Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 06

„Žalgiris“ triuškinančia pergale pradėjo LKL ketvirtfinalį

Triuškinančia pergale Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalį pradėjo Kauno „Žalgirio“ ekipa, kuri namuose 89:54 (14:13, 22:5, 26:16, 27:20) sutriuškino Prienų „Rūdupio“ krepšininkus ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį – 1:0.
Rungtynių akimirka
„Žalgirio“ sirgalių džiaugsmas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kauniečiai rungtynes pradėjo spurtu 5:0, tačiau sužaidus tris minutes Marcusas Brownas buvo nubaustas nesportine pražanga, o svečiai iš Prienų po Valdo Dabkaus ir Evaldo Dainio metimų sumažino deficitą iki minimumo – 4:5. Viso ketvirčio metu komandos labai prastai atakavo iš įvairių distancijų, todėl rezultatas augo labai lėtai. Po Gintauto Vileitos baudų metimų „Žalgirio“ pranašumas tebuvo du taškai (10:8), o ketvirčio pabaigoje kauniečių persvara dar labiau sumažėjo – 14:13.

Antrajame kėlinyje sužaidus pusantros minutės Gytis Andrijauskas tolimu metimu išlygino rezultatą (16:16), tačiau „Žalgiris“ atsakė spurtu 8:0 ir Virginijus Šeškus buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes po dviejų iš eilės Martyno Pociaus tritaškių kauniečių pranašumas padidėjo iki aštuonių taškų – 24:16. Negana to, likus žaisti keturias minutes Adas Juškevičius pirmą kartą padidino „Rūdupio“ atsilikimą iki dviženklio – 17:27. Ketvirčio pabaigoje žalgiriečiai dar padidino pranašumą ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo rezultatu 36:18.

Antroji mačo pusė prieniškiams ir toliau nieko gero nežadėjo. „Žalgiris“ trečiąjį kėlinį pradėjo spurtu 14:3 ir po Aleksandro Čapino tolimo metimo kauniečiai jau triuškino varžovus – 50:21. Likus žaisti tris minutes po dar vieno tolimo kauniečių metimo „Žalgirio“ pranašumas jau viršijo trisdešimt taškų – 56:25. Kol svečiai ir toliau atkakliai ir dažniausiai netiksliai atakavo iš trijų taškų zonos, „Žalgiris“ varžovams priartėti iki pat finalinės kėlinio pabaigos beveik neleido – 62:34.

Paskutiniame kėlinyje situacija aikštelėje jau niekam nekėlė abejonių. Kauniečiai sporto halėje susirinkusius žiūrovus pralinksmino galingais Povilo Butkevičiaus ir Manto Kalniečio dėjimais, o prieniškiai į tai atsakė tik retomis tiksliomis atakomis. Paskutiniame kėlinyje kauniečių pranašumas dar šiek tiek padidėjo, o rungtynes „Žalgiris“ laimėjo
89:54.

„Žalgiris“: M.Pocius 23, M.Kalnietis 16 (6 rez. perd.), P.Butkevičius 15, T.Klimavičius 7 (12 atk. kam.), M.Brownas 5, T.Watsonas (7 atk. kam.), A.Juškevičius ir M.Begičius – po 4, A.Milaknis, A.Čapinas ir D.Šalenga – po 3, Š.Vasiliauskas 2.

„Rūdupis“: E.Dainys 13, G.Vileita ir P.Šakinis – po 12, G.Orelikas 8, G.Andrijauskas 5, G.Jankauskas ir V.Dabkus – po 2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius