Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 04

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dėlionė: permainos keičia komandų paveikslą

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ pažėrė naujienų. Po truputį ryškėja Kauno ir Vilniaus komandų paveikslas kitam sezonui. Kokių dalių dar trūksta „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dėlionėje?
„Žalgirio“ rūbinėje
„Žalgirio“ rūbinėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“

Aktyviausiai pasireiškė „Žalgiris“. Lietuvos čempionai pratęsė sutartis su Robertu Javtoku ir Renaldu Seibučiu. Išlaikyti šiuos du Lietuvos rinktinės narius buvo ir „Žalgirio“ prioritetas pasibaigus sezonui. Jeigu šie žaidėjai, kaip planavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, bus pagalbininkai lyderiams, toks klubo žingsnis – pagirtinas.

„Žalgiris“ nusprendė išsiskirti su trimis žaidėjais. Kad išvyks Jerome'as Randle'as, jau buvo akivaizdu per LKL finalo seriją, kai žalgiriečiai turėjo pranešti apie sandorį su įžaidėju Leo Westermannu.

Kur kas įdomesnis sprendimas parodyti duris Olivier Hanlanui. Kanadietis turėjo galimybę likti Kaune dar metams, bet sezono pabaigoje trenerio pasitikėjimą praradęs gynėjas nebepateko į Š.Jasikevičiaus viziją.

Šešerius metus „Žalgirio“ sistemoje besisukęs Kasparas Vecvagaras – dar vienas drąsus Kauno klubo sprendimas išsivalyti prieš artėjantį sezoną Eurolygoje po slogaus pasirodymo 2015-2016 m. sezone. Dar anksčiau „Žalgiris“ atsisveikino su dešimtmetį komandai priklausiusiu estu Siimu-Sanderiu Vene. Nors latvis su estu Kaune pritapo kaip tikri lietuviai, jų žaidimo lygis nepakilo į tokias aukštumas, kurių „Žalgiriui“ reikės sustiprėjusioje Eurolygoje.

Panašu, kad į Kauną nebesugrįš ir savo vertę keturiskart pasikėlęs graikas Ianas Vougioukas. 100 tūkst. eurų per sezoną „Žalgiryje“ uždirbęs vidurio puolėjas karjerą turėtų tęsti Atėnų „Panathinaikos“.

Visos šios permainos „Žalgiriui“ nėra skausmingos. Žengdamas į atsinaujinusią Eurolygą su 16 solidžių komandų, Lietuvos čempionas turi dairytis aukštesnio lygio krepšininkų.

Akivaizdu, kad daugiau nei dėl žaidėjų judėjimo, „Žalgirio“ vadovai išgyveno dėl Šarūno Jasikevičiaus sprendimo. 40-metis treneris dar sausį su „Žalgiriu“ sudarė sutartį iki 2018-ųjų vasaros, tačiau birželį kelią perbėgo „Barcelona“.

Katalonai pateikė Šarui viliojantį pasiūlymą, tačiau paskutinę akimirką deryboms sutrukdė Ispanijos lygos taisyklės, pagal kurias dvejų metų vyr. trenerio darbo stažo neturintis Š.Jasikevičius negali būti „Barcelona“ vyr. treneriu.

Po šių naujienų Š.Jasikevičiaus pavardė „Barcelona“ planuose daugiau nebeminima.

„Žalgirio“ sudėtis
Įžaidėjai: Leo Westermannas, Lukas Lekavičius
Atakuojantys gynėjai: Renaldas Seibutis, Martynas Pocius (+1)
Lengvieji krašto puolėjai: Edgaras Ulanovas, Vytenis Lipkevičius
Sunkieji krašto puolėjai: Paulius Jankūnas, Brockas Motumas (+1), Isaiah Hartensteinas
„Centrai“: Robertas Javtokas, Martynas Sajus,
Išvyko: Siimas-Sanderis Venė, Jerome'as Randle'as, Olivier Hanlanas, Kasparas Vecvagaras, Ianas Vougioukas

Kokie darbai dar liko „Žalgirio“ vadovams?

Iki liepos 15-osios paaiškės australo Brocko Motumo likimas Kaune. Iki šios datos klubas su žaidėju turės nuspręsti, ar pratęsti įsipareigojimą ir kitam sezonui.

Tokia pat sąlyga numatyta Martyno Pociaus kontrakte. Jis pats gali rinktis, ar likti Kaune dar metams.

Naujų žaidėjų „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas ieškos už Atlanto. Artimiausiomis dienomis jis skris į Las Vegasą, kur liepos 8-18 d. stebės NBA Vasaros lygos žaidėjų pasirodymą.

„Kaip visada vasaros lygoje bus daug krepšininkų, kurie norės patekti į NBA, tačiau tai padaryti pavyks ne visiems. Dalis jų žais Europoje. Tikiuosi, kad pavyks su kažkuo iš ten žaisiančių susitarti. Ieškome vieno didelio ir vieno mažiuko krepšininko“, – 24sek sakė P.Motiejūnas.

„Žalgiris“ Las Vegase pabandys atrasti starto penketo vidurio puolėją ir atakuojančio gynėjo arba dar ir įžaidėjo funkcijas galintį atlikti krepšininką.

Remiantis „Žalgirio“ vizija grįžti prie modelio, pagal kurį pagrindinį vaidmenį atliks legionieriai, o lietuviai bus pagalbininkai, atakuojantis gynėjas taip pat turėtų būti pirmo plano žaidėjas.

Reikia nepamiršti, kad prie pagrindinės „Žalgirio“ komandos prisijungs 1-2 dublerių komandos nariai. Realiausia, kad „Žalgirio“ aprangą su LKL ir Eurolygos logotipu užsivilks atakuojantis gynėjas Martynas Varnas.

„Lietuvos rytas“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Vilniaus „Lietuvos rytas“ praėjusią savaitę atliko svarbiausią ėjimą – vyriausiuoju treneriu kitam sezonui patvirtino Tomą Pačėsą.

Vos po kelių dienų pasklido žinia, kad gynėjas Adas Juškevičius palieka komandą.

„Galvojau, kad liksiu, bet neišėjo susitarti, – sakė A.Juškevičius. – Treneris neturėjo įtakos. Jį labai gerbiu. Noriu jam už viską padėkoti. Gerai su juo sutariau, buvo gera pas jį žaisti, todėl dėl trenerio nėra jokių klausimų“.

A.Juškevičius po solidaus asmeninio sezono norėjo didesnio atlyginimo, tačiau „Lietuvos rytas“ pasielgė paskaičiuodamas – už lietuvio atlyginimą ieškos aukštesnio kalibro, bet pigesnio užsieniečio.

Oficialiai „Lietuvos rytas“ parodė duris ir įžaidėjams Kendrickui Brownui bei Denisui Lukašovui. Pirmadienį buvo atsisveikinta ir su Mariumi Runkausku.

Vilniečių sudėtis dabar atrodo taip:

Įžaidėjai: Aistis Pilauskas
Atakuojantys gynėjai: -
Lengvieji krašto puolėjai: Deividas Gailius, Rokas Giedraitis
Sunkieji krašto puolėjai: -
Vidurio puolėjai: Antanas Kavaliauskas, Artūras Gudaitis
Išvyko: Adas Juškevičius, Kendrickas Brownas, Denisas Lukašovas

Sutartis su „Lietuvos rytu“ dar turi aukštaūgiai Julius Jucikas, Artūras Valeika ir Karolis Guščikas, bet šie krepšininkai bus išnuomoti kitiems klubams arba sutartys bus nutrauktos.

Sutartys baigėsi su Gediminu Oreliku, Kšištofu Lavrinovičiumi, Mindaugu Lukauskiu, Adamu Lapeta, Artūru Jomantu.

Iš šių išvardytų žaidėjų Vilniuje turėtų likti nebent 1-2 krepšininkai. Antraip komplektacijoje nebūtų jokios logikos, jeigu po prasto sezono „Lietuvos ryte“ liktų didžioji dalis krepšininkų.

„Bus labai daug pakeitimų“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Remiantis tokiais žodžiais, galima tikėtis, kad vilniečiai po prasto sezono išvaikys pusę komandos, o sudėties komplektacijos darbai turėtų pajudėti jau pratęsus kontraktą su T.Pačėsu.

Kaip teigė G.Vainauskas, pusę sudėties komplektuos T.Pačėsas, kitą pusę – vadovai.

Kitaip nei būdavo įprasta anksčiau, vis dar laukiame pirmųjų rimtesnių „Lietuvos ryto“ ėjimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius