Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 10

Ambicingi planai Lietuvoje rengti teniso turnyrą su šešiaženkliu prizų fondu – nedingo

Praėjusių metų pabaigoje užsimezgę ambicingi planai Vilniuje surengti ATP „Challenger Tour“ serijos teniso turnyrą su 100 tūkst. eurų (apie 345 tūkst. Lt) prizų fondu lėtai, bet juda į priekį. Tiesa, priešingai nei planuota, nei šiemet, nei kitąmet tokio rango teniso varžybų Lietuvoje dar neišvysime.
Tenisas, kamuoliukas
Tokio rango teniso turnyras Lietuvoje vyktų pirmą kartą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šis klausimas tikrai nėra padėtas į stalčių. Nors ir minimalūs postūmiai, bet vyksta“, – 15min.lt sakė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas.

Jis pripažino, jog išsamiau susipažinus su galimybe rengti tokio lygio turnyrą Vilniuje, iškilo nemažai problemų. „Tai ilgas procesas. Vien metų ar net dviejų reikia, kad toks turnyras būtų įtrauktas į kalendorių. Aikštynas turi atitikti tam tikrus standartus, kuriuos beveik metai prieš įtraukiant varžybas į kalendorių patikrina iš ATP atvykstantis žmogus. Be to, dar prieš įtraukiant tokio lygio turnyrą į kalendorių reikia sumokėti ATP nemažą pinigų sumą. Reikalavimai yra žiauriai griežti“,  – pasakojo R.Grušas.

LTS prezidentas nesiryžo prognozuoti, kada „Challenger Tour“ serijos teniso turnyras Lietuvoje galėtų įvykti. „Kitąmet – dar ne. Ar vyks po dviejų metų? Šiai dienai sunku pasakyti, nes kol kas yra tik užuomazgos. Tačiau tai yra realu. Yra žmonių, įmonių, kurios suinteresuotos paremti“, – kalbėjo R.Grušas.

Surengus tokio rango teniso turnyrą Lietuvoje, padaugėtų galimybių mūsų šalyje išvysti rungtyniaujančius geriausius šalies tenisininkus. Mat iki šiol Lietuvoje kasmet buvo rengiami ITF „Futures“ serijos turnyrai, kurių prizų fondą sudarydavo 10 tūkst. JAV dolerių (apie 25 tūkst. litų). Jame pernai nedalyvavo nei Ričardas Berankis (ATP 74), nei Laurynas Grigelis (ATP 382), nei Dovydas Šakinis (ATP 1082).

„Iki kol tas turnyras vyks, Ričardas gali tapti pirmojo dvidešimtuko tenisininku, o tokio lygio žaidėjas jau nebežaidžia „Challenger“ turnyrų. Tačiau gal Laurynas galės, gal – Dovydas, gal dar kas nors“, – svarstė R.Grušas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius