Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29

Abejonių keliantis B.Tomičiaus susitikimas – tenisininkas tikina, kad stengėsi

5 pergalės ir 13 pralaimėjimų – tokį laimėtų ir pralaimėtų susitikimų balansą šiame sezone yra pasiekęs australas Bernardas Tomičius (ATP-84). Daugelis jau nurašė kadaise talentingu laikyto tenisininko galimybes sugrįžti tarp geriausiųjų, o pats australas savo veiksmais tik įrodo apatiškumą žaidimui.
Bernardas Tomičius
Bernardas Tomičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį B.Tomičius (ATP-84) Prancūzijos atvirųjų pirmenybių pirmojo rato dvikovoje žaidė prieš Taylorą Fritzą (ATP-42), o pralaimėjimą patyrė vos per 1 valandą ir 22 minutes.

Atsižvelgiant į tai, kad turnyras vyksta iki trijų setų pergalės, toks mačo laikas – labai trumpas ir neįprastas. Amerikietis pergalę iškovojo rezultatu 6:1, 6:4, 6:1 – tai didžiausia persvara laimėtas susitikimas, kurią „Didžiojo kirčio“ turnyruose pavyko užfiksuoti T.Fritzui.

84-osios pasaulio raketės geimai paduodant skriejo kosminiu greičiu, o nors tarp taškų paduodančiam tenisininkui yra suteikiamos 25 sekundės pasiruošti, B.Tomičius nieko nelaukdavęs servuodavo jau po 10-15 sekundžių.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Bernardas Tomičius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Bernardas Tomičius

Australas pritarė savo tėvynainio Nicko Kyrgioso išsakytai minčiai, kad „Roland Garros užknisa“, tačiau trumpam užsukęs į spaudos konferenciją teisinosi dėl savo žaidimo.

„Aš įsitikinęs, kad atidaviau visas jėgas, tiesiog supraskite, grunto danga nėra palanki mano žaidimo stiliui. Žaisti nėra sunku, tačiau mano tenisas yra sudėtas kitoms dangoms. Viskas, ką aš darau, ant grunto nepavyksta“, – teigė Tomičius.

Skandalingasis tenisininkas net atsisakė antrojo seto pradžioje jam iškviestos medicininės pagalbos. Tuomet mačą pristabdė pasirodęs lietus, tačiau sugrįžęs į aikštelę, australas pažvelgė į dangų ir ironiškai prabilo: „Man patinka Roland Garros!“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Tayloras Fritzas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Tayloras Fritzas

Po itin lengvos pergalės pirmajame varžybų rate, 21-erių Tayloras Fritzas liko suglumęs: „Buvo keista. Pirmajame sete Bernardas atliko neblogų smūgių, bet atrodė, kad visai nebėgioja. Tuomet antrajame sete jis žaidė tikrai gerai ir prasidėjo rimta kova. Paskui vėl viskas nurimo. Tokiuose mačuose turi išlikti susikoncentravęs ir būti pasiruošęs viskam.“

Dabar 26-erių B.Tomičiaus laukia žolės sezonas. Tenisininkas žada dalyvauti „Queen's“ turnyro Londone kvalifikacijoje.

Geriausiais savo laikais – 2016-ų metų sausį, australas ATP reitinge rikiavosi net 17-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius