Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

Aliarmas N.Džokovičiui: Londone liko sutalžytas D.Medvedevo

Daugiau savo paties šešėlį trečiadienio vakarą „Nitto ATP Finals“ turnyre Londone priminęs Novakas Džokovičius (ATP-1) patyrė skaudų pralaimėjimą ir susikomplikavo savo padėtį „Tokyo 1970“ pogrupyje.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji planetos raketė nesurado jokių priešnuodžių įspūdingą sportinę formą pastaruoju metu demonstruojančiam Daniilui Medvedevui (ATP-4) ir pralaimėjo rezultatu 3:6, 3:6.

Rusijos tenisininkui tai septintoji pergalė iš eilės. Į Londoną jis atvyko po pergalingo žygio „Masters“ turnyre Paryžiuje.

Nesėkmė N.Džokovičiui šioje turnyro stadijoje nėra tragedija, tačiau jau šiandien bilietą į „Nitto ATP Finals“ pusfinalį iškovoti galėjęs tenisininkas turės žaisti išlikimo mačą penktadienį.

Būtent Nolė arba pirmą pergalę dienos programoje įsirašęs Alexanderis Zverevas šiame pogrupyje užims antrą vietą ir pusfinalyje grumsis su „London 2020“ grupės nugalėtoju Dominicu Thiemu (ATP-3).

Priminsime, kad vokietis puikiai žino, kaip baigiamajame metų turnyre nuginkluoti N.Džokovičių – 2018 metų didžiajame finale jis serbą nukovė dviejų setų kovoje ir iškovojo didžiausią karjeros trofėjų.

D.Medvedevo antroji pergalė iš tiek pat galimų Londono O2 arenoje iš kovos eliminavo Diego Schwartzmaną (ATP-9).

Tokyo 1970 grupė:

Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Daniilas Medvedevas 2 0 4:0 24:13
2 Novakas Džokovičius 1 1 2:2 18:17
3 Alexanderis Zverevas 1 1 2:3 23:24
4 Diego Schwartzmanas 0 2 1:4 17:28

Prie padavimų linijos stoję tenisininkai pasidalino pirmuosius šešis geimus, tačiau tuomet N.Džokovičiaus žaidime pasipylė neišprovokuotos klaidos, o tarsi į sieną atsimušantys serbo kirčiai tenisininką privertė improvizuoti. Deja, bet trumpinti smūgiai sėkmės neatnešė.

Ketvirtoji planetos raketė laimėjo net šešis geimus be atsako ir finišavo be didesnių trikdžių.

D.Medvedevas atliko 10 neatremiamų padavimų, o per 1 valandą ir 21 minutes tituluotajam oponentui suteikė vienintelį break point'ą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Pertraukėlių metu Nolė bandė pratempti savo kaklą, kuris serbui neduoda ramybės dar nuo Sinsinačio „Masters“ turnyro, vykusio rugpjūčio mėnesį.

D.Medvedevas stipriausią pasaulio tenisininką nugali trečią kartą per pastaruosius keturis susitikimus.

Kitame dvejetų susitikime Jurgeno Melzerio ir Edouardo Rogerio-Vasselino pora išsaugojo net penkis match point'us ir galiausiai 2:6, 7:6(4), 12:10 palaužė Johną Peersą ir Michaelą Venus bei išsaugojo viltis žengti į kitą etapą.

Beje, identiška situacija turnyrinės lentelės prasme yra ir kitoje vienetų grupėje, pavadinimu „London 2020“. Ketvirtadienį Rafaelis Nadalis (ATP-2) ir Stefanos Tsitsipas (ATP-7) stos į mūšį dėl antrojo kelialapio į varžybų pusfinalį, o poros nugalėtojas žais su D.Medvedevu.

VIDEO: Djokovic vs Medvedev; Zverev vs Schwartzman | Nitto ATP Finals 2020 Highlights Day 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius