Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 įdomybių apie Valentino dieną, kurių turbūt nežinojote

Vasario 14-ąją didelė dalis pasaulio švenčia meilės šventę – Valentino dieną. Su šia švente yra susiję ir daug įdomybių, kurios tikrai nustebins kiekvieną lietuvį. Pavyzdžiui, mes esame įpratę dovanoti šokoladines širdeles ir gėles, tačiau ar žinote, kad jei būsite Niujorke, galite gauti ir marihuanos suktinę ar mylimosios vardu pavadinti tarakoną?
Meškiukai
Meškiukai / „Shutterstock“ nuotr.

15min pristato 12 įdomių faktų apie Valentino dieną, kurie privers jus pakraipyti galvą ir susimąstyti – tai štai kaip būna pasaulyje.

1. Japonijoje per Valentino dieną moterys dovanoja šokoladą vyrams. Vyrai dovanomis moterims atsilygina mėnesiu vėliau, kovo 14 d.

2. O Pietų Korėjoje balandžio 14 d. švenčiama Juodoji diena. Šią dieną žmonės, kurie per Valentino dieną negavo dovanų, valgo greitai paruošiamus makaronus ir liūdi dėl to, kad yra vieniši.

3. Tuo tarpu Indijoje Vaikų diena švenčiama lapkričio 14 d. – lygiai 9 mėnesiai po Valentino dienos. Kaži, ar tai sutapimas...

4. Na, o jei esate Niujorke, tik per šią šventę galite nustebinti mylimą žmogų ir oficialiai suteikti jo ar jos vardą vienam Bronkso zoologijos sode gyvenančių tarakonų.

5. Niujorkiečiai per Valentino dieną sulaukia ir smagesnių dovanų. 1967 m. per šią šventę hipiai i 3000 miesto gyventojų, kurių adresus jie atsitiktine tvarka pasirinko iš telefonų knygos, išsiuntė... po marichuanos suktinę.

6. O štai Elizabeth Taylor mylimasis 1969 m. jai padovanojo 37 tūkst. dolerių vertės perlų apykaklę, inkrustuotą deimantais ir rubinais. Šioje apykaklėje yra ir 500 metų amžiaus perlas.

7. Kalbant apie romantiką, 1991 m. per Valentino dieną kino teatruose debiutavo išties labai „romantiškas“ filmas – „Avinėlių tylėjimas“ su Hanibalu Lekteriu.

8. 1929 m. žiemą Niujorke įvyko Šv. Valentino dienos skerdynės – septyni airių/vokiečių mafijos gaujos, kuriai vadovavo Buggsy Moranas, smogikai buvo sulaikyti ir garaže šūviais į galvą nužudyti policininkais persirengusių užpuolikų. Įtariama, kad žudynes įvykdė Alo Kaponės gauja.

Viena iš aukų – Franky Gusenbergas – išgyveno, kol atvyko policija. Tačiau kol vežamą į ligoninę jį pareigūnai bandė apklausti, vienintelis dalykas, kurį jis atsakė, buvo „į mane niekas nešovė“. Nepaisant to, kad jo kūne rasta 14 kulkų. Po kelių valandų jis mirė, taip nieko ir neišdavęs.

9. Šv. Valentinas, pagal kurį pavadinta Valentino diena, buvo krikščionių šventasis. Už tai, kad tuokė jaunus žmones nepaklusdamas imperatoriaus įsakymui to nedaryti, jam buvo nukirsta galva.

10. Šv. Valentinas yra ne tik įsimylėjėlių, bet ir bitininkystės bei epilepsijos šventasis.

10. Valentino diena yra šventė ne tik žmonėms: 3 proc. gyvūnų savininkų Valentino dienos proga dovanoja dovanas savo augintiniams.

11. O XIX a. Anglijoje per Valentino dieną kai kurie žmonės siųsdavo ne tik meilės laiškus mylimiesiems, bet ir anonominius neapykantos laiškus žmonėms, kurių nekęsdavo, vadinamuosius „acto laiškus“. Jie dažnai būdavo ypač pikti, žeminantys ir netgi siūlantys nusižudyti.

Pirmą kartą šis tekstas publikuotas 2016 m.

VIDEO: 8 netikėti faktai apie Valentino dieną, kurių nežinojote

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius