Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 23

Marcelo Nicola po pergalės prieš „Neptūną“: „Kovojome kaip kare“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda į šipulius sudaužė Klaipėdos „Neptūno“ viltis LKL finale susikauti su Kauno „Žalgiriu“ ir pakovot dėl šalies čempionų titulo. Jau tapo įprasta, kad vilniečių ir klaipėdiečių dvikovoje nugalėtojas paaiškėja paskutiniosiomis rungtynių minutėmis. Šįkart fortūna į priekį „Lietuvos rytą“ stumtelėjo jau antrojo kėlinio pradžioje ir nebepaleido, padėjusi vilniečiams „Neptūną“ palaužti rezultatu 92:87.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po paskutinės šį sezoną dvikovos su „Lietuvos rytu“ klaipėdiečių strategas K. Maksvytis nuogąstavo, kad  lemiamas kirtis „Neptūnui“ buvo  Simo Galdiko čiurnos trauma. Komandos centras susižeidė išvykos rungtynėse su tuo pačiu „Lietuvos rytu“ ir šįkart komandai padėti negalėjo.

L. Sėlenienės nuotr./Kazys Maksvytis
L. Sėlenienės nuotr./Kazys Maksvytis

„Rungtynių pradžioje atrodė, kad šito nesijaus, nes puikiai  startavo Vytautas Šarakauskas. Tačiau S. Galdikas – stabiliausias mūsų žaidėjas gynyboje, tad šita netektis jautėsi“ , – nuogąstavo K. Maksvytis.

Po pralaimėjimo prieš „Lietuvos rytą“ sunkiausiai, trenerio vertinimu, komandai įkvėpti motyvacijos kovoti dėl bronzos. 

„Dabar bus sunku surasti motyvaciją komandai, nes buvome susikoncentravę ties aukščiausiais tikslais. Dabar reikia įkvėpti žaidėjus kovoti iki galo.

O kovoti teks su „Juventus“ komanda, kurios nemažai žaidėjų yra žaidę „Neptūne“. Kaip taisyklė, tokie žaidėjai, su kuriais nepratęsta sutartis, labai gerai sužaidžia prieš savo buvusias komandas. Matyt, norėdami įrodyti, kad nepelnytai buvo nepratęsti kontraktai“, - pasakojo klaipėdiečių treneris. 

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ strategas M. Nicola po ketvirtajame kėlinyje vos iš rankų nepaleistos pergalės tikino besijaučiantis lyg po karo.

L. Sėlenienės nuotr./Marcelo Nicola
L. Sėlenienės nuotr./Marcelo Nicola

„Nebuvo lengva atvažiuoti čia ir laimėti. Bet mes tai padarėme. Pergalė jau beveik buvo mūsų rankose antrajame kėlinyje. Tačiau paskutiniajame patekome į bėdą, kai „Neptūnas“ mynė mums ant kulnų. Tačiau ir toliau kovėmės  kaip kare“, – rungtynes vertino  M. Nicola.

Vilniečių treneris džiaugėsi, kad galimybė šį sezoną nebekovoti su „Neptūnu“ jo auklėtiniams padės ruošiantis kovai su „Žalgiriu“ dėl šalies čempionų titulo.

„Šita pergalė mums labai svarbi prieš finalinę dvikovą su „Žalgiriu“. Dabar mes jau galėsime kiek atsipalaiduoti, mažiau nervintis ir stresuoti“, – tikino vilniečių strategas.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius