-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apdovanoti fantastikos festivalio „Lituanicon“ menų konkursų nugalėtojai

Kelionės laiku, distopiniai pasauliai, virusai bei fantastiški gyvūnai. Tai tik kelios temos, kurias palietė seniausio Lietuvoje fantastikos festivalio „Lituanicon“ organizuojamų menų konkursų dalyviai.
„Lituanicon“
„Lituanicon“ / Nailo Garejevo nuotr.
Temos: 1 Fantastika

Šeštadienį Fizinių ir technologijos mokslų centre sostinėje vykstančiame šiuolaikinės kultūros festivalyje apdovanoti geriausių fantastinės literatūros ir vizualiųjų menų konkursų darbų autoriai. Pasak konkurso organizatoriaus rašytojo Justino Žilinsko, konkursai parodė, kad fantastų bendruomenė jungia ir nuolat pritraukia naujus kuriančius žmones.

„Lituanicon“ menų konkursų tradicija nepraranda prasmės – juk ne vienas rašytojas savo karjerą pradėjo būtent čia – šiame festivalyje. Šiemet ir vėl sulaukėm originalių, įdomių darbų, ypač meno srityje. Labai sveikinu laimėtojus ir dalyvius, jūs – fantastikos žanro Lietuvoje viltys!“, – sako J.Žilinskas.

Literatūros konkurso nugalėtojais tapo:

Pirmoji vieta – Pijus Makselis už apsakymą „Volturo užkratas“;

Antroji vieta – Augustė Jasiulytė už apsakymą „Kdfng*(4df\[gir“;

Trečiąją vietą dalijasi Sofija Kryžmantaitė už apsakymą „Pėsčiojo pažymėjimas“ ir Radvilė Musteikytė už apsakymą „Jaunikis su silverine nosimi“.

Fantastinio vizualiojo meno nugalėtojais tapo:

Pirmoji vieta – Julija Keppul;

Antroji vieta – Almantas Klibavičius;

Trečioji vieta – Anna Didžbanienė.

Nors šiemet dėl COVID-19 pandemijos renginiai susiduria su įvairiais iššūkiais, šeštadienį „Lituanicon“ sulaukė didelio fantastų susidomėjimo. Į festivalį išgirsti pranešimų, išbandyti meninių veiklų, stalo žaidimų ar tiesiog pabendrauti su bendraminčiais susirinko keli šimtai fantastų iš Lietuvos.

Su nugalėtojų ir dalyvių darbais galite susipažinti Lituanicon.lt svetainėje.

Apie „Lituanicon“

„Lituanicon“ yra seniausias Lietuvoje – nuo 1990-ųjų kasmet vykstantis susibūrimas – vienijantis fantastiką mėgstančius žmones. Fantastikos žanras – itin platus, apimantis knygas, filmus, serialus, žaidimus, netgi teatrą bei muziką. Taip pat fantastika glaudžiai susijusi su mokslo ir technologijų pažanga, net socialinių pokyčių visuomenėje prognozėmis. „Lituanicon“ festivalyje skaitomi pranešimai, vykstančios kūrybinės dirbtuvės ir kitos veiklos atskleidžia fantastikos įvairovę ir ryšius su kitomis gyvenimo sritimis.

Greta rimtesnių veiklų renginio lankytojai gali žaisti stalo ir kompiuterinius žaidimus ar įsigyti fantastinės literatūros bei atributikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius