-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 23

Valdemaras Chomičius – apie sustingusią „Dzūkiją“ ir naująjį „Žalgirio“ trenerį

Kol visi LKL klubai didina apsukas laisvųjų agentų turguje, Alytaus „Dzūkija“ nėra pradėjusi kito sezono komplektacijos darbų. Neaišku nei kas žais, nei kas treniruos komandą. „Šis klubas visada vienas paskutiniųjų renka komandą“, – aistruolius ramina praėjusį sezoną alytiškius treniravęs Valdemaras Chomičius.
Valdemaras Chomičius
Valdemaras Chomičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Koronakrizės akivaizdoje LKL klubai rinkoje tapo dar atsargesni. Atrodo jau greitai rugpjūčio mėnuo, tačiau yra klubų belaukiančių palankesnių kontraktų.

Arčiausiai komplektacijos pabaigos šiuo metu yra tik Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kauno „Žalgiris“. Abi šios ekipos rado pastiprinimus svarbiausiose pozicijose ir bando išspręsti paskutinio žaidėjo klausimą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius

Situacija daug labiau komplikuota žemesnio kalibro LKL ekipose. Pavyzdžiui, „Dzūkija“ nėra pranešusi nei apie vyriausiąjį trenerį, nei apie kito sezono komandos žaidėjus.

Kuklesnių finansinių pajėgumų klubai neturi prabangos keisti trenerius, tad lengva numanyti, jog dzūkai stengsis pratęsti bendradarbiavimą su V.Chomičiumi. Dabar treneris atostogauja gimtajame Kaune ir daug apie kitą sezoną stengiasi negalvoti.

„Atostogos, – savo neįprastą vasarą 24sek apibūdino olimpinis čempionas, – Pasižiūriu per televizorių trys prieš tris krepšinį, bet esu įpratęs nuo tarybinių laikų vertinti dalykus tokius, kokie jie yra. Valdžia sako niekur neiti – ir neinu. Galiu rautis sau plaukus nuo galvos, sakyti kaip negerai, bet randu kitų gėrybių savo gyvenime.“

Praėjęs sezonas V.Chomičiui buvo pirmasis prie „Dzūkijos“ šturvalo. Alytiškiai eilinį sezoną kovojo dėl 8-osios pozicijos, bet LKL liko 9-oje vietoje ir fiksavo mažiausią įmetamų taškų vidurkį tarp visų komandų (71,3 tšk. per rungtynes).

Patyręs strategas dar nerado sėkmės recepto Alytuje, o tiksint laikui prieš naująjį sezoną kyla klausimų – ko delsia „Dzūkija“?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius

Apie derybas su „Dzūkija“: „Niekas nestringa. Paprasčiausiai neaiški situacija dėl čempionato, bijoma antrosios koronaviruso bangos. Manau, kad klubas yra atsargesnis dėl šios priežasties. Rinkoje žaidėjų yra, bet Alytaus klubas perka dažniausiai paskutiniu momentu.

Dabar surinksi komandą ir nebus čempionato, kas tada? Kai tapau Marijampolės „Sūduvos“ treneriu, turėjau surinkti komandą per savaitę. Turėjome tris ar keturis LKL žaidėjus, visi kiti buvo paimti iš NKL. Pirmajame rate sekėsi prastai, bet po to įsivažiavome, patekome į atkrintamąsias.

Aišku, vyksta ir pasiruošimas rinkimams, tad gali ir tai būti faktorius, kodėl klubas nieko nedaro.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Rinka ir trenerio pasirinkimas: „Jau sakiau, kad jei būsiu reikalingas – pasiūlymą priimsiu. Jei ne, tai galvosiu kažką kito. Labai ramiai žiūriu į šią situaciją.

Rinkoje nestebiu nieko. Ką stebėsi, kai negali pasirašyti kontrakto? Žiūriu tik kitas komandas, kaip jos komplektuojasi. Po to žiūrėsime, kas liks, kurie žaidėjai nepasirašys kontrakto, tai juos ir kalbinsime.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius

Apie naująjį „Žalgirio“ trenerį Martiną Schillerį: „Jei žmogui tikrai patinka krepšinis, rizikuoti galima. Žinoma, reikės laiko, padėti pritapti. Duosi laiko, jis turės terpę atsiskleisti. Šarūnas Jasikevičius irgi pradėjo nuo darbo asistentu pas Gintarą Krapiką ir tik tada perėjo į vyr. trenerio poziciją. Šarūnas tikrai viską padarė, kaip niekas iki šiol nėra padaręs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius