas sutiko susimažinti atlyginimą ir dabar matome jį diriguojant „Lietkabelio“ atakoms. 24sek šaltinių teigimu, D.Mavros alga gali siekti mažiau nei 10 tūkst. per mėnesį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dominikas Mavra
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dominikas Mavra

21-19. Mike'as Morrisonas („Lietkabelis“; ~10 tūkst.)

Pagrindinis „Lietkabelio“ centras yra vienas daugiausiai klube uždirbančių žaidėjų ir tai nemažai pasako apie su juo siejamus vadovų lūkesčius. Aišku, nemažai ką pasako ir jo pozicija – vidurio puolėjai yra brangiausi rinkoje.

LKL čempionato starte 28-erių galingo sudėjimo centras stabiliai renka vid. 10,5 taško, 7,5 atkovoto kamuolio ir po 16 naudingumo balų. Tokio ir dar efektyvesnio jo „Lietkabeliui“ reikės visą sezoną.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Michael Morrison
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Michael Morrison

21-19. Jamaras Wilsonas („Lietkabelis“; ~10 tūkst.)

Vienas „Lietkabelio“ pirkinių, kuriuo panevėžiečiai didžiuojasi labiausiai.

Nepaisant Suomijos pilietybę turinčio ir šios šalies rinktinėje žaidžiančio amerikiečio amžiaus (34 m.), gynėjas taip nori žaisti, kad nepaisant skausmų veržiasi į aikštę ir padeda traukti „Lietkabelį“ klampiame LKL pirmenybių starte.

Pastaraisiais metais J.Wilsonas rungtyniavo Madrido „Estudiantes“, Belgrado „Partizan“, Nantero komandose, solidžiai dirigavo Suomijos rinktinės žaidimui. Akivaizdu, kad tai nėra katė maiše – „Lietkabelis“ gerai žino, kokį solidų įžaidėją gavo už tuos 100 tūkst. eurų per sezoną.

kklietkabelis.lt/K.Kavolėlio nuotr./Jamaras Wilsonas
kklietkabelis.lt/K.Kavolėlio nuotr./Jamaras Wilsonas

18. Jerai'us Grantas („Neptūnas“; ~12,5 tūkst.)

24sek žiniomis, „Neptūnas“ šiam vidurio puolėjui moka galbūt netgi dar mažiau. Bet į Klaipėdą grįžęs amerikietis demonstruoja formą, kuri Kaziui Maksvyčiui leidžia tikėtis, kad baudos aikštelėje galės pasikliauti 29-erių krepšininku.

J.Grantas atrodo dar lengvesnis ir vikresnis nei anksčiau, o prie 9,5 taško ir 4,5 atkovoto kamuolio, jis dar demonstruoja gerą aikštės matymą ir žaidimo skaitymą, išskirstydamas po 3 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jerai Grant
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jerai Grant

17-16. Mindaugas Girdžiūnas („Rytas“; ~15 tūkst.)

Viena priežasčių, kodėl Mindaugas Girdžiūnas pernai ryžosi po 7 metų palikti Klaipėdą sezono viduryje – galbūt gyvenimo kontraktas su „Rytu“.

Ilgalaikę sutartį su Vilniaus klubu sudaręs M.Girdžiūnas – vienas iš kelių lietuvių, kuriam sostinės komanda nepagailėjo dosnaus atlyginimo. „Ryto“ filosofija aiški – klubui reikėjo prisikviesti aukštesnio lygio vietinių žaidėjų, net jei tai reikštų ir permokėjimą. M.Girdžiūnas ir dar keli kiti – kaip tik ant pagrindinės nacionalinės komandos slenksčio.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

17-16. Evaldas Kairys („Rytas“; ~15 tūkst.)

Dar vienas žaidėjas, kuris į „Rytą“ atvyko užpildyti pajėgesnių vietinių žaidėjų kvotos, kad vilniečiams būtų paprasčiau įtilpti į legionierių limitą.

Negali sakyti, kad tai buvo blogas sprendimas – E.Kairio sugebėjimai labai imponuoja Dainiui Adomaičiui, kuris žino, kaip išnaudoti ribotų, bet jam naudingų galimybių aukštaūgį.

Tik įdomu, kaip jo vaidmuo keisis į Vilnių atvykus naujam aukštaūgiui.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Evaldas Kairys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Evaldas Kairys

15. Arnas Butkevičius („Rytas“; ~17 tūkst.)

Dar vienas rytietis, atvykęs į Vilnių per Klaipėdos „Neptūno“ susidūrimą su finansiniu ledkalniu.

Trigubus dublius prie Kazio Maksvyčio pradėjęs demonstruoti puolėjas Vilniuje atlieka ne tokį reikšmingą vaidmenį puolime, bet „Rytas“ patikėjo, kad tai lietuvis, su kuriuo verta sudaryti solidų ilgalaikį kontraktą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

14. Eimantas Bendžius („Rytas“; ~18 tūkst.)

Vienas geriausių, nors ne brangiausias, „Ryto“ vasaros pirkinys.

Po neblogų sezonų Lenkijoje ir Ispanijoje, prabėgus ketveriems metams E.Bendžius vėl rungtyniauja Vilniaus komandoje.

Tik per tą laiką jis užaugo. Nuo rotacijos žaidėjo, E.Bendžius tapo vienu „Ryto“ lyderių, LKL sezono starte renkančių vid. po 16 taškų.

Kad E.Bendžius ūgtelėjo, parodė jo indėlis Lietuvos rinktinėje esant aukšto kalibro žaidėjams. Gali būti, kad netolimoje ateityje jis atsiskleis kaip didžiulis „Ryto“ laimikis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimantas Bendžius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimantas Bendžius

13. Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“; ~19 tūkst.)

Jeigu būtų vaikęsis pinigų, A.Kavaliausko dabar nebūtų šiame sąraše. Kauno „Žalgirio“ centras tada būtų rungtyniavęs užsienyje, kur galbūt gautų didesnį mėnesinį atlyginimą.

Tačiau galimybė kautis elitinėje Eurolygos scenoje, neeilinė atmosfera „Žalgiryje“ ir aukščiausio lygio sąlygos Kaune taip pakerėjo 34-erių centrą, kad jis nusprendė daugmaž susimažinti atlyginimą ir likti Kaune nepaisant geresnių pasiūlymų iš svetur.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

12. Thomasas Walkupas („Žalgiris“; ~21,5 tūkst.)

Vienas pirmųjų „Žalgirio“ vasaros pirkinių. Tai tik parodo, kaip sudėtį renkantis Šarūnas Jasikevičius buvo susidomėjęs 25-erių gynėju iš JAV.

Th.Walkupas dar nieko neįrodė Europoje, bet turėjo gan nemažai žadančią karjerą NCAA. Ten jis išgarsėjo kaip labai universalus, teisingo požiūrio, komandiškas krepšininkas.

Iš šalies Th.Walkupas atrodo idealiai Šaro schemoms tinkantis žaidėjas. Tačiau kaip yra iš tikrųjų, amerikietis turės parodyti pats. „Žalgiris“ gali jam tapti rimtu tramplinu į gerokai didesnius uždarbius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas

11. Leo Westermannas („Žalgiris“; ~28 tūkst.)

„Mažo ir aštraus“ apibūdinimą paaiškinęs Šarūnas Jasikevičius pasirinko aukštą ir pikantišką. Toks yra kelias pozicijas dengiantis Leo Westermannas, kuris į „Žalgirio“ žaidimą turės įnešti solidumo ir šalto proto.

24sek žiniomis, paskutiniam pirkiniui „Žalgiris“ turėjo maždaug 30–40 tūkst. eurų per mėnesį. Lietuvos čempionams pavyko susigrąžinti prancūzą už mažesnę kainą. 24sek šaltinių teigimu, 2016–2017 m. traumų istoriją turinčio atakų organizatoriaus alga siekė maždaug 250 tūkst. per sezoną.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Šįkart jo atlyginimas kiek didesnis, bet vis tiek dar įkandamas „Žalgiriui“. Prie to prisidėjo ir tai, kad praėjusį sezoną Maskvos CSKA klube įžaidėjas gavo triskart didesnę algą nei Kaune, o už skyrybas pasibaigus pirmajai susitarimo 1+1 pusei, Leo dar galėjo gauti simbolinę kompensaciją.

„Žalgiris“ taip pat į naudą išėjo Eurolygos korta ir tai, kad L.Westermannas grįžta į rikiuotę po sunkios nugaros traumos ir operacijos.

Sekmadienio rytą 24sek ir 15min ieškokite daugiausiai LKL uždirbančių krepšininkų dešimtuko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius