-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 28

TOP 30 atlyginimų Lietuvoje: trečiasis daugiausiai uždirbančių žaidėjų dešimtukas

Lietuvos klubiniam krepšinio sezonui duotas startas. Daugelis klubų jau susidėliojo sudėtis ir kibo į lenktynes dėl svarbiausių sezono trofėjų. Vasarą LKL biuruose buvo labai tvanku: daug naujų veidų, daug sandorių, daug pasikeitimų. 24sek pasidomėjo, kurie krepšininkai Lietuvoje įvertinti labiausiai – sudarėme 30 daugiausiai uždirbančių žaidėjų sąrašą. Pirmojoje dalyje pateikiame 21-30 vietas.
Paulius Valinskas, Martynas Gecevičius ir Martynas Echodas
Paulius Valinskas, Martynas Gecevičius ir Martynas Echodas

Įprastai krepšinio sezonas trunka 10 mėnesių, todėl prie kiekvieno žaidėjo įrašysime mėnesinį žaidėjo atlyginimą.

Pavyzdžiui, jeigu krepšininkas uždirba 50 tūkstančių eurų per mėnesį, labai tikėtina, kad per sezoną jis uždirba 500 tūkstančių.

Dažnai sutartyse būna įtrauktos įvairios papildomos sąlygos ar premijos. Pavyzdžiui, už sužaistų rungtynių skaičių (jeigu krepšininkui būdingos traumos), statistikos vidurkį, pasiekimus. Dėl visų tų aplinkybių skaičiai gali keistis.

NBA įprasta krepšininkų atlyginimus pateikti viešai iki paskutinio dolerio. Nieko nuostabaus – NBA taisyklėse griežtai apibrėžti finansiniai sandoriai, tokie kaip mainai ar atlyginimų lubos, todėl atvirumas yra praktiškai neišvengiamas.

Tuo tarpu Europoje sutarčių sąlygos slepiamos stalčiuose. Vis dėlto 24sek pasirėmė šaltinių informacija ir pabandė nupiešti krepšininkų atlyginimų Lietuvoje paveikslą. Informacija gali būti ne 100 proc. tiksli, bet pabandėme atsidurti arčiausiai kontraktuose įrašytų skaičių. Atlyginimai pateikiami eurais.

30-29. Martynas Echodas („Rytas“; ~7 tūkst. per mėnesį)

Galbūt nustebsite trisdešimtuko gale matydami šiuo metu pagrindinį Vilniaus „Ryto“ centrą. Bet nepamirškite, kad 21-erių krepšininkas pernai atvyko į sostinės klubą tik kaip ketvirtas-penktas aukštaūgis, už Artūro Gudaičio, Roberto Carterio ir Traviso Petersono.

Bet savo energija jis užsitarnavo Rimo Kurtinaičio pasitikėjimą ir tapo vienu didžiausių sezono siurprizų.

Dabar M.Echodas pretenduoja tapti tvirtu „Ryto“ starto penketo vidurio puolėju. Klubas juo taip tiki, kad rinkoje bando prisitaikyti ieškodamas aukštaūgio, kuris neužgožtų jaunojo lietuvio tobulėjimo.

Taip jau nutiko, kad vienas kertinių „Ryto“ žaidėjų tapo vienu pigiausių komandoje.

30-29. Vytenis Lipkevičius („Lietkabelis“; ~7 tūkst.)

29-erių puolėjas grįžo į Lietuvą po vienerių metų pertraukos užsienyje. Beveik visą savo karjerą tik Lietuvoje žaidęs V.Lipkevičius palikęs „Žalgirį“ išvyko į pirmąją Dirko Nowitzkio komandą – Viurcburgo „s.Oliver“.

V.Lipkevičius ten rinko vid. 6,2 taško, atkovojo 2,8 kamuolio ir atliko 1,6 rezultatyvaus perdavimo. Kad pateisintų nemažą atlyginimą, lietuvis turės demonstruoti efektyvų universalumą ir „Lietkabelyje“, kur jam numatytos starto penketo žaidėjo funkcijos.

28. Kyle'as Weaveris („Neptūnas“; ~ 7,3 tūkst.)

Vienas brangiausių „Neptūno“ pirkinių atvyko į Klaipėdą su aiškiu tikslu – rinkti taškų. 32-ejų amerikietis kol kas per dvejas LKL čempionato rungtynes pelnė po 10 taškų.

Iš jo laukiama daugiau, nes „Neptūnas“ turėjo kitų patrauklių pasiūlymų žaidėjų rinkoje. 16 komandų per dešimtmetį pakeitusio ir 363 taškus NBA įmetusio gynėjo pavardę tikimasi išvysti rezultatyviausių LKL žaidėjų sąrašo viršūnėse.

27-25. Franas Pilepičius („Lietkabelis“; ~7,5 tūkst.)

2014-2015 m. sezoną Eurolygoje šis kroatas turėjo 11,4 taško vidurkį. Pripažinkite – solidu.

F.Pilepičiaus CV – aukščiausių Italijos ir Ispanijos lygų klubų įrašai. Tačiau snaiperio savybėmis pasižymintis gynėjas viską turi įrodinėti iš naujo Panevėžyje. O pradžia – sunki.

VIDEO: Nematoma pusė. D.Motiejūnas apie uždirbamus milijonus, sūnų ir Lietuvos rinktinę

27-25. Paulius Valinskas („Lietkabelis“; ~7,5 tūkst.)

Kaip simboliška – abu „Lietkabelio“ atakuojantys gynėjai Panevėžyje uždirba labai panašiai. Tai kažkuo parodo, kokia didžiulė konkurencija čia vyks dėl žaidimo laiko.

Be abejo, P.Valinsko situacija kiek kitokia – dalį atlyginimo jam moka ir Kauno „Žalgiris“, nes 22-ejų gynėjas priklauso Lietuvos čempionams ir į Panevėžį atvyko tik nuomos pagrindais.

Kita vertus, kai „Žalgiriui“ tai buvo vienas lengviausių finansinių įsipareigojimų, tai „Lietkabelyje“ tokio atlyginimo žaidėjai turi jau ir kitokią atsakomybę.

27-25. Emmanuelis Omogbo („Pieno žvaigždės“; ~7,5 tūkst.)

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Emmanuel Omogbo
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Emmanuel Omogbo

Viena įdomiausių vasaros žaidėjų turgaus žuvų, nukritusių ant prekystalio Pasvalyje.

E.Omogbo gyrėsi, kad buvo atėjęs ir „Ryto“ pasiūlymas, bet vienas geriausiai Italijoje dėl kamuolių kovojusių ir juos perėmusių žaidėjų nutūpė į „Pieno žvaigždes“. Keista, ar ne?

24sek šaltinių teigimu, „Rytas“ jam pasiūlymo nebuvo pateikęs. Bet nieko nuostabaus, kad 10,9 taško, 8,9 atkovoto ir 1,7 perimto kamuolio aukščiausioje Italijos lygoje rinkęs E.Omogbo dabar yra brangiausias pasvaliečių krepšininkas.

24-21. Mindaugas Kupšas („Lietkabelis“; ~8 tūkst.)

30 tūkst. eurų (basketnews.lt inf.) vasarą Kinijos antroje lygoje užsidirbęs Mindaugas Kupšas Panevėžyje irgi gaus dosnų čekį.

Vid. 13,6 taško ir 6,6 atkovoto kamuolio praėjusį sezoną Utenos „Juventus“ rinkęs M.Kupšas sudarys tvirtą centrų liniją su Mike'u Morrisonu.

24-21. Saulius Kulvietis („Lietkabelis“; ~8 tūkst.)

Kiek netikėtai Lietuvos rinkai nukritęs puolėjas buvo patekęs ir į Klaipėdos „Neptūno“ radarus, tačiau „Lietkabelis“ pasinaudojo proga ir pačiupo praėjusį sezoną Badalonos klube rungtyniavusį krepšininką.

(Beje, „Neptūnas“ nebėgo nuo įsipareigojimų ir įsigijo Osvaldą Olisevičių, bet nepanašu, kad dabar to gailėtųsi.)

Prieš persikeldamas į Ispaniją, S.Kulvietis Prienuose rinko beveik po 15 taškų. Nieko panašaus „Lietkabelyje“ iš jo nesitikima, bet panevėžiečiai iš pagrindinio ketvirto numerio norės aukšto lygio krepšinio.

24-21. Tomas Delininkaitis („Neptūnas“; ~8 tūkst.)

Vyriausias „Neptūno“ žaidėjas kils nuo suolo ir darys tai, ką moka geriausiai – neš savo indėlį taškais ir tritaškiais.

Tiesa, diržus susiveržusiai „Neptūno“ komandai toks krepšininkas nuo suolo dabar jau prabanga.

24-21. Martynas Gecevičius („Skycop“; ~8 tūkst.)

Paskutinę akimirką prie oro policininkų prisijungęs snaiperis turi galimybę už išpirką iki vasario mėnesio palikti Prienus, jei sulauks gero pasiūlymo iš kitos komandos. Tačiau 30-metį snaiperį suintrigavo galimybė išbandyti atsinaujinusio Prienų klubo galimybes su garsiais veteranais.

Jeigu Gecas žais taip, kaip LKL čempionato starte su Panevėžio „Lietkabeliu“, jo šeima šventes greičiausiai sutiks kitame mieste. Bet „Žalgirio“ testas parodė, kad M.Gecevičius Prienuose dar turės, ką įrodyti.

Kitoje dalyje sužinosite 11-20 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius