Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Mis nelaisvė“: ką prieš 20 metų apie pasaulį sudominusį renginį rašė „The New York Times“

Prieš beveik 20 metų, 2002 m. lapkritį, Panevėžyje įvyko LNK televizijos organizuotas konkursas „Mis nelaisvė“, kurio metu buvo renkama gražiausia Lietuvos kalinė. Tai buvo pirmasis toks konkursas pasaulyje, ne tik sulaukęs ypatingo populiarumo Lietuvoje, bet ir sudominęs dešimtis televizijų bei laikraščių iš viso pasaulio.
Panevėžio pataisos namai
Panevėžio pataisos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vienas tokių laikraščių buvo „The New York Times“. 2002 m. laikraščio žurnalistas Michaelas Vinesas lankėsi Lietuvoje ir aprašė savo įspūdžius iš konkurso. Straipsnis pasirodė 2002 m. lapkričio 26 d.

Žurnalistui renginys patiko. Neapsiribodamas faktų atpasakojimu, jis pasidalijo ir asmeniniais įspūdžiais bei mintimis, kurios jam kilo stebint konkursą.

Kviečiame 15MAX prenumeratorius žemiau susipažinti su „The New York Times“ straipsniu. Pateikiamas pilnas straipsnio vertimas su 15min komentarais, kai kur paaiškinančiais kontekstą.

Panevėžio dienoraštis: kalėjime Lietuvoje grožis nelieka už grotų

Kaip pasakoja Laurynas Šeškus, LNK TV kūrybinė komanda praėjusią vasarą ieškojo naujų idėjų, kurios padėtų išsiskirti tarp konkurentų. Kažkas pasiūlė surengti grožio konkursą moterų kalėjime šiame tvirtame mieste.

„Tai nuskambėjo tarsi pokštas“, – sakė ponas Šeškus, LNK kūrybos direktorius.

Dar blogiau – tai buvo toks pokštas, kuris turėjo potencialo išnaudoti sunkų likimą patyrusias jaunas šalies moteris dėl kelių reitingo balų.

Kitaip tariant, tai buvo puiki idėja televizijai. Ir praėjusią savaitę įvykęs konkursas „Mis nelaisvė“ tapo didžiausiu šio Lietuvos televizijų sezono hitu.

Du trečdaliai šalies televizijos žiūrovų prigludę prie sofų žiūrėjo, kaip 21 metų amžiaus tamsiaplaukė Kristina tampa konkurso nugalėtoja ir gauna sidabrinę karūną, kurios, galima neabejoti, trokštų tikrai ne kiekviena gražuolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius