Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Piramidės“ vasaros turnyras baigėsi atkaklia dviejų čempionų akistata

Gausiausias Lietuvoje teniso mėgėjų „Piramidės“ vasaros turnyras baigėsi atkaklia dviejų čempionų akistata. Abu finalininkai jau turi bilietus į Daviso taurės varžybas Vilniuje ir prognozuoja lietuvių pergalę prieš ukrainiečius.
„Piramidės“ teniso turnyro finalai
„Piramidės“ teniso turnyro finalai / Organizatorių nuotr.

Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne tris dienas vyko gausiausio Lietuvoje teniso turnyro  „Piramidė“ vasaros sezono finalai. Geriausi 64 iš 261 projekto dalyvių varžėsi dviejose grupėse – pagrindiniame finale, kuriame susitiko pajėgiausi 32 projekto dalyviai, bei „Iššūkio“ finale, kur žaidė 33–64 pozicijas užimantys teniso mėgėjai. 

Trečius metus iš eilės vasaros „Piramidės“ finale triumfavo 33-ejų Andrius Labunskas. Finale jis 7:6 (7:4), 6:3 nugalėjo šių metų  „Piramidės“ žiemos turnyro čempioną Viktorą Gasiūną. Trečiąją vietą užėmė Andrius Nikelis, kuris 6:3, 6:2 įveikė Vaidotą Šapalą. 

„Iššūkio“ turnyre geriausias buvo Jevgenijus Tekutjevas, finale 6:2, 6:3 nugalėjęs Egidijų Danilevičių. 

„Piramidės“ teniso turnyre, siejančiame įvairaus pajėgumo teniso mėgėjus, per metus sužaidžiama daugiau nei 1 200 „Piramidės“ teniso susitikimų. 

Bendrovės „Teniso pasaulis“ organizuojama teniso mėgėjų „Piramidė“ nuo 2007 m. sieja įvairaus pajėgumo žaidėjus. Tai yra pats aktyviausias ir gausiausias teniso projektas Lietuvoje. Jame šiuo metu dalyvauja daugiau nei 260 aktyvių tenisininkų. Nuo 2007-ųjų „Piramidėje“ sužaista daugiau nei 12 tūkst. mačų. 

Projektas iš kitų teniso turnyrų išsiskiria tuo, kad vyksta be pertraukų visus metus. Žaidėjai kviečia vieni kitus į dvikovas stengdamiesi pasiekti kuo aukštesnį piramidės laiptelį. Du kartus per metus aukščiausias pozicijas užimantiems tenisininkams organizuojami trijų dienų finaliniai turnyrai, per kuriuos aiškinamasi, kas užims 1–32 vietas. Nuo 2014 m. pradėtas rengti ir „Iššūkio“ finalas. 

Abu „Piramidės“ turnyro finalininkai kitą savaitgalį, padėję savo raketes į šalį, į teniso aistras pasiners stebėdami Daviso taurės varžybas „Siemens arenoje“, į kurią bilietus jau įsigijo. „Būtinai reikia palaikyti Lietuvos rinktinę“, – sako turnyro nugalėtojas A.Labunskas. 

Ir A.Labunskas, ir V.Gasiūnas tarsi susitarę prognozuoja lietuviams sėkmingą Daviso turnyro baigtį vienodu rezultatu – 4:1. 

O prisimindamas pasibaigusį „Piramidės“ turnyro finalą, A.Labunskas sako, kad laimėti jam padėjo ne tik meistriškumas , bet ir sėkmė: „Finalas buvo įtemptas, ypač permainingai klostėsi pirmas setas – pirmavome tai vienas, tai kitas. Bet vis dėl to man pasisekė laimėti. Sėkmės visada truputį reikia. Ypač, kai rezultatas lygus ir žaidi pratęsimą, visada yra šioks toks sėkmės faktorius“. 

Kuris turnyro mačas buvo sunkiausias? 

Turbūt finalas. Šeštadienį buvo sunku žaisti, nes buvo du susitikimai ir antrasis mačas su Andriumi Nikeliu buvo atkaklus, jėgos seko. Bet pailsėjau ir finale susikaupiau. Bet buvo sunku. 

Kokia jūsų mėgstamiausia danga? 

Tik gruntas. Kieta danga yra greitesnė ir man sunku suspėti. 

Kiek metų žaidžiate tenisą? 

Pradėjau nuo 9-erių ir žaidžiau iki 19-os. Paskui padariau didelę pertrauką – buvo toks gyvenimo periodas, kai pasinėręs į verslą, sportą apleidau. Į tenisą grįžau 28-erių.   

Koks didžiausias jūsų laimėjimas? 

Lietuvos jaunučių čempionate buvau užėmęs trečią vietą. 

Ką jums reiškia tenisas? 

Daug ką – žaidžiu nuo vaiksytės. Kai buvau padaręs pertrauką, nors per televiziją pažiūrėdavau, kaip žaidžia. Tenisas toks žaidimas, kad lemia ne tik technika, bet labai daug reiškia psichologija, daug taktinių sprendimų ir tai gali padėti laimėti prieš stipresnį varžovą. Naudodamas taktinius manevrus, pasitelkdamas pasichologiją gali daug pasiekti, ypač mėgėjų tenise. 

Kiek metų žaidžiate „Piramidės“ turnyre? 

Kai grįžau prieš penkerius metus į tenisą, iškart ir užsirašiau į šį turnyrą. 

Koks pasaulio tenisininkas jus žavi labiausiai? 

Rogeris Federeris ir Gilles’is Simonas. 

Šveicarų teniso maestro didžiausią įspūdį daro ir netrukus 40-ąjį gimtadienį švęsiančiam Viktorui Gasiūnui. Šiemet V.Gasiūnas triumfavo „Piramidės“ žiemos turnyre – ant kietos dangos jam žaisti sekasi geriau nei ant grunto. 

Ko pritrūko iki pergalės finale? – pasiteiravome V.Gasiūno 

Pirmiausia, gerai žaidė varžovas – jis buvo stiprus, kažkada buvęs teniso žaidėjas. Kitas dalykas, pats sužaidžiau ne patį geriausią mačą, kokį galėčiau. 

Kuris mačas turnyre įsiminė labiausiai? 

Turbūt ketvirtfinalis, kuriame žaidžiau prieš savo draugą Tomą Bagdanskį. Laimėjau sunkiai ir jau buvau išsigandęs, kad nepraeisiu į kitą ratą. 

Žiemą ant kietos dangos triumfavote šiame turnyre. Kuri danga jums patogesnė? 

Ko gero, dabar geriau žaidžiu ant kietos dangos. 

Turite svajonę suremti raketę su kokiu žaidėju? 

Su kuo noriu, su tais iš senjorų mėgėjų tenka pažaisti. O svajoti apie žaidimą su kažkuo iš profesionalų nėra reikalo – skirtingas lygis, skirtingas žaidimas. 

Kuo jus žavi tenisas? 

Kova, intriga. Be to, tai psichologiškai sunkus sportas – žaidi vienas prieš vieną, tad visa atsakomybė tenka pačiam, negali pasislėpti už kitų nugarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius