Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 11

5 setų trilerį laimėjusiam N.Džokovičiui iki istorijos liko vienintelis žingsnis

Pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius (ATP-1) laimėjo permainingą „US Open“ turnyro pusfinalį ir dar labiau priartėjo prie neįtikėtino pasiekimo.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Intriguojančiame vyrų vienetų turnyro pusfinalyje Nolė po 3 valandų ir 33 minučių kovos 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 palaužė vieną talentingiausių ATP turo tenisininkų Alexanderį Zverevą (ATP-4).

Serbijos teniso titanas žengė dar vieną žingsnį link kalendorinio „Grand Slam“ pasiekimo – triumfo visuose keturiuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose tais pačiais metais.

Šiemet 34-erių tenisininkas didžiausiuose metų turnyruose išlieka nepralaimėjęs – 27 pergalės iš eilės. Tiesa, įdomu tai, kad net dešimtyje susitikimų jis pralaimėdavo pirmą setą, tačiau sugebėdavo atsitiesti ir išplėšti pergalę.

Paskutinis tenisininkas, kuriam buvo pavykę pasiekti kalendorinį „Grand Slam“, yra legendinis australas Rodas Laveris, tai padaręs dar 1969 metais.

N.Džokovičius taip pat taikosi ir į 21-ąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ titulą, o tai būtų naujasis rekordas vyrų tenisininkų tarpe, pralenkiant ir amžinus varžovus Rafaelį Nadalį bei Rogerį Federerį.

„Į kitą mačą žengsiu taip, tarsi jis man būtų paskutinis karjeroje, – finalo svarbą išskyrė serbas. – O dabar noriu padėkoti susirinkusiems aistruoliams, tai kol kas buvo geriausia atmosfera šio turnyro metu. Dėl tokių akimirkų mes gyvename.“

Tenisininkai trečiojo seto pabaigoje sukūrė neįtikėtiną net 53 smūgių tašką, kuriame galingu winner'iu iš dešinės triumfavo vokietis. Visgi du set point'us praradęs N.Džokovičius konvertavo trečiąjį ir setais išsiveržė į priekį – 2:1.

24-erių vokiečiui rezultatą pavyko išlyginti, tačiau penktajame sete jo žaidimo lygis nusmuko – oponentas pabėgo į priekį 5:0 ir persvaros iš savo rankų nebepaleido.

Serbas ne tik nutraukė 16 nepralaimėtų A.Zverevo susitikimų seriją, bet ir atsirevanšavo už labai skaudų pralaimėjimą Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalyje.

Vokietijos supertalentas „Didžiojo kirčio“ turnyruose ir toliau nesugeba įveikti Top10 oponentų – pralaimėjo visus 11 kartų.

Finale N.Džokovičiaus lauks dar vienas jaunosios kartos atstovas – 25-erių Daniilas Medvedevas (ATP-2), kuris kitame pusfinalyje užtikrintai 6:4, 7:5, 6:2 sudorojo kanadietį Felixą Auger-Aliassime (ATP-15).

Rusui tai trečiasis „Didžiojo kirčio“ finalas karjeroje ir antrasis Niujorke.

Vyrų vienetų finalas sekmadienį startuos 23 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius