Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 21

A.Sabalenka šiemet ir toliau nepralaimi, aštuntfinalyje – ir 17-metė čekė

„Australian Open“ moterų vienetų varžybose kol kas labai gerą įspūdį palieka penktoji pasaulio raketė Aryna Sabalenka (WTA-5), kuri 2023 metais ir toliau žygiuoja be pralaimėjimų.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį trečiajame etape 24-erių tenisininkė užtikrintai 6:3, 6:3 susitvarkė su Elise Mertens (WTA-32) iš Belgijos.

Baltarusė „Australian Open“ aštuntfinalį pasiekia trečius metus paeiliui, tačiau šis barjeras iki šiol jai lieka užburtas.

Tai buvo jau septintoji A.Sabalenkos pergalė šiemet iš tiek pat galimų. Į Melburną ji atvyko po sėkmingos savaitės Adelaidėje. Apskritai šiame sezone penktoji planetos raketė yra laimėjusi visus 14 žaistų setų ir atrodo kaip viena rimčiausių pretendenčių pakovoti dėl trofėjaus.

Beje, A.Sabalenka ir E.Mertens yra itin geros draugės, praeityje kartu žaidusios dvejetus ir netgi laimėjusios du „Didžiojo kirčio“ titulus, iš kurių vieną ir Melburne.

Kitame etape baltarusės lauks dar sunkesnis Belindos Benčič (WTA-10) iššūkis. Šveicarė šiemet jau taip pat spėjo triumfuoti Adelaidėje, o bilietą į aštuntfinalį iškovojo po užtikrintos 6:2, 7:5 pergalės prieš Camilą Giorgi (WTA-70).

Tikra teniso talenčių kalve esanti Čekija gali jau dabar džiaugtis išauginusi dar vieną deimantą. 17-metė Linda Fruhvirtova (WTA-82) 7:5, 2:6, 6:3 sugebėjo palaužti Marketą Vondrousovą (WTA-86) ir žengti tarp 16-os pajėgiausių turnyro žaidėjų.

Jaunuolei tai debiutas „Australian Open“ pirmenybėse, o apskritai tai vos antrosios jos „Didžiojo kirčio“ pagrindinės varžybos karjeroje.

Kitame etape L.Fruhvirtovos lauks tikrai ir vėl įveikiama varžovė – kroatė Donna Vekič (WTA-64).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius