Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 14

5 valandas trukęs titanų mūšis Vimbldone – N.Džokovičius nukovė R.Nadalį

Teniso aistruoliai pagaliau ir vėl sulaukė akimirkos, kuomet galėjo mėgautis konkurencinga dvikova tarp dviejų amžinų varžovų – Rafaelio Nadalio ir Novako Džokovičiaus. Visgi į Vimbldono finalą po 5 valandų ir 15 minučių kovos pateko po traumos galingai sugrįžęs serbas. Tai buvo antras ilgiausias pusfinalis Vimbldono istorijoje.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Serbas rezultatu 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10:8 palaužė geriausią pasaulio tenisininką iš Ispanijos ir pateko į pirmąjį „Didžiojo kirčio“ finalą nuo 2016-ųjų „US Open“.

Tiek pirmame sete N.Džokovičius, tiek antrame R.Nadalis kontroliavo situaciją, tačiau trečiajame vyko visiškai lygių priešininkų dvikova. Nepaisant to, jog Rafa tiebreak’e turėjo net tris galimybes vienu kamuoliuku išsiveržti į priekį, galutinį žodį sete tarė Džokas, laimėdamas pratęsimą 11-9. Tuomet mačas buvo sustabdytas ir nukeltas į šeštadienį.

Antrajame mače iš eilės atsidūręs ties prarajos riba, ispanas ketvirtąjį setą užbaigė laimėdamas tris geimus iš eilės. Penktasis setas vyko itin permainingai, tačiau nei vienam sportininkui nepavyko rimčiau užsikabinti oponentų padavimų serijose.

VIDEO: Novakas Džokovičius palaužė Rafaelį Nadalį

Lemiamas šioje dvikovoje tapo 18-asis geimas, kuriame Nolė laimėjo Nadalio padavimų seriją sausai ir tuo pačiu pateko į penktąjį Vimbldono finalą.

Tai buvo jau 250-oji N.Džokovičiaus pergalė „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Tai yra itin įspūdingas rezultatas žaidėjui, kuriam teko atsigauti po sudėtingos dešinės alkūnės traumos.

„Sunku rinkti žodžius. Kai prisimenu paskutiniuosius 15 mėnesių ir suprantu, jog nugalėjau geriausią pasaulio žaidėją viename iš ilgiausiai žaistų mačų karjeroje, esu priblokštas“, – iškart po mačo teigė nugalėtojas.

Paklaustas apie finalą, N.Džokovičius pajuokavo, jog tikisi, kad tiek jis, tiek Kevinas Andersonas, galės išeiti į kortą ir tiesiog žaisti, žinant ką jiems reikėjo ištverti sunkiose pusfinalių dvikovose.

Serbo oponentas finale – ilgiausią Vimbldono pusfinalį laimėjęs Pietų Afrikos Respublikos atstovas Kevinas Andersonas (ATP-8). Paskutinysis šių žaidėjų susitikimas būtent ir įvyko 2015-ųjų Vimbldone, kuomet N.Džokovičius panaikino deficitą setais 0:2 ir pasiekė pergalę.

K.Andersonui tai bus tik antrasis „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalas jo karjeroje, tuo tarpu Džokas dalyvaus jau 22-ame (triumfavo 12 finalų iš 21).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius