-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 04 15

Ž.Urbonas liaupsino A.Parachouskį ir išbarė saviškius: „Tokie bajeriai užknisa labiausiai“

Dainius Adomaitis pripažino, kad jo auklėtiniai mačo su Utenos „Juventus“ pabaigoje žaidė nuostabų krepšinį, o Žydrūnas Urbonas sunkiai tvardė emocijos – uteniškių strategą papiktino tai, kad auklėtiniai per anksti patikėjo pergale.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtojo kėlinio viduryje sostinės klubas dar atsilikinėjo 68:82, tačiau rungtynes pabaigė laimėta atkarpa 24:5 bei šventė dramatišką pergalę.

„Geriausiai šias rungtynes apibūdintų pasakymas, kad rungtynės trunka 40 minučių. Gerai pradėjome, bet po to užstrigome jų besikeitusioje gynyboje. Užtruko laiko, kol suradome reikiamus žaidėjus“, – kalbėjo D.Adomaitis.

„Ketvirtame ketvirtyje, ypač per paskutines šešias minutes – buvo labai geras krepšinis“, – pridūrė D.Adomaitis, pagyręs ir puikias rungtynes sužaidusią „Juventus“ komandą.

Tuo tarpu Ž.Urbonas spaudos konferencijoje skėsčiojo rankomis.

„Dvejopas jausmas. Lyg gerai žaidėme, bet tokias rungtynes skaudu pralaimėti, – sakė Ž.Urbonas. – Ko pritrūko pergalei? Išlaikyti koncentraciją gynyboje“.

Jį papiktino tai, kad žaidėjai, 12 taškų persvarą susikrovę iki mačo pabaigos likus 4 minutėms, per anksti patikėjo, kad pergalė jų rankose.

„Kai liko 3 taškeliai, staiga supratome, kad nesame didvyriai. Tokie bajeriai mane, kaip trenerį, užknisa labiausiai.

Kažkas sau leidžia pagalvoti, kad mes kažką kontroliuojame. Kontroliavome dėl to, kad tris kėlinius laikėme „Rytą“ supančioję.

Tai mentaliteto klausimas. Arba tu karžygys, arba salota. Karžygiais užauga tie, kurie kenčia, kurie kantrūs. Kurie daro tai, ką pasako treneris. Bet, ne, kažkam atsiranda noras kitaip pasielgti, gudriau pasielgti, kampą nukirsti. Ką tu apgausi? Save apgavome ir pralaimėjome rungtynes“, – pyko Ž.Urbonas.

„Juventus“ treneris neminėjo labiausiai nuvylusių žaidėjų pavardžių.

„Neminėsiu pavardžių. Tie žaidėjai prieš tai gerai žaidė, bet pametėme koncentraciją gynyboje. Ne jie čia tritaškius pataikė, tai mes leidome pataikyti“.

Tiesa, Ž.Urbonas išskyrė dar vieną svarbią pralaimėjimo priežastį – Arciomo Parachouskio dominavimą baudos aikštelėje.

„Tai galingas žaidėjas. Niekaip negalėjome jo uždaryti. Pasisuka jis kaip Antarktidos meška, o šuniukai aplink jį tik išsilaksto... Jei snaiperiai prameta, jis nusiima kamuolį ir pakartoja“, – kalbėjo Ž.Urbonas.

Ir pratęsė: „Tai aukšto lygio didelis žmogus, kainuojantis ko gero kiek visa mūsų komanda. Manau, tai labai vykęs „Ryto“ pirkinys“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Juventus“ - „Rytas“ [2019-04-14]
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Juventus“ - „Rytas“ [2019-04-14]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius