Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 09

„Žalgiris“ surengė treniruočių stovyklą Palangoje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį išvyko į pajūrį, kur savaitės trukmės treniruočių stovykloje sieks įgauti optimalią sportinę formą prieš lemiamus mūšius Lietuvos bei Baltijos krepšinio lygų frontuose, skelbia oficiali Lietuvos vicečempionų internetinė svetainė.
Treniruotė Ąžuolyne
Palangoje žalgiriečiai treniruosis savaitę / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Baltijos lygos taurės laimėtojai Palangoje apsistojo „Pušų paunksnės“ viešbutyje. Čia Kauno „Žalgirio“ atstovai gyvens savaitę, nes jau balandžio 17 d. Prienuose komandos laukia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio antrosios rungtynės su Prienų „Rūdupiu“ (pirmąją dvikovą Kaune „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 89:54).

„Pagrindiniai šios treniruočių stovyklos tikslai – atgaivinti žaidėjus po įtempto rungtynių maratono bei tinkamai paruošti sezono finišui. Treniruosimės lauke ir salėje“, - tikino ekipos fizinio pasirengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Stovyklos pirmoje pusėje žalgiriečiai plušės lauke, siekdami tinkamai pasiruošti lemiamoms kovoms tiek fiziškai, tiek ir morališkai. Paskutinėmis dienomis krepšininkai į rankas vėl paims krepšinio kamuolius bei grįš į jau įprastas vėžes.

„Pirmos trys – keturios treniruočių stovyklos dienos vyks išskirtinai lauke. Reikia šiek tiek pailsėti nuo kamuolio, kad nebūtų jokios įtampos bei padidėtų noras ir motyvacija žaisti krepšinį. Bus ir lengvų, ir kur kas sunkesnių treniruočių, kuriose žaidėjams teks atlikti jėgos, ištvermingumo pratimus. Vėliau grįšime į salę, kur dirbsime tiek prie taktikos, tiek ir kitų žaidimo komponentų“, - apie komandos artimiausius planus pasakojo S.Kavaliauskas.

Tiesa, pradėjus darbą salėje, krepšininkams vis tiek teks išeiti ir į lauką, kur gryname pajūrio ore toliau vyks pratybos. „Treniruotes maišysime, kai kurios iš jų vyks lauke, kitas praleisime salėje Klaipėdoje. Žinoma, jokių draugiškų rungtynių nežaisime, per sezoną kovų turėjome kaip niekada daug – apie 80. Galų gale, juk tai dar ne viskas“, - tęsė vienas komandos trenerių.

Visi žalgiriečiai dirbs pagal vieną planą ir nei vienam žaidėjui atskira, individuali programa nėra numatyta. „Krepšininkams numatytas vienas, bendras planas, norime, kad visi būtume kaip tikra komanda ir neišsiskirtų jauni ar patyrę žaidėjai. Taip sakant, siekiame dar labiau „sulipdyti“ komandą, kad būtume kaip vienas kumštis prieš svarbiausias dvikovas“, - mintis dėstė S.Kavaliauskas.

Balandžio 16 d. visa komanda grįš į Kauną, nes jau kitą dieną teks keliauti į Prienus, kur atsakomosiose LKL ketvirtfinalio rungtynėse „Žalgiris“ susikaus su „Rūdupiu“. Pergalės atveju – jau balandžio 20 d. įvyktų pirmoji LKL pusfinalio dvikova Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius