Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 19

Užkūrė pragarą: „Juventus“ paskutinę sekundę galėjo nokautuoti „Žalgirį“

Plėšte pergalę Utenoje išplėšė Kauno „Žalgiris“ (24-3), vietos „Juventus“ (15-12) klubą palaužęs 73:71 (14:22, 20:18, 16:19, 23:12).
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Juventus“ paskutinės sekundės metimu galėjo išplėšti pergalę, tačiau Jamaro Diggso tritaškis skriejo pro šalį.

„Juventus“ jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą (22:12). „Žalgiris“ vis priartėdavo (22:17 ir 31:30), tačiau šeimininkai vis likdavo keliais žingsniais priekyje (40:34).

Pirmojoje rungtynių pusėje „Juventus“ perėmė net aštuonis kamuolius, o kauniečiams tai padaryti buvo pavykę vos vieną kartą. Pasinaudodami „Žalgirio“ klaidomis uteniškiai pelnė 14 taškų, o iš jų net 11 greitajame puolime.

Kauniečiai per pirmąsias dvidešimt minučių iš tolimos distancijos atakavo net 17 kartų (6/17, 35 proc.), kai iš dviejų taškų zonos – tik 11.

„Žalgiris“ trečiojo kėlinio pradžioje dar kartą sumažino deficitą iki minimalios ribos (41:40), tačiau „Juventus“ vėl sugebėjo pabėgti į priekį (59:50).

Antano Kavaliausko vedini kauniečiai lemiamo kėlinio pradžioje sumažino savąjį deficitą iki keturių taškų, o po Luko Lekavičiaus tritaškio „Žalgiris“ pagaliau išlygino rezultatą (61:61).

Edgaras Ulanovas pataikė tolimą metimą ir kauniečiai po beveik trijų kėlinių pertraukos persvėrė rezultatą (65:66). Likus porai minučių „Žalgiris“ turėjo dviejų taškų persvarą (69:71), tačiau uteniškiai išlygino rezultatą (71:71).

VIDEO: Ovidijaus Galdiko blokas

Prasidėjus paskutinėms keturiasdešimt sekundžių technines pražangas užsidirbo Jamaras Diggsas ir Antanas Kavaliauskas, o kitoje atakoje vieną baudos metimą pataikė Robertas Javtokas (71:72).

Viena iš paskutinių „Juventus“ atakų nebuvo sėkminga, Leo Westermannas pataikė irgi tik vieną baudos metimą, tad lemiamai atakai uteniškiai turėjo 3 sekundes. J.Diggsas patogiai paleido tritaškį, bet metimas skriejo pro šalį ir pergalę šventė „Žalgiris“ (71:73).

VIDEO: Rungtynių momentas: L. Westermann juvelyriškas perdavimas A. Kavaliauskui

„Juventus“ gynėjas Dovis Bičkauskis pakartojo sezono perimtų kamuolių rekordą, kurį jau anksčiau buvo užfiksavę Jermaine’as Love’as ir Rokas Giedraitis (6).

„Juventus“: Gytis Sirutavičius ir Jamaras Diggsas po 18, Dovis Bičkauskis (6 per. kam.) 13, Valdas Vasylius 7, Ovidijus Galdikas 6.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 15, Edgaras Ulanovas 12, Leo Westermannas 10, Kevinas Pangosas ir Antanas Kavaliauskas po 7.

VIDEO: A. Sireika: „Bandėme naudotis žalgiriečių ginklais“
VIDEO: Š. Jasikevičius: „Mes ir tikėjomės tokių rungtynių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius