Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 23

Vaidas Jurgilas apie „Žalgirio“ pralaimėjimą „Lietuvos rytui“: „Blogiau yra pralaimėti vienu tašku“

Pergalingai metus užbaigęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ užtikrintai įsitaisė ant aukščiausio Lietuvos krepšinio lygos turnyrinės lentelės laiptelio. O principinis vilniečių varžovas Kauno „Žalgiris“ metus baigs tik ketvirtoje pozicijoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie šią netradicinę situaciją bei vakar vykusią „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ akistatą lkl.lt pakalbino LKL čempioną Vaidą Jurgilą.

– Vaidai, kas, jūsų nuomone, nutiko „Žalgiriui“?

– Nepasakyčiau, kad nutiko kas nors baisaus – tiesiog „Lietuvos rytas“ vakar buvo stipresnis, todėl ir laimėjo. Manau, kad tokį rezultatą lėmė abiejų komandų pasiruošimas susitikimui: vilniečiai jam ruošėsi savaitę, o „Žalgiris“, atrodo, dar gyveno rungtynėmis Bamberge.

Sutikite, kad labai dažnai žaidimą lemia emocijos. Turiu omeny, „Žalgirio“ patekimą į „TOP 16“ bei „Lietuvos ryto“ fiasko paskutiniame Eurolygos mače.

Pasiduodant emocijomis galima žaisti su kitomis komandomis, tačiau „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ yra tas pats, kaip futbole „Real“ – „Barcelona“, todėl emociškai stiprios būna abi komandos. Šiose rungtynėse Vilniaus komanda buvo geriau pasiruošusi, be to – jai labiau sekėsi. Aišku, po tokios pergalės kalbėti vien apie sėkmę negalima, tačiau ne veltui yra sakoma, kad buvo „tavo diena“ arba „ne tavo diena“.

Bet kokiu atveju, aš šitų rungtynių nesureikšminčiau, kur kas labiau sureikšminčiau sirgalių išpuolius. Atrodo, Kalėdos – visi turėtų būti šventiškai nusiteikę, draugiški. Čia yra bėda. O rungtynės..

– Tragedijos nematote?

– Tikrai ne. Bus finalai – tada bus galima kalbėti, o dabar... Galbūt blogiau yra sirgaliams, gal emociškai nesmagu, bet jokios tragedijos tikrai nėra. Po tokių rungtynių labai svarbu nepamiršti, kad praėjusią savaitę „Žalgiris“ buvo susikoncentravęs patekti į „TOP 16“ ir jiems rungtynės Vilniuje tikrai nebuvo tokios svarbios, kokios buvo Bamberge.

– Grįžkime šiek tiek į praeitį. Ar jūsų laikais būdavo, kad principiniai varžovai vieni kitus nugalėtų tokia didele persvara?

– Kai „Atletas“ kovodavo su „Žalgiriu“, būdavo visko, tad gal buvo ir tokių pralaimėjimų. Bet, tiesą sakant, tiksliai nepamenu.

– Ką paprastai krepšininkai jaučia po tokių pralaimėjimų, ypač išvykose? Kelionė namo, veikiausiai, nebūna labai linksma?

– Aišku, kad nuotaika būna prasta. Gyveni šventėmis ir gauni tokią porciją. Bet iš kitos pusės, dar blogiau yra pralaimėti vienu tašku. Tada būna labai skaudu, nes galvoji, kad vienoje situacijoje galėjai padaryti taip, kitoje – kitaip. O čia – pralaimėjai, vadinasi, buvai nepasiruošęs ir nėra daugiau ką galvoti.

– Kiek įtakos galutiniam rezultatui galėjo turėti tai, kad rungtynės vyko šventiniu laikotarpiu?

– Nemanau, kad apskritai turėjo. Nei „Lietuvos rytas“ turėjo kada švęsti, nei „Žalgiris“. Kur kas labiau sureikšminčiau tai, kad vilniečiams krito.

Prieš rungtynes specialistai įvardijo didžiulę „Žalgirio“ jėgą po krepšiu. Ką „Lietuvos ryto“ treneriai tokio padarė, kad kauniečių priekinė linija tiesiog subliuško?

Pagrindinis dalykas tas, kad gynyboje vilniečiai sugebėjo atskirti pirmąją žalgiriečių liniją nuo antrosios. Dėl to kauniečiams sunku buvo atlikti perdavimus, aukštaūgiai jų net negaudavo. „Lietuvos rytas“ vakar įrodė, kad yra stipresnis.

– O jeigu rungtynės vyktų šiandien?

– Šiandien tą patį galėtų padaryti „Žalgiris“. Tai yra visiškai lygios komandos, todėl jų tarpusavio susitikimus laimės ta, kuriai tą dieną geriau seksis.

Turbūt prisimenate, kad praėjusį sezoną labai nedaug trūko, jog Vilniaus ir Kauno komandos susitiktų pusfinalyje, o ne finale. Žiūrint į dabartines pozicijas lentelėje, teoriškai vėl gali taip atsitikti, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ žais ne finalinėje serijoje.

– Kaip manote, ar praktiškai tai realu?

– Visko gali būti. Juk ir Kėdainių komanda stipri, ir „Neptūnas“, tad dėl nieko negali būti tikras. Gal toks variantas būtų net ir įdomus, tačiau neabejoju, kad daugeliui įdomiau būtų būtent šias komandas matyti kovojančias finale. Dėl to mes, visi sirgaliai, būtumėme kur kas laimingesni. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius