Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 28

Lietuvos teniso rinktinė ruošiasi mačui su Lenkijos komanda

Jau sekmadienį Lietuvos teniso rinktinė išvyksta į Lenkiją, Plocką, kur kovo 6-8 dienomis susikaus su lenkų tenisininkais Daviso taurės Europos – Afrikos zonos pirmojoje grupėje. Prieš išvykstant pas kaimynus, šeštadienį lietuvių komanda pasidalino mintimis apie būsimas varžybas.
Lietuvos teniso rinktinė
Lietuvos teniso rinktinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Mantas Bugailiškis Plocke įsiamžins Lietuvos teniso istorijoje. Mūsų šalies rinktinė debiutuos Europos – Afrikos zonos pirmojoje grupėje.

„Jei nejausčiau jaudulio, nebūčiau sportininkas. Žinoma, jaudulys yra“, – prieš debiutą Europos – Afrikos zonos pirmojoje grupėje sakė rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius. Pasak jo, didžiausia atsakomybė guls ant Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio pečių, tačiau jie tam pasiruošę. „Sportinė forma gera, jie pasiruošę. Iki varžybų dar turėsime laiko pasitreniruoti ir jie bus dar geresni“, – spaudos konferencijoje kalbėjo R.Mugevičius.

Jaučiuosi pasitikintis savimi, fizinė būklė gera, neturiu, kuo skųstis

Geriausiam Lietuvos tenisininkui 75-tai pasaulio raketei Ričardui Berankiui kol kas šis sezonas galbūt nesiklosto taip, kaip norėtų pats sportinininkas. Iš „Australian Open“ R.Berankis pasitraukė po antrojo etapo, iš turnyro Honkonge, kuriame buvo laikomas favoritu, lietuvis pasitraukė jau po pirmo etapo. Turnyre Zagrebe R.Berankis pasiekė ketvirtfinalį, o Vroclave iškrito pusfinalyje. Pats tenisininkas sako, kad nuotaika prieš debiutą – gera.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis

„Esu pozityviai nusiteikęs. Nesakyčiau, kad šis sezonas man prastas. Jaučiuosi pasitikintis savimi, fizinė būklė gera, neturiu, kuo skųstis", – tvirtino R.Berankis.

Geriausias Lietuvos tenisininkas pripažino, kad lenkų sudėtis – pajėgi, o geriausi jų tenisininkai bus kietas riešutėlis lietuviams. Pasak R.Berankio, spaudimo Lietuvos tenisininkai jausti neturėtų, o papildomos motyvacijos pridės tai, kad bus žaidžiama už Lietuvą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Laurynas Grigelis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Laurynas Grigelis

Antroji Lietuvos raketė Laurynas Grigelis šiemet jau pajuto triumfo skonį. 23-ejų lietuvis Italijoje tapo „Futures“ serijos turnyro čempionu tiek vienetų, tiek dvejetų varžybose. Pasak gerą sportinę formą demonstruojančio L.Grigelio, Lietuvos rinktinė pasiruošusi kovoti dėl pergalės. „Grįžau iš Italijos, smagu susitikti su draugais. Mintys geros, tikrai esame pasiruošę kovoti dėl pergalės. Nors lenkai ir yra favoritai, tačiau mes nepasiduosime, esame pirmoje grupėje ir tikrai kovosime“ , – sakė L.Grigelis.

Nors lenkai ir yra favoritai, tačiau mes nepasiduosime, esame pirmoje grupėje ir tikrai kovosime

Nors antrajai Lietuvos raketei šiemet teko sužaisti jau nemažai mačų, L.Grigelis sako, kad nuovargio nejaučia: „Dar turim savaitę, žiūrėsim, kiek tų treniruočių reikės. Nuovargio nesijaus, atmosfera žaidžiant Daviso taurėje suteikia papildomo stimulo“.

Lenkijos rinktinė į kovą su lietuviais mes Jerzį Janowiczių, Lukaszą Kubotą, Kamilą Majchrzaką ir Marciną Matkowskį. Neabejotinas lenkų lyderis – 49-ta pasaulio raketė Jerzis Janowiczius. Lenkijos rinktinės gretose ir gerai žinomas dvejetų žaidėjas – Marcinas Matkowskis. Lenkas ATP dvejetų reitinge užima 27 vietą. Aukštą vienetų reitingą buvo pasiekęs ir 32-ejų metų Lukaszas Kubotas. 2010-aisiais metais lenkas buvo 41 pasaulio raketė, tačiau šiuo metu tenisininkas yra atsidūręs už geriausiųjų šimtuko ribų. 

Lenkijos ir Lietuvos teniso rinktinės vienintelį kartą tarpusavyje kovojo 1995-aisiais metais. Tuomet stipresni buvo lenkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius