-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 11 13 /22:28

V.Šeškaus kariai stebino du kėlinius, bet šeši jonaviečiai „Rytui“ neprilygo

Vos šešis sveikus krepšininkus į sostinę atsivežęs Virginijus Šeškus stebuklingai pradėjo rungtynes Vilniuje ir du kėlinius šokdino „Rytą“ pagal savo dūdelę. Vis dėlto po didžiosios šeimininkai baigė juokus, svečiams baigėsi jėgos, o „Rytas“ triumfavo 76:60 (8:24, 20:13, 33:12, 15:11).
LKL rungtynės: Vilniaus "Rytas" - Jonavos "Cbet"
Maurice'as Ndouras / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Traumų išretinta Jonavos „CBet“ ekipa po fantastiško pirmojo kėlinio pirmavo net 24:8. Nesusikaupęs „Rytas“ per pirmas 10 minučių padarė net 7 klaidas.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai kiek stabilizavo padėtį per kitas 10 minučių, bet prieš didžiąją pertrauką priekyje vis dar buvo svečiai (28:37).

Viskas pasikeitė trečiajame kėlinyje. Po visą aikštę jonaviečius spausti ėmęs „Rytas“ vogė kamuolius iš varžovų, greitai juos pasivijo, o netrukus ir aplenkė. Trečiąjį kėlinį vilniečiai laimėjo net 33:12.

V.Šeškaus auklėtinių jėgos toliau seko, o gerokai ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį turėjęs „Rytas“ nemažino tempo. Praraja tarp komandų pasiekė ir 20 taškų (69:49).

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

Užsidėti akinius teisėjams pasiūlęs V.Šeškus dar užsidirbo ir techninę pražangą, jonaviečiai kiek sumažino skirtumą (72:60), bet intriga į rungtynes nebegrįžo.

Maža to, svečiai mačą dar baigė tik su penkiais sveikais žaidėjais, nes traumą patyrė ir Edvinas Šeškus.

„Jeigu man leistų pasirinkti, ar geriau rungtynes pradėti blogai, bet užbaigti gerai, ar atvirkščiai, tai visada rinkčiausi pirmą variantą. Mes supratome, kad blogai pradėjome, ir ištaisėme savo klaidas rungtynių eigoje. Užrakinome juo gynyboje ir laimėjome rungtynes“, – po pergalės kalbėjo G.Žibėnas.

VIDEO: V.Šeškus: „Antroje pusėje neturėjome nei proto, nei jėgų“

„Rytą“ į pergalę vedė Maurice'as Ndouras, sužaidęs geriausias savo rungtynes po sugrįžimo į Vilnių – 18 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 25 naudindumo balai.

Kennethas Smithas pridėjo 16, Ivanas Buva – 14 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Gyčio Radzevičiaus sąskaitoje – 11 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai.

Jonavos ekipoje išsiskyrė Laimonas Kisielius su 15 taškų. Kahlilas Thomasas įmetė 13 (7 atk. kam.), Vitalijus Kozys – 12 taškų (8 atk. kam.).

Su 8 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu „Rytas“ LKL rikiuotėje pavijo pirmaujantį Kauno „Žalgirį“. Jonavos ekipa su 4 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais žengia šešta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius