Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 22

3 valandų finale Ženevoje – ATP 250 serijos turnyrų karaliaus triumfas

Pirmajame geriausių planetos žaidėjų dešimtuke esantis Casperas Ruudas (ATP-8) laimėjo „Gonet Geneva Open“ turnyrą Ženevoje ir dar kartą įtvirtino savo dominavimą ATP 250 serijos turnyruose.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Aštuntą poziciją pasauliniame ATP reitinge reitinge užimantis C.Ruudas buvo laikomas akivaizdžiu finalo favoritu, tačiau turėjo pademonstruoti geležinį charakterį bei kitas geriausias savybes, kurios leido po 3 valandų ir 1 minutės maratono 7:6(3), 4:6, 7:6(1) palaužti portugalą Joao Sousą (ATP-79).

Atrodė, kad pirmą žaidimo partiją iš patyrusio oponento nasrų išplėšusio norvego šansai triumfuoti finale yra beveik šimtaprocentiniai, tačiau pastaraisiais sezonais kiek primirštas 33-ejų portugalas inicijavo įspūdingą sugrįžimą.

Labai solidžiai savo padavimus laikęs J.Sousa išplėšė lemiamą setą, kuriame taip pat pirmasis laimėjo varžovo padavimų seriją ir pirmaudamas 5:4 netgi stojo padavinėti mačui.

Visgi lemiamu metu savo galingą forehand'ą į žaidimą vėl įjungęs C.Ruudas rezultatą išlygino bei įrodė savo pranašumą pratęsime, antrus metus paeiliui triumfuodamas Ženevoje.

Norvegijos teniso talentas tapo pirmuoju nuo Stano Wawrinkos (2015-16 m.), turnyrą Ženevoje laiminčiu du metus iš eilės.

Apskritai tai jau aštuntasis C.Ruudo ATP titulas karjeroje – visi jie buvo iškovoti ATP 250 lygmenyje, net septyni – ant grunto.

23-ejų tenisininkas laimėjo šešis iš paskutinių septynių ATP 250 serijos turnyrų, kuriuose dalyvavo.

Pusfinalį Romos „Masters“ turnyre pasiekęs C.Ruudas yra laikomas vienu iš „tamsiųjų arkliukų“ atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse, kur norvegui yra pranašaujamas bent jau ketvirtfinalio etapas.

Be apgintų 250 ATP reitingo taškų turnyro Ženevoje čempionas užsidirbo ir 81,3 tūkst. eurų.

J.Sousa pelnė 150 ATP reitingo taškų, kurie portugalui leis pakilti į 63 vietą, bei taip pat uždirbo 47,4 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius