2017 02 14

Alexanderis Zverevas: „Man dar labai toli iki „Didžiojo kirčio“ titulų“

Sekmadienį vienas perspektyviausių pasaulio žaidėjų Alexanderis Zverevas iškovojo savo antrąjį titulą karjeroje, kai triumfavo Monpeljė vykusiame turnyre. 19-metis savo pasiekto rezultato nepervertina ir teigia, jog „Didžiojo kirčio“ turnyruose dėl titulų kovoti jam dar per anksti.
Rafaelis Nadalis prieš Alexanderį Zverevą
Rafaelis Nadalis prieš Alexanderį Zverevą / „Scanpix“ nuotr.

A.Zverevas šią savaitę pakilo į aukščiausią savo karjeroje – 18 vietą ATP pasaulio reitinge. Vokietis ne tik iškovojo titulą Prancūzijoje, tačiau ir pademonstravo gerą kovą „Australian Open“ pirmenybėse. Jis tik po penkių setų kovos nusileido Rafaeliui Nadaliui.

„Man dar labai daug trūksta, jog galėčiau triumfuoti „Didžiojo kirčio“ turnyruose, – kuklinosi A.Zverevas. – Galbūt man tai pavyks padaryti po kelerių ar daugiau metų. Sunku pasakyti. Niekuomet negalvojau, kad tokio amžiaus pateksiu į pirmąjį ATP reitingo dvidešimtuką.

Šiuo metu man viskas labai gerai klostosi, todėl labai tuo džiaugiuosi. Aš ir mano komanda labai sunkiai dirbome, kad galėčiau rungtyniauti tokiame lygyje.“

Vos 19 metų A.Zverevas savo karjeroje jau žaidė keturiuose finaluose ir iškovojo du titulus. Be trofėjaus Monpeljė vokietis taip pat laimėjo praėjusių metų finale Sankt Peterburge.

O „Didžiojo kirčio“ turnyruose A.Zverevas toliausiai nukeliavo iki trečiojo etapo. Tai jam padaryti pavyko net tris kartus. Praėjusiais metais Vimbldone bei „French Open“ ir šių metų „Australian Open“ pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius