-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

„Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“: ir apie tai, ko neturėtų būti tokiose rungtynėse

Abejinga „Siemens“ arenos apsauga, skuduru per veidą skeptikams tėškęs Robertas Javtokas ir sunkios Davido Logano dienos. Pirmasis Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ susirėmimas pateikė įdomių kampų. 24sek išskyrė įdomiausias ir aktualiausias LKL favoritų dvikovos liekanas.
Antano Kavaliausko sugrįžimas į Vilnių: priešiškas „Lietuvos ryto“ sirgalių sutikimas
Antano Kavaliausko sugrįžimas į Vilnių: priešiškas „Lietuvos ryto“ sirgalių sutikimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ar muštynių galėjo ir nebūti?

Labiau nei pačios rungtynės žmones sudomino sirgalių muštynės bei vilniečių reakcija į su „Žalgirio“ apranga „Siemens“ arenoje pasirodžiusį Antaną Kavaliauską.

Kai išvydau „Lietuvos ryto“ gerbėjų veiksmus pirmoje rungtynių pusėje, pasakiau, kad „galvojau, jog bus baisiau“.

VIDEO: Antano Kavaliausko sugrįžimas į Vilnių: priešiškas „Lietuvos ryto“ sirgalių sutikimas

Kaip ir buvo galima tikėtis, „Lietuvos ryto“ ultros buvusiam klubo veidui iškėlė plakatą. Jis buvo susietas su aktualia rinkimų tema, bet kiek teko bendrauti su aplinkiniais, plakato idėja jiems pasirodė ne iki galo įgyvendinta ir nepaliko tokio ryškaus įspūdžio.

Kažko išskirtinio nebuvo ir rungtynių metu. Nieko nuostabaus, kad kai A.Kavaliauskas pirmą kartą žengė į aikštę ketvirtąją minutę, jį Vilnius pasitiko kurtinančiu švilpimu. Nieko neįprasto ir kai vidurio puolėjui vos palietus kamuolį „Siemens“ arenoje dvigubai kildavo triukšmo lygis.

Bet kai po pertraukos A.Kavaliauskas stojo mesti baudų, į aikštę skriejo monetos ir žiebtuvėlis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pirmasis LKL favoritų susirėmimas: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pirmasis LKL favoritų susirėmimas: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Tačiau dar keistesnis pasirodė ne „Lietuvos ryto“ gerbėjų, bet „Siemens“ arenos apsaugos dėmesys. Nors ant parketo skriejo žiebtuvėlis, kuris pataikęs bet kuriam žaidėjui į galvą galėjo jį sužeisti, apsaugos darbuotojai kuo ramiausiai liko sėdėti savo kėdėse prie aikštės. Arenoje nekilo joks sujudimas, nors įprastai būtų logiška matyti, kaip tribūnoje, iš kurios skriejo daiktai, prisistato papildomos apsaugos pajėgos.

Bet vyrukai su oranžinėmis liemenėmis lyg niekur nieko liko tupėti savo kėdėse, nesulaukę pastiprinimo. Klausite, kaip jie galėjo pastebėti, iš kur skriejo daiktai? Tie vyrai ne veltui išsirikiavę prie pat aikštės atsisukę į tribūnas stebi žmones, o iš kur lekia monetos, matėsi ir esant per pusšimtį metrų.

Todėl galbūt nieko keisto, kad apsauga neužtikrino saugumo nuaidėjus rungtynių sirenai ir dar žiūrovams nepalikus arenos kilo muštynės. Kai „Siemens“ arenoje susirenka beveik 10 tūkst. žiūrovų ir jie pasidalija į dvi tokias gausias priešiškas stovyklas, apsauga turėtų maksimaliai neutralizuoti konflikto galimybę.

VIDEO: Vaizdo įraše – po muštynių sužeisti ir policijos išvedami sirgaliai

Dar baisiau, kai apsaugos darbuotojai su šypsena žvelgia į žmogų su garsiakalbiu tribūnose, kuris per laisvą nuo rungtynių stebėjimo akimirką naudodamasis garsiakalbiu kreipiasi į konkrečius „Žalgirio“ gerbėjus ir šiuos provokuoja įžeidimais.

Abi pusės apsikeičia keiksmažodžiais, „pasigaidinimais“ ir viduriniais pirštais. Apsaugos darbuotojai su oranžinėmis liemenėmis toliau ramiai tupi savo vietose. O vyriškis, kuris megafonu jau ne pirmą kartą provokuoja ne tik varžovų žaidėjus, bet ir sirgalius, jau eilę metų lyg niekur nieko leidžiamas į areną su normaliose arenose draudžiama garsine priemone.

Še jums per veidą

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pirmasis LKL favoritų susirėmimas: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pirmasis LKL favoritų susirėmimas: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Robertas Javtokas prieš sezoną pats tiksliai nežinojo, kokio vaidmens sulauks „Žalgiryje“. Ypač, kai priekyje buvo Augusto Lima ir Antanas Kavaliauskas. Bet nurašytas „centras“ tėškė skeptikams šlapiu skuduru per veidą.

R.Javtokas, ko gero, turėjo būti rezervinis trečiasis vidurio puolėjas ir dar pirmajame kėlinyje pasirodė aikštėje priverstinai – dėl greitai surinktų minėtų aukštaūgių pražangų.

Apie save R.Javtokas priminė jau pirmojo kėlinio pabaigoje galingai kraudamas į krepšį.

VIDEO: Galingas Roberto Javtoko dėjimas

Atkreipkite dėmesį į R.Javtoko užtvaras ir kiek po jų „Žalgirio“ atakų baigdavosi gerais metimais ir taškais. Tokių vien pirmoje pusėje buvo bent trys. O į užtvarą atsitrenkę „Lietuvos ryto“ žaidėjai dažnai tiesiog krisdavo ant parketo.

Ką jau kalbėti apie R.Javtoko blokus ir aukštai iškeltas rankas gynyboje, kas nuskandino bent tris „Lietuvos ryto“ atakas.

Dar paskaičiuokite, kiek taškų pelnė „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjai. Ogi A.Lapetos, A.Gudaičio ir D.Gordono sąskaitoje tebuvo penki taškeliai. J.Jucikas pelnė net 13, tačiau tai buvo jau puolėjų gynybos rūpestis, kadangi „Lietuvos ryto“ narys daugiau žaidė prie tritaškio linijos.

Beje, J.Jucikas sužaidė puikias rungtynes. Buvo labai aktyvus ir prie perimetro, ir net atsidūrė greitos atakos smaigalyje.

Be to, Julius buvo vienintelis dvitaškį pataikęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas iki pat 30-osios minutės.

O baigiant apie R.Javtoką, rungtynes pradėjęs kaip rezervinis „centras“, jis jas užbaigė aikštėje būdamas lemiamomis minutėmis.

Statistikos protokole liko 9 taškai ir 18 naudingumo balų (antras rezultatas aikštėje) per 22 minutes.

Tylusis lyderis

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius gyrė Keviną Pangosą, Leo Westermanną bei Luką Lekavičių, pagyrė ir Antaną Kavaliauską, išgyrėmę Robertą Javtoką, bet naudingiausiu žalgiriečiu tyliai ramiai tapo Edgaras Ulanovas.

24-erių puolėjas vėl žaidė daugiausiai visoje komandoje – 26 minutes, pelnė 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Svarbiomis minutėmis Edgaras paleido porą tikslių tritaškių ar iškišo dvitaškiu su pražanga pasibaigusį perdavimą Robertui Javtokui.

Dar vienerios puikios E.Ulanovo rungtynės.

Galbūt jo minučių skaičių būtų apribojęs Artūras Milaknis, bet snaiperiui buvo juoda diena.

Jis per 17 minučių pataikė vos 1 tritaškį iš 6 ir aikštę paliko su -2 naudingumo balais. Bet tai nebuvo fantastiškos „Lietuvos ryto“ gynybos nuopelnas. Anaiptol, Artūras tiesiog prametė savo metimus – neišnaudojo bent trijų galimybių iš jo mėgstamų situacijų.

Visai kaip Paulius Jankūnas, per 22 minutes prametęs visus 6 metimus ir buvęs savo paties šešėlyje, labai neįprastai jam pačiam dalinęs kamuolį vilniečiams į rankas.

Sunkios Davido Logano dienos

Luko Balandžio / 15min nuotr./Davidas Loganas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Davidas Loganas

Vidutiniškai 21,6 taško iki dvikovos su „Žalgiriu“ rinkęs „Lietuvos ryto“ puolimo lyderis Davidas Loganas mačą baigė jam „tik“ su 13 taškų ir vos 4 tiksliais metimais iš 14.

Vienas didžiausių to kaltininkų – Renaldas Seibutis.

Šis net prie tritaškio linijos atsitvėręs lyg „centrą“ saugodavo D.Loganą. Renaldas prie varžovo buvo prilipęs taip, kad amerikietis negalėjo ramiai padėti žingsnio į priekį.

Linas Kunigėlis komentuodamas rungtynes gerai apibūdino R.Seibučio gynybą: „Vienas įkyriausių gynėjų“.

Nors prieš rungtynes netrūko skeptikų, kad R.Seibutis nespės paskui D.Logano po šio pirmojo žingsnio, gynėjas taip išmušė legionierių iš vėžių, kad D.Loganas vienoje atakoje lyg ir pradėjęs metimą, vėliau ore nusprendė jį pakeisti perdavimu.

Gindamiesi prieš D.Loganą pagirtinai dengiamaisiais keitėsi ir kiti žalgiriečiai.

Beje, didžiąją dalį taškų D.Loganas susirinko tritaškiais greitose atakose.

Galbūt prie sėkmingos gynybos prisidėjo ir tai, kad Š.Jasikevičius prieš keletą metų pats dar buvo D.Logano komandos draugas Atėnų „Panathinaikos“ klube ir asmeniškai žinojo, kokios kliūtys amerikiečiui yra baisiausios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius