Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 17

Į „Ryto“ areną sunkiai kelią radęs legionierius džiaugėsi vilniečių anglų kalba

Vilniaus „Ryto“ klubas pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui ir susirinko į pirmąją stovyklą. Joje pirmą kartą klubo istorijoje vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis sušuko naująjį klubo pavadinimą, o krepšininkai susipažino vienas su kitu ir pradėjo fiziškai ruoštis naujiems krepšinio metams.
Dominique'as Suttinas atidžiai klausėsi, ką sako Vilniaus "Ryto" fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius.
Dominique'as Suttinas atidžiai klausėsi, ką sako Vilniaus "Ryto" fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius. / bcvilnius.lt nuotr.

Į pirmąją „Ryto“ treniruotę susirinko 12 žaidėjų: Deividas Sirvydis, Lukas Kvedaravičius, Aistis Pilauskas, Margiris Normantas, Eimantas Bendžius, Evaldas Kairys, Dominique'as Suttonas, Chrisas Krameris, Martynas Echodas, Mattas Farrellas, Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius.

Svarbiausia pačioje treniruočių stovyklos pradžioje – sulyginti krepšininkų sportinę formą, o tai pabrėžė klubo fizinio parengimo treneris Evaldas Kandratavičius: „Yra krepšininkų, kurie neseniai atskrido iš JAV, todėl jiems dar reikia laiko priprasti prie mūsų laiko juostos. O šiaip, situacija pažįstama, nes jau daug metų dirbame su krepšiniu ir žinome, ko laukti bei tikėtis. Turime išlyginti krepšininkų sportinę formą, kad visi galėtų darbuotis panašiu ritmu.

Pirmoji treniruotė buvo rami, o joje įvedėme nemažai apšilimo pratimų, kuriuos naudosime artėjančiame sezone. Taip pat atlikome nemažai testų, kurie mums padės stebėti krepšininkų darbą sezono metu.“

Pirmadienį į Lietuvą atvykęs D.Suttonas sunkiai rado kelią į „Ryto“ areną, tačiau po pirmosios treniruotės džiaugėsi kolegų anglų kalbos žiniomis bei pripažino, kad lengva nebuvo.

„Treniruotė praėjo gerai. Po truputėlį apsipratau prie naujų komandos draugų, bet buvo nelengva, nes apie 7 savaites atostogavau ir leidau laiką su šeima. Praėjęs sezonas buvo kupinas iššūkių, todėl norėjau atsipalaiduoti ir negalvoti apie krepšinį. Šiuo metu nesu geriausioje sportinėje formoje, tačiau po 5-6 dienų turėčiau sugrįžti į ritmą. Jei atvirai, negalvojau, kad čia žmonės taip gerai kalba angliškai.“

Pirmoji naujojo sezono treniruotė nesukėlė jokių rūpesčių vasarą sportinę formą palaikiusiems bei į sostinę sugrįžusiems Margiriui Normantui bei Eimantui Bendžiui.

„Viskas praėjo gerai. Įvadinė treniruotė, kurioje atlikome kelis testus, o treneris gali susidaryti pirmąjį įspūdį apie žaidėjus. Jaučiuosi pasiruošęs, nes vasarą sportavau“, – pirmąją treniruotę komentavo į sostinę sugrįžęs E.Bendžius.

„Vasarą turėjau tik savaitę poilsio ir beveik visą savo laiką skyriau žaidimo gerinimui, – atskleidė M.Normantas. – Maždaug pusę komandos sudaro nauji žmonės, tačiau visus kitus pažįstu, nes palaikome ryšį ir vasarą.“

Vilniaus „Rytas“ visą šią savaitę treniruosis tos pačios sudėties, o jau kitą savaitę lauks į Lietuvą atvyksiančio gynėjo D.J.Seeley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius