Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 02 17

Vienam – pirmas, kitam – eilinis: P.Jankūno protestas LKL ir N.Hayeso baimė

Paulius Jankūnas sekmadienio vakarą Klaipėdoje atliko įprastą sau veiksmą – atsiėmė čempionų taurę ir pirmasis kėlė ją virš galvos. Su šypsena Kauno „Žalgirio“ kapitonas po Karaliaus Mindaugo taurės finalo kalbėjo apie rungtynes ir būsimą šventę, o štai kitoje rūbinės pusėje ant kėdės prisėdo Nigelas Hayesas, laimėjęs pirmą titulą per savo karjerą Europoje.
Nigelas Hayesas ir Paulius Jankūnas
Nigelas Hayesas ir Paulius Jankūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lemiamame mače dėl taurės „Žalgiris“ po pertraukos surakino Vilniaus „Rytą“ geležinės gynybos gniaužtais ir nurūko į pergalę 80:60.

„Turėjom problemų iki pertraukos su atkovotais kamuoliais, jie pasiėmė daug kamuolių puolime, gynyba nebuvo pati geriausia. Leidome jiems žaisti, rezultatas buvo slidus. Bet po pertraukos, ir treneris užakcentavo, ir patys žinojome, kad galime žaisti geriau, fiziškiau. Tas mums leido laimėti“, – 15min pasakojo P.Jankūnas, pasipuošęs čempioniškais marškinėliais.

Jis buvo patrauktas per dantį po pusfinalio rungtynių, kuriose efektingai blokavo Tomo Dimšos metimą. 7 taškai šeštadienį, 8 taškai ir 7 atkovoti kamuoliai sekmadienį buvo geras pasirodymas „Žalgirio“ kapitonui, laimėjusiam jau aštuntą šalies taurę.

„Oi, pačiam tai man neįdomu, kaip sekėsi, – juokėsi P.Jankūnas. –Dabar dvi valandas turėsime autobuse. Didelė šventė, o tada Kaune kažkur eisime. O tie asmeniniai titulai lygūs nuliui.“

15min priminė „Žalgirio“ kapitonui, kad jis lemiamose rungtynėse surinko 17 naudingumo balų – vienu daugiau nei finalo ketverto MVP titulą atsiėmęs Edgaras Ulanovas.

P.Jankūnas žaidėjo visko taip nepalikti.

„Va, protestą reikės rašyti, – juokėsi „Žalgirio“ kapitonas. – Ne, Jėzau... Man tie asmeniniai titulai neberūpi, svarbiausia taurė va pas mus rankose. Važiuojam namo, pažiūrėkit, visi laimingi. Prisimenam, kaip lapkričio viduryje rūbinėje buvo kaip po laidotuvių. Dabar visi laimingi, nė vieno liūdno nėra.“

Ne, Jėzau... Man tie asmeniniai titulai neberūpi

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Sutiko P.Jankūnas su mintimi, kad MVP prizą reikės pervadinti Edgaro Ulanovo titulu, mat Ulia šį apdovanojimą KMT gavo jau trečią kartą.

35-rių veteranas susikaupė paklaustas, ar „Žalgirio“ titulų šventimo lygis kasmet žengia į priekį.

„Žinokit, jis ant tiek tobulas, kad nelabai gali patobulėti. „Žalgiris“ pats daugiau gali tobulėti negu šventimas. Mes tokių dalykų pridarę per tuos šventimus... Uch, net baisu prisiminti“, – išties išsigandęs atrodė P.Jankūnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Šarūnas Jasikevičius

Jis tikisi, kad ir komandos naujokai žino, kokiais paminėjimais garsėja „Žalgiris“. Nors N.Hayesas savo išmonę jau parodė iškart po finalinės sirenos, kai griebė vandens butelį ir išmaudė trenerį Šarūną Jasikevičių.

„Padariau tai už visą jo rėkimą, visus keiksmus. Aš tai padariau už mus visus. Jei turite to momento nuotraukų, prašau atsiųskite man. Tai bus nauja mano profilio nuotrauka“, – kalbėjo N.Hayesas.

Padariau tai už visą jo rėkimą, visus keiksmus

Jam interviu metu į rankas buvo įduota čempionų taurė. Pirmoji karjeros Europoje metu, bet didžiuliais emocijų protrūkiais 25-rių puolėjas sako nepasižymintis.

„Aš ne tas žmogus, kurio geriausia klausti šių klausimų. Niekada nebūnu dideliame emociniame pakilime ar nuosmukyje. Visada smagu laimėti, jausmas geras, gera energija. Gera, kai sunkiai dirbi ir laimi.

Treneris ant mūsų rėkia labai daug, tad smagu laimėti, nes tada jis nerėkia, o šypsosi ir yra laimingas. Labai smagu. Visada geriau turėti jį besišypsantį, o ne rėkiantį. Mėgaujamės tuo, kiek galima, bet, kai ateis laikas susikaupti, tai padarysime“, – kaip visada iškalbos nestokojo N.Hayesas, pridėjęs, kad, nors jam taurė pirma, „penkiasdešimtmečiam“ P.Jankūnui – jau eilinė.

Kai kalba pasisuko apie titulo šventimą, amerikietis tikino nežinantis „Žalgirio“ tradicijų ir baiminosi, ar vakarėlis nesibaigs taip, kaip garsiajame filme „Pagirios Las Vegase“.

„Visada smagu pamatyti, kaip viskas vyksta. Nežinau, kas čia blogiausio gali nutikti? Juk nebus filmo „Pagirios Las Vegase“ scenarijaus?“, – įsitempė N.Hayesas.

VIDEO: Lukas Lekavičius – apie Edgarą Ulanovą ir įspūdingiausius KMT finalo momentus
VIDEO: Karaliaus Mindaugo taurės MVP - Edgaras Ulanovas
VIDEO: Nuotaikingas N.Hayeso interviu su pirmuoju titulu rankose
VIDEO: Paulius Jankūnas: apie titulą ir protestą dėl MVP prizo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius