Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 18

„Žalgiriu“ besididžiuojantis Šarūnas Jasikevičius prabilo apie savo ateitį Kaune

Šarūnas Jasikevičius nespėjo nulėkti pas savo vaikučius, kai „Žalgirio“ žaidėjai pačiupo trenerį ir pradėjo mėtyti jį į orą. Šaras kilo aukštai, triumfuodamas iškėlęs rankas į viršų. Toks buvo šis „Žalgirio“ sezonas – svaiginančiose aukštumose. LKL finalo serijoje „Žalgiris“ 4-1 palaužė „Lietuvos ryto“ pasipriešinimą ir aštuntąkart iš eilės tapo šalies čempionu.
Šarūnas Jasikevičius
Žalgiriečių triumfo akimirkos tapus LKL čempionais / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šarūnas Jasikevičius kaip koks disko metikas užsimojo ir sukdamasis iš pykčio paleido kumštį. Gerai, kad ten nepasitaikė joks žalgirietis, asistentas ar teisėjas, kuriam būtų smarkiai užtvojęs įsiūčio pagautas treneris.

„Žalgirio“ arenoje susirinkę sirgaliai juokėsi matydami tokius žaliai baltų stratego pasišvaistymus prie šoninės linijos, bet jų autoriui buvo visai nejuokinga.

Pirmadienio vakarą į „Žalgirio“ areną susirinkę pasižiūrėti žalgiriečių triumfo LKL superfinale, žiūrovai išvydo komandos vargus siekiant tos lemtingos ketvirtosios pergalės.

Netoli atsarginių suolo paslėpto čempioniško šampano tvaiko apsvaiginti žalgiriečiai mindė Šaro žaidimo taisykles. Atrodo, nuo tų minčių apie čempionų titulą ir ilgai lauktas atostogas, užgulė žalgiriečių ausis ir aptemdė akis.

„Lietuvos rytas“ to tik ir laukė. Taiklūs svečių metimai ir galingi Martyno Echodo bei Roko Giedraičio dėjimai tildė 10,5 tūkstančių švęsti susirinkusių aistruolių ir kažkur toli, arenos palubėse, skelbė visiems žinią apie didžio miesto Vilniaus jėgą.

„Žalgirio“ personalas negalėjo ištraukti šampano butelių iš dėžių iki paskutinių rungtynių minučių.

Bet galiausiai įvyko tai, kas Lietuvos krepšinyje vyksta jau pastarąjį dešimtmetį. Šarūnas Jasikevičius šoko pergalės šokį su savo vaikučiais ir džiūgavo skęsdamas žaliuose dūmuose.

„Žalgiris“ – po serijos 4-1 – aštuntąkart iš eilės LKL čempionas.

„Sveikiname visus su čempionų titulu. Svarbiausia – savo sirgalius. Sveikinu savo žaidėjus, kuriems sezonas buvo ilgas ir alinantis... Ir... Puiku“, – šypsojosi Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje, išgirdęs savo mėgstamas dainas, skambėjusias per spaudos konferencijos salės ir žalgiriečių rūbinės sieną.

Tuo metu grojo „Žalgiryje“ populiarusis Radžio „Sveikinam rytą“.

– Kiek tų jėgų po tokio ilgo sezono trūko finalo serijoje?

– Trūko visko. Trūko visko.

Mūsų žaidimas visiškai nebuvo panašus į tą, kokį demonstravome viso sezono metu. Didžiulė pagarba vyrams, kad jie ištraukė seriją. Nes tą ir reikėjo padaryti – ištraukti.

Varžovai buvo puikios formos, sistemingai ruošėsi, bausdavo mus už klaideles, kurių mes darėme daug. Jie žaidė labai gerai. Tai labai gerai treniruota komanda su aibe veteranų, kurie moka nubausti už kiekvieną smulkią detalę.

Sakau... Gaila, kad neparodėme geriausio savo krepšinio. Bet čempionai neteisiami.

– Brandonas Daviesas vainikavo finalą naudingiausiu pasirodymu LKL finalų istorijoje. Ką tai sako apie jo potencialą?

– Visą sezoną jis neturėjo jokių problemų su energija. Jis eina, aria keliais.

Tai vienas tų žaidėjų, kurių prašai nuimti gazą. Nes per savo dideles emocijas ir užsivedimą jis pridaro labai daug klaidų.

Vien tik už begalinį norą eiti visur padėti, visur kažką sutvarkyti, kažkur kažką vėl padaryti.

Jis toks hiperaktyvus ir nori būti visur vienu metu. Bet komandos turi savas taisykles, taktikas ir su ta didžiule energija jis kartais nubėga ne ten. Bet, duok Dieve, kad visada būtų tokios problemos, nes kiti nebėga. O jis bėga vienu metu į tris vietas.

Tai fantastiška situacija. Tikiu, po kiek laiko jis apsipras krepšinyje, sugebės aprimti ir bus dar geresnis.

Jo talentas yra didžiulis. Jeigu kažkiek stebėjote jį prieš tai, Monake jis labai daug žaisdavo pasiimdavęs kamuolį ir net mesdavo tritaškius. Tai rodo, kad jis turi didžiulį arsenalą.

Blemba, mano dainos eina (už sienos žalgiriečių rūbinėje grojo lietuviški šlageriai), o jūs čia mane laikot (juokiasi).

Brandono įgūdžių arsenalas yra didžiulis. Jo pėdų darbas yra kažkas fantastiško. Pamatytumėte, kaip jis žaidžia futbole. Gal dabar jis turėtų būti ne LKL finale, o Rusijoje. Jis, galvoju, turės visas galimybes eiti didžiuliais žingsniais į priekį.

VIDEO: Artūro Milaknio ir Pauliaus Jankūno šou žalgiriečių rūbinėje

– Ar žaidėjus labai veikė tos kalbos apie naujas sutartis su kitais klubais?

– Aš nežinau. Į žmogaus vidų neįlįsi. Gal... Bet ne vaikai yra. Vienas sėdi Stambule, kitas – Barselonoje. Na ir kas? Bet jei esi kovotojas, ateini ir žaidi. Tu juk nori būti čempionas. Man keista, kodėl mes taip subyrėjome serijos metu.

Bet, sakau, to užteko.

– Kalbant apie situaciją, kad žaidėjai yra sutarę kontraktus, kaip įmanoma tai sukontroliuoti?

– Galvoju, tik lygos, federacijos ir kitos organizacijos turi tai tvarkyti. Tai labai natūralus procesas ir to nesukontroliuosi. Grįžtame prie to, kad norime turėti kuo daugiau lietuvių, nes jiems svarbiausia laimėti titulą. Bet Brandono ir Beno pavyzdžiai... Udrihas visko matęs, bet eina ir žaidžia. Jis šiemet būtų kažkiek dar geresnis, bet jį pristabdė nesėkmė.

– Dar sezono metu minėjote, kad šie metai ypač sunkūs buvo Pauliui Jankūnui, nutylėjote jo sveikatos problemas.

– Pauliui reikės laiko pabūti be sporto. Gerokai. Vėlgi, Paulius... Jūs turite suprasti jo karjerą. Būdavo aibė metų, kai jis baigdavo sezoną „Žalgiryje“ ir žaisdavo rinktinėje. Ir taip aibę metų.

Be galo sunku tokio amžiaus. Bet vėlgi, mes turėjome būti geresni po Belgrado. Bet yra ką švęsti. Sezonas istorinis. Ne tik laimėjome ir titulų, bet ir žmonėms patiko, kaip mes žaidėme, kaip elgėmės. Ką mes reprezentavome. Mažą komandą, kuri gali pasiekti daug ką. Reprezentavo, kad visos komandos Eurolygoje gali laimėti titulą.

Mes gal buvome per vieną gerą kėlinį nuo to titulo. Ir tai rodo, kad viskas yra įmanoma. Sirgaliai gali didžiuotis šita komanda.

– Nejaučiate nerimo, kad visą šią pasakiško sezono komandą gali išrinkti konkurentai?

– Žinau, kad netreniruoju tokios komandos, kuri gali permušti visas komandas pinigais. Jei ateis tokia situacija, „Žalgiris“ tikrai nebus tas, kuris pradės darbą nuo rytojaus ir bus nepasiruošęs. Mes pasiruošę visoms situacijoms. „Žalgiris“ dabar yra kitoks. Tai Europos topas. Visi tą žino.

Tai elitinis Europos klubas. Jei skaičiuojame elitą, ne viskas susideda į pinigus. Organizacija, bazė, fanai, miestas, valstybė, kuri eina iš proto dėl krepšinio... Nesakau, kad kasmet eis iki ketverto, bet turi visas galimybes kautis dėl aštuntukų.

– Kad tos atostogos būtų ramios, ko gero, reikės kažkada priimti sprendimą dėl savo ateities „Žalgiryje“. Iki kada ketinate apsispręsti, ar liksite?

– Dvi tris dienas pagalvosiu, daugiau mažiau nusiraminsiu ir priimsiu sprendimą. Šnekame su agentais, žaidėjai kalba su agentais. Visa ta situacija išaiškės labai greitai. Reikia atsipalaiduoti, atitrūkti nuo stresinės situacijos ir priimti visiems geriausią sprendimą ateičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius