Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 25

Andy Murray po penkių setų mūšio nukovė Rogerį Federerį ir pateko į finalą

Andy Murray pirmą kartą karjeroje „Didžiojo kirčio“ turnyre nugalėjo Rogerį Federerį ir pateko į Australijos atviro teniso čempionato finalą. Didžiosios Britanijos tenisininkas po įtempto penkių setų mūšių šventė pergalė rezultatu 6:4, 6:7(5), 6:3, 6:7(2), 6:2. Mačas truko keturias valandas.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

A.Murray mače atliko net 21-ą neatremiamą padavimą. R.Federiui tai pavyko padaryti tik penkis kartus.

Ypač permainingai susiklostė ketvirtas mačo setas. 31-erių metų Šveicarijos tenisininkas laimėjo oponento padavimus ir išsiveržė į priekį 4:2. R.Federeriui nepavyko išlaikyti iniciatyvos ir netrukus jau A.Murray persvėrė rezultatą savo naudai 6:5. Škotas stojo atlikti padavimus, kurie galėjo nulemti jo pergalę, tačiau R.Federeriui dar kartą sėkmingai pavyko priimti padavimus ir sportininkams teko žaisti pratęsimą, kuriame pajėgesnis buvo šveicaras.

„Visada sunku prieš jį kovoti kai jis žaidžia geriausią savo tenisą, - nesėkmingai pabaigtą ketvirtą setą komentavo A.Murray. – Aš jaudinausi, o jis priremtas prie sienos demonstravo geriausią žaidimą.“

Tačiau penktame sete A.Murray ėmė dominuoti ir užtikrintai užbaigė pusfinalio mačą. Tai buvo 20-a abiejų tenisininkų akistata ir 11-a A.Murray pergalė.

A.Murray trečią kartą karjeroje pateko į „Australian Open“ finalą. „Didžiojo kirčio“ turnyro finale jis žais šeštą kartą. Britas siekia tapti pirmu žaidėju per profesionalaus teniso istoriją, kuriam po laimėto pirmojo „Didžiojo kirčio“ turnyro iškart pavyktų laimėti ir antrąjį.

A.Murray sekmadienį finale kovos su pirma pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi iš Serbijos.

VIDEO: Andy Murray po penkių setų mūšio nukovė Rogerį Federerį ir pateko į finalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius