Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 31

16-0: Serena Williams nugalėjo Mariją Šarapovą ir tapo „Australian Open“ rekordininke

33-ejų metų Serena Williams tapo vyriausia Melburne vykstančio „Didžiojo kirčio“ turnyro čempione. Amerikietė finale 6:3, 7:6(5) nugalėjo Mariją Šarapovą. Tai buvo jau 16-a iš eilės S.Williams pergalė prieš geriausią Rusijos tenisininkę.
Serena Williams ir Marija Šarapova
Serena Williams ir Marija Šarapova / „Scanpix“/AP nuotr.

Susitikimo pradžioje S.Williams laimėjo oponentės padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 2:0. Pirmo seto viduryje mačas dėl lietaus buvo sustabdytas. Tačiau jau po 15-os minučių specialus stogas uždengė areną ir tenisininkės tęsė finalo kovą. Amerikietė išlaikė iniciatyvą ir laimėjo pirmą setą. 

Antroje dalyje abi žaidėjos sėkmingai rinko taškus po savo padavimų. Ypatingai tai darė S.Williams. Ji finale atliko net 18-a neliečiamų padavimų. Amerikietė laimėjo antro seto pratęsimą ir mačą po valandą ir 51-ą minutę trukusios kovos. 

27-erių metų M.Šarapovai per karjerą tik du kartus pavyko nugalėjo S.Williams, o paskutinį kartą tai įvyko dar 2004-aisis metais. 

„Visų pirma, noriu pasveikinti Sereną už sukurtą istoriją. Tikrai didelė garbė žaisti su ja, – iškart po mačo apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo M.Šarapova. – Man jos nugalėti nepavyko jau labai ilgą laiką. Bet man tikrai patinka žaisti su ja. Tai neįtikėtinas jos pasiekimas. Antrame rate aš vos nepralaimėjau. Jaučiausi tarsi man buvo suteikta antra gyvybė, tačiau jos šiandien neužteko.“

S.Williams iškovojo jau šeštą „Australian Open“ čempionės titulą ir 19-ą kartą tapo „Didžiojo kirčio“ turnyro čempione. Pagal šį skaičių ji aplenkė legendines Martiną Navratilovą ir Chris Evert. 

„Noriu pasveikinti Mariją. Ji mums padovanojo puikią kovą finale, – kalbėjo čempione tapusi S.Williams. – Ne tik jums čia susirinkusiems, bet ir visam moterų tenisui. Aš užaugau neturtingoje šeimoje, tačiau ji buvo didelė ir turtinga savo siela. Ir dabar aš stoviu su 19-u čempionės trofėjumi. Niekada negalėjau pagalvoti, kad taip nutiks. Niekada negali žinoti, kas nutiks. Man didelė garbė stovėti čia, laikant 19-ą čempionės trofėjų.“

S.Williams pretenduoja pagerinti ir visų laikų geriausią rezultatą, kuris priklauso Steffi Graf. Legendinė Vokietijos tenisininkė laimėjo 22-u „Didžiojo kirčio“ turnyrus karjeroje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius