Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 30

25 įdomūs faktai apie pasaulio krepšinio čempionatų istoriją

Ar žinote, kad pasaulio krepšinio čempionatų istorijoje buvo rungtynės, į kurias susirinko per 30 tūkst. žiūrovų? Kad atsisakymas žaisti su Taivanu kartą SSRS rinktinei kainavo pasaulio čempionato auksą? Kad rezultatyviausias visų laikų pasaulio krepšinio čempionatų žaidėjas yra brazilas? Portalas 15min pristato 25 įdomius faktus, susijusius su pasaulio krepšinio čempionatų istorija.
JAV rinktinės apdovanojimas
JAV rinktinės apdovanojimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1. Pirmasis pasaulio krepšinio čempionatas įvyko 1950 m. Argentinoje. Jį sukurti FIBA idėja kilo matant pasaulio futbolo čempionatų sėkmę ir tai, kad krepšinis buvo populiarus 1948 m. Londono olimpinėse žaidynėse. Šiemet vyks 18-asis pasaulio krepšinio čempionatas.

2. Argentina sugebėjo išnaudoti namų sienų pranašumą ir 1950 m. tapo pirmąja pasaulio čempione. Pirmojo pasaulio krepšinio čempionato finalas vyko po atviru dangumi, o jį stebėjo apie 25 tūkst. žmonių.

nytimes.com nuotr./1950 m. pasaulio krepšinio čempionato finalas
nytimes.com nuotr./1950 m. pasaulio krepšinio čempionato finalas

3. Vis dėlto tai nebuvo rekordinis lankomumas pasaulio čempionatų istorijoje. Ilgą laiką rekordinis buvo 1954 m. pasaulio krepšinio čempionato Brazilijoje finalas. Jis įvyko Maracanazinho arenoje, į kurią susirinko 34 tūkst. žiūrovų. Jie išvydo, kaip JAV triumfavo, lemiamose rungtynėse 62:41 nugalėdamos Braziliją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius