Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

„Žalgiris“ laviruoja ties išmetimo riba (papildyta 16.15 val.)

„Žalgirio“ prašymas perkelti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtadienio rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“ buvo patenkintas tik iš dalies. LKL vadovybė šią dvikovą nusprendė perkelti ne į kovo 2 dieną, o į artimiausią sekmadienį. Lietuvos čempionų klubas tvirtina, kad tai nelabai ką keičia.
Jeigu „Žalgiris“ nežais sekmadienį, klubo laukia techninis pralaimėjimas ir piniginė bauda.
Jeigu „Žalgiris“ nežais sekmadienį, klubo laukia techninis pralaimėjimas ir piniginė bauda. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Gavusi oficialų Kauno „Žalgirio“ klubo prašymą dėl objektyvių priežasčių (didelių finansinių sunkumų, dėl kurių žaidėjai negali tinkamai atlikti savo pareigų) nukelti šių metų vasario 19 dienos rungtynes, LKL remdamasi čempionato nuostatais šį prašymą patenkino. Minėtos rungtynės perkeliamos į šių metų vasario 22 dieną 17 valandą.

„Tai situacijos iš esmės neišsprendžia. Dar kelios dienos, bet neaišku, ar jos padės“, – 15min.lt sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris. Anot jo, nežinia, ar žalgiriečiai išbėgs sekmadienį į aikštę.

Tai situacijos iš esmės neišsprendžia. Dar kelios dienos, bet neaišku, ar jos padės.

„Remdamiesi LKL čempionato nuostatomis vėliau nukelti rungtynių negalėjome. Tai turi būti kita savaitės diena“, – sprendimą komentavo LKL generalinis direktorius Linas Gylys. Pasak jo, Kėdainių „Nevėžio“ klubas su tuo sprendimu turėjo susitaikyti. Priešingu atveju kėdainiečiams patiems pagal LKL nuostatus būtų grėsęs techninis pralaimėjimas.

Dar kartą prašyti nukelti rungtynių Kauno klubas negalės. Tai gali būti padaryta tik Kėdainių „Nevėžio“ iniciatyva – jeigu neturi arenos ar panašiai.

„Jeigu sekmadienį „Žalgiris“ neatvyks žaisti į Kėdainius, tuomet Kauno klubui bus įskaitytas techninis pralaimėjimas ir skirta 40 tūkst. litų bauda“, – aiškino L.Gylys. Anot LKL generalinio direktoriaus, jeigu situacija pasikartotų, tuomet gali būti kviečiama LKL klubo valdyba ir svarstoma, ar neskirti „Žalgiriui“ griežčiausios bausmės – pašalinimo iš turnyro.

Paklaustas, ar nebus atsižvelgta į sunkią „Žalgirio“ finansinę padėtį, L.Gylys teigė, kad tai klubo reikalas: „Žaidėjai juk sveiki ir žaisti gali.“

Anot „Žalgirio“ klubo atstovo, krepšininkai toliau treniruojasi ir žada dalyvauti šeštadienį Šiauliuose vyksiančioje LKL „Visų žvaigždžių“ šventėje. Patys žalgiriečiai spaudoje minėjo, jog klubas jiems nesumoka atlyginimo jau 3-4 mėnesius.

(papildyta) „Tikimės, kad per tris dienas kažkas paaiškės, priešingu atveju skirstysimės“, – alfa.lt dėstė Jonas Mačiulis. Anot jo, daugelis „Žalgirio“ žaidėjų jau pranešė agentams, kad ieško darbo, kiti jau turi ritmų pasiūlymų.

Puolėjas itin negailėjo karčių žodžių buvusiai Kauno klubo valdžiai ir valdybos pirmininkui Gediminui Navikauskui, žadėjusiam dar iki Naujųjų metų rasti turtingą rėmėją Ukrainoje.

Kaip rašo alfa.lt, trečiadienį Kauną paliko komandos veteranas Eurelijus Žukauskas. Jis su šeima susikrovė lagaminus ir išvyko į Klaipėdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius