-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 30

Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujokas slepiasi NBA klubų stovyklose?

Sezonas jau prasidėjo, bet Vilniaus „Lietuvos rytas“ dar nėra pilnai sukomplektuotas. Tomo Pačėso schemose dar trūksta įžaidėjo. 24sek žiniomis, jis šiuo metu yra NBA komandų stovyklose.
NBA žiniasklaidos diena
NBA žiniasklaidos diena / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30 NBA komandų pradėjo pasiruošimą sezonui, kuris startuos spalio 26-ąją. Visos jos savo stovyklose turi daugiau žaidėjų, nei galima pagal NBA taisykles – maksimali riba yra 15.

Tačiau pasirengimas sezonui yra metas, kai NBA ekipos gali sau leisti išbandyti ant stipriausios lygos slenksčio vaikštančius laimės ieškotojus. Bet taip ir neįsitvirtinę į galutinį penkioliktuką, nelaimėliai nusileis į Plėtojimosi lygą arba kelsis už Atlanto.

Fotografų blykstės ir interviu būriui žurnalistų per NBA žiniasklaidos dieną užburia, tačiau nemažai krepšininkų jau greičiau nei per mėnesį turės atsisveikinti su NBA krepšinio prabanga.

Tokiems žaidėjams tai ne tik galimybė patekti į NBA, bet ir pasirodyti Europos komandoms. Kadangi dauguma aukštesnio lygio krepšininkų jau pasirašė sutartis, į NBA bando patekti tik nedidelė grupė labiau patyrusių ir savo vertę jau įrodžiusių žaidėjų.

Didžioji dalis kitų – studijas NCAA baigę, arba jau keletą metų į NBA nesėkmingai bandantys patekti žaidėjai.

Potencialių „Lietuvos ryto“ naujokų rasite beveik kiekvienos NBA komandos stovykloje. Daugybė gynėjų yra be kontrakto ir bando įsitvirtinti stipriausioje pasaulio lygoje.

Iš žinomesnių įžaidėjų galima išskirti dvejus metus Tel Avivo „Maccabi“ klube ir šešerius „Detroit Pistons“ žaidusį Willą Bynumą („Atlanta Hawks“), kuris dar 2013-2014 metų sezoną NBA rinko vid. 8,7 taško.

Būtent NBA stovyklomis galima paaiškinti „Lietuvos ryto“ delsimą palengvinti gyvenimą Tomui Pačėsui.

Taip pat – Sienos „Montepaschi“ geriausiais savo laikais siautėjusį Bobby Browną („Houston Rockets“), kuris prieš trejus metus Eurolygoje pelnydavo net 18,8 taško.

Stovyklose rasite ir Johną Lucasą trečiąjį, kuris nuo 2005-ųjų jau pakeitė 19 komandų, vis bandė laimę NBA, bet taip ir neįsitvirtino patogiai. Tiesa, Europoje jis žaidė prieš septynerius metus ir verčiau renkasi didesnius pinigus Kinijoje.

Yra ir Meksikos rinktinės įžaidėjas Jorge Gutierrezas. Įdomu, kad įsitvirtinti „San Antonio Spurs“ gretose bando Argentinos rinktinės įžaidėjas Nicolas Laprovittola. Tiesa, krepšininkas pernai „Lietuvos rytą“ paliko būtent netikęs T.Pačėso žaidimo filosofijai, todėl tikrai nereikia tikėtis sulaukti jo sugrįžtančio į Vilnių.

Bet dauguma be kontrakto esančių gynėjų – šiemet arba pernai nepatekę į NBA per naujokų biržą ir bandantys ten žengti pro galines duris.

Vis dėlto yra ir tokių, kurie anksčiau neprasimušę į NBA spėjo pažaisti Europoje. Būtent šie gynėjai yra realiausi kandidatai tapti „Lietuvos ryto“ įžaidėjais, nes yra kiek geriau pažįstami ir apšilę Europoje. Kitaip tariant, nebe „katės maiše“.

Jau spalio 8-ąją „Lietuvos rytas“ susitiks su Kauno „Žalgiriu“. Kadangi iki pirmojo LKL favoritų mūšio liko vos kiek daugiau nei savaitė, akivaizdu, kad naujokas nespėtų greitai įsilieti į sostinės komandos žaidimą ir „Lietuvos rytas“ jo paieškų neforsuos.

Sezoną Europos taurėje „Lietuvos ryto“ krepšininkai pradeda spalio 12-ąją Chimkuose. Tiesa, antrosios rungtynės su Bilbao klubu vyks spalio 26-ąją. Iki to laiko NBA komandos jau gali būti prametusios didžiąją dalį stovyklose plušančių žaidėjų.

T.Pačėsui įžaidėjo reikia kaip verkiant.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Davidas Loganas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Davidas Loganas

Negana to, kad Corey Fisheris dėl prasto fizinio pasiruošimo sezonui dar vėluoja į traukinį, „Lietuvos ryto“ treneris jau ne sykį minėjo, kad dėl patikimo dar vieno atakų organizatoriau stygiaus dažnai į šią poziciją turi pasistumti daugiau atakuojančiu gynėju rungtyniaujantis lyderis Davidas Loganas.

Nors D.Loganui ir atakų dirigento lazdelė nemaišo demonstruoti fantastiško žaidimo, T.Pačėsas nori, kad jis daugiau jėgų pasiliktų taškų pelnymui. Be to, D.Logano persikėlimas į įžaidėjo vaidmenį taip pat keičia ir kitų krepšininkų pozicijas.

Taigi, būtent NBA stovyklomis galima paaiškinti „Lietuvos ryto“ delsimą palengvinti gyvenimą Tomui Pačėsui.

Kai Lietuva įdėmiai seks penkių lietuvių pasirodymą NBA ikisezoninėse rungtynėse, „Lietuvos ryto“ vadovai tikrins būsimą naujoką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius