Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 20

Tarptautiniame „Lexus Cup 2013“ teniso turnyre – ir dvylikta pasaulio raketė

2013 metų sausio 24-27 dienomis Vilniaus „SEB arenoje“ vyksiančiame trečios kategorijos Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Lexus Cup 2013” senjorų turnyre norą dalyvauti jau pareiškė per 150 žaidėjų iš viso pasaulio. Registracija į turnyrą vyks iki sausio 2 dienos.
Turnyro akimirka
Turnyro akimirka / „Lexus Cup“ organizatorių nuotr.

„Lexus Cup 2013” varžybų organizatorius „Teniso pasaulis“ pastebi didelį tenisininkų susidomėjimą šiuo turnyru ir džiaugiasi sparčia dalyvių registracija. Dalyvauti turnyre atvyksta 12–ąją vietą ITF reitinge savo amžiaus grupėje užimantis 44 metų žaidėjas iš Latvijos Egilis Valeinis.

Prestižiniame turnyre jėgas išmėgins ir kiti aukštus tarptautinius reitingus turintys žaidėjai: svečias iš Izraelio – 50  metų Frankas Etzoldas (56-oji ITF raketė), šių metų „Lexus Cup“ nugalėtojas 35-39 m. amžiaus grupėje estas Kristjanas Pakkas (ITF 72). Į „Lexus Cup 2013” jau užsiregistravo dalyvių iš Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Estijos ir Latvijos, laukiama atvykstant sportininkų iš Vokietijos bei Italijos. Kaip ir praėjusiais metais, turnyro žaidėjų gretas papildys būrys tenisininkų iš Skandinavijos šalių, ypatingai šį turnyrą mėgsta Norvegijos teniso žaidėjai.

Į Tarptautinės federacijos turnyrą pirmiausia patenkta žaidėjai, turintys aukštesnius tarptautinius reitingus. Turnyro dalyvių sąrašai bus paskelbti tarptautinės teniso federacijos tinklalapyje. Kviečiamųjų į turnyrą „Lexus cup 2013” žaidėjų galutiniai sąrašai paaiškės 2013 m. sausio 11 d. Turnyre žais ir geriausi Lietuvos tenisininkai – senjorai: Viktoras Gasiūnas (ITF 355), Andrius Morkūnas (ITF 202), Emilis Subata (ITF 112), Tadas Tarasevičius (ITF 49), Petras Vozbutas (ITF 36), Lina Drakšienė (ITF 168), Tatjana Štukova (ITF 28) ir kiti.

Nuolatinis tarptautinių teniso turnyrų dalyvis ir prizininkas T.Tarasevičius teigia: „Teniso turnyrai tapo mano gyvenimo būdu: tai ir sportas, patirtis, pažintys, pasaulio pažinimas. Smagu įveikti stiprų žaidėją, todėl turnyruose dalyvauju siekdamas pergalės.“ Kolegai pritaria viena pasaulio senjorų lyderių T. Štukova: „Visada dalyvauju „SEB arenoje“ vykstančiuose turnyruose, nes čia sudarytos puikios sąlygos žaisti tenisą. Tarptautiniai turnyrai suteikia galimybę susitikti su aukšto lygio žaidėjais, o mače su stipresniu žaidėju patobulėji keliais žingsniais į priekį“.

Ir šiais metais turnyro generaliniu rėmėju tapo premium klasės automobilių gamintojas „Lexus“. „Mūsų atstovaujamas prekės ženklas įpareigoja rinktis išskirtinius projektus. Tarptautinis senjorų teniso turnyras, kuriame dėl geriausiojo vardo varžosi ne tik stipriausi Lietuvos, bet ir viso pasaulio tenisininkai, mūsų nuomone, atitinka aukštus „Lexus“ reikalavimus.“ – teigia  vienos iš „Lexus“ atstovybių Lietuvoje vadovas  Edmundas Povilauskas. Antrąją varžybų dieną  turnyro dalyvius su antrosiomis pusėmis generalinis rėmėjas kvies į šventinį renginį, kurio metu vakaro svečiai turės išskirtinę galimybę vieni pirmųjų pamatyti naujausią „Lexus“ modelį – prabangųjį limuzino klasės „Lexus LS“, kurį gaminant atlikta daugiau kaip 3 000 atnaujinimų, įskaitant tris inovacijas, panaudotas pirmą kartą pasaulyje.

„Noriu paskatinti Lietuvos žaidėjus  dalyvauti šiose varžybose, nes tarptautinių teniso turnyrų Lietuvoje per metus vyksta vos keletas. Tarptautiniuose turnyruose įgyjama neįkainojama patirtis, suteikiama galimybė susitikti ir išmėginti jėgas su naujais tenisininkais iš kitų šalių, pakovoti ne tik už save, bet ir už Lietuvą. Prisimenant 2012 m. turnyro rezultatus, kuomet šešiuose finaluose iš vienuolikos pergales iškovojo lietuviai, galiu teigti, kad Lietuvos teniso senjorai turi didžiules galimybes išlaikyti stiprias pozicijas ir šių metų turnyre“, – kalbėjo „Lexus Cup 2013” teniso turnyro vyr. teisėja Lina Berankytė-Astrauskienė. 

Registruotis į „Lexus Cup 2013“ galima tarptautinės teniso federacijos tinklapyje https://ipin.itftennis.com. Naujiems tarptautinių teniso varžybų dalyviams prieš registraciją reikėtų išsipirkti teniso turnyro dalyvio identifikavimo numerį – IPIN. Žaidėjai, jau metų pradžioje įsigiję IPIN ir sudalyvavę dviejuose tarptautiniuose turnyruose bei norintys dalyvauti šiame turnyre, turi tik prasitęsti IPIN numerio galiojimą 2013 metams. Visa informacija  pateikta ITF puslapyje www.itftennis.com/ipin.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius