Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 08

Amerikietiški kalneliai Turkijoje: Lukas Mugevičius krito ketvirtfinalyje

Luko Mugevičiaus forma šiame sezone – kaip amerikietiški kalneliai. Po užsitęsiančios kelionės į viršūnę Lietuvos tenisininkas staigiai puola žemyn. 742-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis jau antrą kartą šiame sezone nugalėjo aukščiau nei penkiais šimtais vietų ATP reitinge esantį tenisininką, tačiau ant saldžios mūsiškio pergalės kulnų ir vėl mynė skaudi nesėkmė. L.Mugevičius Turkijoje vykstančio „Tennis Organisation Cup“ turnyro ketvirtfinalyje 4:6, 4:6 krito prieš vokietį Marcą Sieberį (ATP-686).
Lukas Mugevičius
Lukas Mugevičius / Sauliaus Čirbos nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos tenisininkas pateikė staigmeną, kai įveikė pirmąją turnyro raketę ir 196-ąją pasaulio raketę Amirą Weintraubą. Tai buvo aukščiausią reitingą pasaulyje turintis tenisininkas, kurį pavyko nugalėti lietuviui.

Prieš du mėnesius L.Mugevičius taip pat Turkijoje įveikė 216-ą vietą ATP reitinge užimantį Taivano tenisininką Ti Cheną, tačiau jau kitame etape 1:6, 1:6 nusileido korėjiečiui Chanui Seong Hongui.

Nesėkmę Turkijos „Futures“ turnyre patyręs L.Mugevičius vienetų varžybas paliko su 2 ATP reitingo taškais ir 292 JAV dolerių čekiu. Lietuvis Antalijoje iškovojo pirmuosius reitingo taškus nuo šių metų vasario mėnesio pirmosios savaitės.

Trečioji Lietuvos raketė taip pat dalyvauja ir dvejetų turnyre. Penktadienį Turkijos „F14 Futures“ pusfinalyje L.Mugevičiaus ir ruso Aleksandro Vasilenko komanda kovos su Sarpu Agabigunu ir Davidu Pičleriu, kurie 7:6(7:5), 2:6, 10:8 išvargo pergalę prieš vokiečių Nilso Brinkmano ir M.Sieberio duetą.

Pirmąjį setą L.Mugevičius pradėjo pralaimėdamas keturis geimus iš eilės ir nors po to varžovui atsakė trimis geimais iš eilės, lietuvis susigriebė per vėlai.

Antrosios dvikovos dalies pradžioje tenisininkai apsikeitė pralaimėtomis padavimų serijomis, tačiau čia pat M.Sieberis L.Mugevičiaus kirčius perprato antrąkart ir susikrovęs persvarą sėkmingai nužygiavo iki „Tennis Organisation Cup“ turnyro pusfinalio.

Tarp keturių geriausių turnyro žaidėjų papuolęs vokietis užsitikrino 6 ATP reitingo taškus ir 502 JAV dolerius, o pusfinalyje susikaus su ketvirtosios varžybų raketės belgo Michaelo Geertso ir kvalifikaciją sėkmingai įveikusio autiečio Christiano Hirschmuellerio poros nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius