Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinės viktorinos vietų sąraše – jau 23 miestai, iš jų 5 užsienyje

Nacionalinės viktorinos – trečius metus iš eilės vyksiančio žinių apie Lietuvą patikrinimo konkurso, kurį organizuoja 15min – vietų skaičius sparčiai auga. Iki viktorinos likus daugiau negu dviem mėnesiams, jau žinomi 23 miestai ir miesteliai, kuriuose 2020 m. kovo 7 d. vyks šis renginys.
Nacionalinė viktorina
Nacionalinė viktorina / Luko Balandžio / 15min nuotr.

18 iš šių miestų yra Lietuvoje, 5 – užsienyje. Lietuvos miestai, kuriuose vyks viktorina, yra šie: Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Anykščiai, Jonava, Kelmė, Klaipėda, Kretinga, Kupiškis, Lentvaris, Molėtai, Pakruojis, Pasvalys, Plungė, Rokiškis, Žasliai.

Užsienio miestai, kuriuose vyks viktorina, yra šie: Briuselis, Dublinas, Kopenhaga, Oslas, Stokholmas.

Tai dar ne galutinis miestų sąrašas. Artėjant viktorinai miestų sąrašas bus pildomas ir atnaujinamas.

Viktorina gali vykti bet kuriame Lietuvos ar pasaulio mieste ar miestelyje, kuriame atsiranda ją surengti norinčių entuziastų. Besidominčius galimybe organizuoti Nacionalinę viktoriną savo mieste ar miestelyje 15min kviečia susisiekti su organizatoriais el. paštu nacionalineviktorina@gmail.com.

Nacionalinė viktorina – tai unikalus 15min organizuojamas žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, jau vykęs 2018 ir 2019 m. Nacionalinės viktorinos dieną žmonės tikrinasi savo žinias apie Lietuvą – jos istoriją, kultūrą, žmones ir taip toliau.

Renginys yra nemokamas, o dalyvauti jame gali kiekvienas norintis. 2020 m. kovo 7 d. (šeštadienį) vyksianti viktorina bus skirta Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

Šiemet viktorinos dalyviai pirmąkart galės rinktis, kaip nori spręsti užduotis – realybėje, atvykę į viktorinos vietą savo mieste ir rašydami atsakymus į klausimų lapus, ar internete, 15min portale.

Realybėje vykstančios Nacionalinės viktorinos formatas išliks toks pats kaip ankstesniais metais. Viktorinos dalyvių lauks 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas. Visi klausimai bus susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turės dvi valandas.

Internetui pritaikytos Nacionalinės viktorinos užduotys 15min portale atsiras kovo 7 d. vakare, pasibaigus realybėje vykstančiai Nacionalinei viktorinai. Internetinės viktorinos klausimai bus parengti realybėje vykstančios viktorinos klausimų pagrindu, bet jų bus mažiau ir jie turės atsakymų variantus.

Praėjusiais metais viktorina jau vyko 8-iuose už Lietuvos ribų esančiuose miestuose, šiemet, kadangi spręsti viktorinos užduotis bus galima ir internete, dalyvių iš už Lietuvos ribų tikimasi sulaukti dar daugiau.

Susidomėjote? Jei norite dalyvauti realybėje vyksiančioje Nacionalinėje viktorinoje – užpildykite registracijos formą, o tuomet kovo 7 d. atvykite į viktorinos vietą savo mieste ir dalyvaukite. Norint dalyvauti tik internetinėje Nacionalinėje viktorinoje registracija nebūtina.

Registracijos formą rasite paspaudę šią nuorodą ir apsilankę specialiame viktorinai skirtame 15min polapyje. Čia rasite ir daugiau informacijos apie Nacionalinę viktoriną – išsamias taisykles, praėjusios viktorinos klausimus ir t.t.

Kviečiame pamėgti Nacionalinės viktorinos puslapį „Facebook“ tinkle, kur bus skelbiamos visos su viktorina susijusios naujienos.

2019 m. Nacionalinė viktorina vyko 38-iuose miestuose ir miesteliuose, joje dalyvavo per tūkstantį dalyvių. Šiemet, kadangi dalyvauti bus galima ir internete, tikimasi, kad dalyvių skaičius bus gerokai didesnis.

Žemiau esančiose galerijose galite išvysti 2019 m. Nacionalinės viktorinos akimirkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius