-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistas nutikimas JAV: kaip lokį pražudė netikėtai aptikta 40 kg kokaino siunta

Andrew C. Thorntonas savo laiku buvo narkotikų kontrolės pareigūnas ir teisininkas. Vėliau jis tapo narkotikų kontrabandininku. O dar vėliau, po nesėkmingo skrydžio parašiutu, jis buvo tiesiog negyvas žmogus atsitiktinio gyventojo kieme. Ir juodojo lokio žudikas – vargšas gyvūnas perdozavo narkotikų. Bet ar tikrai?
Juodasis lokys
Juodasis lokys / „Scanpix“/AP nuotr.

A.C.Thorntonas visada norėjo kovoti teisingumo pusėje. Baigęs prestižinę privačią mokyklą jis pasirinko kario kelią ir tapo desantininku.

Tuomet ėmėsi policininko karjeros ir drąsiai stojo prieš narkotikų mafiją. Tuo pat metu jis studijavo teisę – būtent teisininku jis ir tapo, kai 1977 metais pasitraukė iš policijos. Tačiau ar žinote, kas neša didesnes pajamas už teisininko darbą? Narkotikai.

Thorntono gyvenime viskas susijungė į vieną kelią – narkotikus. Tarnaudamas policijoje jis suvokė, kad vienas krepšys narkotikų gali kainuoti kelis ar keliolika milijonų dolerių.

Jo darbas jam padėjo užmegzti pažintis ir geriau suvokti, kaip policija medžioja mafijos narius. Galų gale, jis buvo patyręs parašiutininkas, o tokie įgūdžiai praverčia gabenant vertingus kontrabandinius krovinius.

Pirmą kartą į policijos akiratį jis pateko jau 1981 metais. Tuomet jis ir kiti 25 žmonės buvo kaltinami daugiau nei 450 kg marihuanos kontrabanda.

Thorntonas bėgo ir išsisukinėjo, tačiau galiausiai turėjo sumokėti 500 dolerių baudą, 6 mėnesius praleisti kalėjime ir atiduoti teisininko licenciją. Jam skirta ir 5 metų lygtinio laisvės atėmimo bausmė, turėjusi užkirsti kelią tolimesniems nusikaltimams.

Tačiau Thorntonas jautė pinigų kvapą ir savo mafijos draugų spaudimą. Kontrabandininkas su savimi ne tik nešiojosi pistoletą, bet dar ir vilkėjo neperšaunamą liemenę. Kodėl? Na, jis pats jau nepapasakos.

1985 metų rugsėjo 11 dieną Thorntonas žuvo. Tądien jis iš Kolumbijos skrido į JAV. Pagal planą iš lėktuvo jis išmetė krepšį su, kaip manoma, maždaug 40 kilogramų kokaino.

Tuomet jis ir pats iššoko iš lėktuvo su dar maždaug 30 kg kokaino. Nors Thorntonas buvo patyręs parašiutininkas, tąkart jis susipainiojo parašiuto virvėse ir užsimušė, nukritęs į vieno Tenesio gyventojo kiemą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kokainas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kokainas

Thorntonas buvo surastas su naktinio matymo akiniais, „Gucci“ bateliais, neperšaunama liemene, 4,5 tūkstančiais dolerių grynųjų, dviem pistoletais ir peiliais. Dvimotoris „Cessna 404“ sudužo maždaug už 100 km. Tačiau istorija tuo nesibaigė.

Po trijų mėnesių netoliese esančiame miške surastas negyvas maždaug 80 kg sveriantis juodasis lokys. Šalia jo – 40 atplėštų ir ištuštintų paketų, kuriuose – gausu kokaino pėdsakų. Matyti, kad paketai buvo supakuoti taip, kaip būdinga Thorntonui.

Lokys suėdė beveik viską, ką iš lėktuvo išmetė Thorntonas, ir perdozavęs nugaišo. Skrodimas parodė, kad didžioji kokaino dalis taip ir nepateko į lokio virškinimo sistemą – gyvūno skrandis vis dar buvo pilnas šių narkotikų.

Deja, lokys ilgai kankinosi. Jo iškamša vėliau buvo parduota ir dabar yra vadinama tiesiog „kokaino lokiu“.

Bet ar tikrai viskas būtent taip ir buvo? Ar lokys galėjo suėsti viską?

40 kilogramų kokaino vertė tuo metu siekė 15 milijonų dolerių. Korupcija ir paprasčiausias žmonių godumas kai kuriuos žmones verčia abejoti kokaino lokio istorija – kas žino, gal lokiui pakako vos 1–2 kg, o likusį kokainą galėjo pasiimti ir kas nors kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius