Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šį Indijoje išrastą šaltąjį ginklą dažnai naudojo moterys. Kodėl?

Tai, ką matote nuotraukoje – Bagh nakh arba tiesiog „Tigro nagai“. Niekas tiksliai nežino, kada buvo sukurtas šis ginklas. Žinoma tik tiek, kad jis naudotas ir samdomose žmogžudystėse, ir mūšiuose, ir tiesiog savigynai. O kodėl jis dažnai būdavo rekomenduojamas moterims?
Ginklas Bag nakh
Ginklas Bag nakh / Wikipedia Commons / Worldantiques nuotr. (CC BY-SA 3.0)

Bagh nakh buvo išrastas kažkur dabartinėje Indijoje. Tai – metalinis keturių ar penkių ašmenų šaltasis ginklas su dviem žiedais pirštams. Panašūs ginklai naudoti faktiškai visoje Azijoje, tačiau šis įdomus tuo, kad kartais būdavo užnuodytas.

Mat šis ginklas yra labai mažas ir tik negiliai pradreskia odą ir raumenis. Pataikius į arterijas ar veidą priešininką galima ir nugalėti, tačiau įprastai paliekami tik paviršiniai sužeidimai, todėl nuodai suteikė Bagh nakh papildomos galios.

Bagh nakh buvo dėvimas delno pusėje. Tai leido ginklą lengvai paslėpti, o ataka Bagh nakh buvo tarsi natūralus smūgis delnu, todėl mokytis beveik nebuvo ko.

Wikipedia Commons / Worldantiques nuotr. (CC BY-SA 3.0)/Bag nakh, padėtas ant stalo
Wikipedia Commons / Worldantiques nuotr. (CC BY-SA 3.0)/Bag nakh, padėtas ant stalo

„Tigro nagai“ buvo naudojami mūšiuose, bet, žinoma, ne kaip pagrindinis ginklas. Viename delne galėjo būti Bagh nakh, kitame – kardas. Tačiau kur kas dažniau šis ginklas buvo naudojamas savigynai.

Būtent dėl to šį ginklą dažnai nešiodavo moterys. Visų pirma, dėl to, kad jį lengva paslėpti, taip pat ir dėl to, kad juo labai lengva naudotis. Moterys įprastai kovoja atvirais delnais ir nagais, todėl manyta, kad Bagh nakh joms bus labai efektyvus.

Nemanykite, kad Bagh nakh yra tik senas ir jau pamirštas ginklas. 1946 metais Kolkatoje vyko žiaurūs susirėmimai tarp musulmonų ir hinduistų. Bengalų hinduistės ėmė net į mokyklas eiti su šiais ginklais.

Jų privalumas tas, kad jie yra lengvai paslepiami bei juos galima naudoti ir iš labai artimo atstumo – net jei užpuolikas savo auką jau laiko glėbyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius