Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 04

Ž.Urbonas 12 tritaškių pataikiusiam N.Zeisloftui „duotų per galvą“, A.Sireikai tai – svajonės išsipildymas

„Ką galiu pasakyti apie tą vaikiną? Užsirovėme... Pagarba jam“, – po mačo Šiauliuose kalbėjo Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. 25-erių „Šiaulių“ legionierius Nickas Zeisloftas pataikė 12 tolimų metimų iš 15-ikos ir įkvėpė komandos draugus įspūdingai pergalei.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Juventus“ kapituliavo 84:120.

„Gal ne po volu, o po visu tanku patekome“, – spaudos konferencijoje sakė Ž.Urbonas. „Mums aiškiai trūko ritmo. Atrodė, kad vis dar treniruočių rėžime žaidžiame. Gal kai kurie žaidėjai galvoja, kad mums trečiadienio rungtynės Europos taurėje svarbesnės? Nežinau...“.

Ž.Urbonas sakė, kad save gerbiantis žaidėjas neleistų varžovui tiek mesti tritaškių ir turėtų sužaisti agresyviau.

Gal ne po volu, o po visu tanku patekome

„Tai pagarbos klausimas. Tau įmeta vieną, įmeta antrą, trečią tritaškį... Per galvą reikia duoti tokiam žaidėjui, atvirai pasakysiu. O mes treniruočių ritmeliu lakstėme. Gali sakyti, kad fantastiškai mėtė, bet mes ir leidome mesti. Gavome pamoką, bet jau po mūšio“.

Ž.Urbonas kelis kartus pakartojo, kad nacionalinių rinktinių pertrauka išbalansavo „Juventus“ ekipą. „Absoliučiai išėjome iš ritmo“, – teigė treneris.

Ž.Urbonas užsiminė, kad „Juventus“ norėtų stiprintis: „Manau, kad tikrai reikia naujų žaidėjų. Nors šįkart nebuvo problemų puolime, mums reikia metiko“.

„Šiaulių“ treneris Antanas Sireika pripažino, kad matyti taip žaidžiančius auklėtinius – kiekvieno trenerio svajonės išsipildymas.

Treneris gali tik svajoti apie tokias rungtynes, apie tokį pataikymą

„Treneris gali tik svajoti apie tokias rungtynes, apie tokį pataikymą. Mes dažnai sakome „shooter“, bet dabar geriau naudoti „maker“. Metikais galime būti visi. Mes per treniruotes kartais su Nicku pasijuokdavome, kad jis nėra „shooteris“, o yra „makeris“. Gal jo metimai iš fantastikos ribų, nors matome per treniruotes, kad jis gali tai padaryti“, – kalbėjo A.Sireika.

„Svarbiausia, ką pasakiau ir L.Biručiui, D.Sabeckiui – reikia atsikratyti baimės. Stebuklingų derinių nėra. Svarbiausia, kad žmogus būtų nusiteikęs ir galvotų „aš galiu“. Norime juos padaryti gerais krepšininkais, bet geri žmonės visi. Nervinasi, griebiasi už galvos. Sakau, kad nervintis – tai ne jūsų darbas. Tai tų žmonių, kurie sėdi ant suoliuko, darbas. Jei neišeina, tave pakeis, bet tu neturi sustoti“.

„Pavyzdžiui, L.Birutis – matau, kad per treniruotes pataiko. Sakau: „Turi mesti“. Per tokias rungtynes išdrįsta, bet reiktų, kad išdrįstų ir per sunkias rungtynes“, – sakė A.Sireika.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Šiauliai“ - „Juventus“ [2018-03-04]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius