Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 18

2016-ų metų sezono pradžia: Įdomiausi skaičiai ir statistika

Šiame teniso sezone praėjo kiek daugiau nei pusantro mėnesio. Jau įvyko pirmasis metų „Didžiojo kirčio“ turnyras bei keli svarbūs ATP bei WTA turnyrai. Pateikiame įdomiausius skaičius iš 2016-ų metų sezono starto.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pradėsime nuo ATP. Novakas Džokovočius kol kas šiais metais žaidžia be pralaimėjimų. Serbas iškovojo 12-a pergalių iš tiek pat galimų. Devynis kartus jo seto rezultatas buvo 6:2, septynis kartus sete jis triumfavo 6:3, o penki setai buvo laimėti rezultatu 6:1.

Daugiau mačų sužaidė tik Roberto Bautista-Agutas, kuris varžėsi 16-oje, tačiau tenisininkas dalyvavo net keturiuose turnyruose. Ispanas laimėjo du titulus, tiek pat kiek ir pirmoji pasaulio raketė. Už šiųdviejų sportininkų rikiuojasi Rogeris Federeris, Milošas Raoničius, ir Bernardas Tomičius, kurie sužaidė 10 mačų.

Gilles'is Mulleris pirmauja pagal neliečiamus padavimus (eisus). Jis jau atliko 222-u. Už jo sąraše Johnas Isneris (182-u) ir M.Raoničius (163-ys).

Daugiausiai dvigubų klaidų kol kas atliko Martinas Kližanas. Du kartus iš eilės tenisininkas suklydo net 60 kartų. Renzo Olivo yra antras šiame gėdingame sąraše su 58-ais. Trejetuką uždaro Jeremy Chardy surinkęs 55-as dvigubas klaidas.

Vienintelis tenisininkas šį sezoną nepadaręs nė vieno neliečiamo padavimo yra Thomasas Fabbiano. Daugiausiai pratęsimų sete (tiebreak'ų) laimėjo G.Dimitrovas. Bulgaras triumfavo 6-is kart ir pralaimėjo vos vieną kartą.

WTA moterų turnyruose daugiausiai mačų sužaidė Belinda Benčič. Šveicarė rungtyniavo net 17-a kartų. Ji dalyvavo beveik visuose turnyruose, kuriuose tik galėjo: Brisbene, „Australian Open“, „Fed Cup“ taurėje bei čempionate Sankt Peterburge.

„Australian Open“ čempionė Angelique Kerber sužaidė 16-a dvikovų 2016-ais metais. 11-oje dvikovų varžėsi Agnieszka Radwanska ir Carla Suarez-Navarro.

A.Kerber ir Victoria Azarenka kol kas yra laimėjusios daugiausiai „sausų“ setų rezultatu 6:0. Jos tai padarė net keturis kartus. 

Daugiausiai neliečiamų padavimų atlikusių tenisininkių sąraše pirmauja Timea Baboš su 69-ais eisais. Kiek netikėtai antroje vietoje rikiuojasi ne daug mačų sužaidusi Marija Šarapova su 55-ais neliečiamais padavimais. Pirmoji pasaulio raketė Serena Williams pabaigia trejetuką atlikusi 53-is.

B.Benčič padarė daugiausiai dvigubų klaidų 2016-ų metų sezone. Ji du kartus iš eilės suklydo 52-u sykius. Serbijos tenisininkė Ana Ivanovič padarė 42-i dvigubas klaidas, o 40 jų atliko net trys tenisininkės: Anastasija Pavliučenkova, Alize Cornet ir Jelena Ostapenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius