-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 10

Andy Murray prieš Rogerį Federerį: penki aspektai, kurie nulems vieno iš jų triumfą

Šiandien vyksiančiuose Vimbldono vyrų pusfinaliuose kovą dėl patekimo į finalą pradės pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius ir kiek netikėtai ketvirtfinalyje Staną Wawrinką įveikęs Richardas Gasquet. Tačiau įtampa savo epogėjų turėtų pasiekti Rogerio Federerio ir Andy Murray akistatoje. Štai penki dalykai, kurie turės lemiamą įtaką antrajame vyrų pusfinalio mače.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

1. R.Federerio padavimai

Kol kas didžiausią įspūdį R.Federerio žaidime sukeliantis aspektas yra antrosios pasaulio raketės padavimai. Šveicarų maestro paduoti kamuoliukai leidžiasi netoli linijų arba ant jų, padavęs tenisininkas dažnai bėga žaisti prie tinklo, o antrieji padavimai turi kone tokį patį poveikį kaip ir pirmieji. Atrodo, jog R.Federerio padavimai turi įtakos ir kitiems žaidimo elementams. Tai leidžia jam žaisti kur kas geriau. 

2. Andy Murray antrasis padavimas

Be abejo, R.Federeris turėtų atakuoti antrąjį britų Vimbldono vilties padavimą. Tai darydamas jis atlieka kur kas daugiau neišprovokuotų klaidų, tačiau taip pat daugiau taškų ir laimi. Priimdamas padavimus iš kairės R.Federeris į kitą korto galą grąžina beveik visus kamuoliukus, tačiau ši pusė nėra tokia efektyvi. A.Murray turėtų išsiaiškinti, kur paduoti yra geriau. Rezultatui geime esant 40:40, trečiajai pasaulio raketei derėtų rizikuoti ir paduoti į dešiniąją R.Federerio pusę. Antrųjų padavimų maišymas turėtų būti esminis A.Murray pergalės faktorius.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

3. Daug kas priklauso nuo to, kaip A.Murray susitvarkys su R.Federerio žaidimu prie tinklo

R.Federerio žaidimo prie tinklo kokybė – puiki. Taigi viskas, ką A.Murray turi savo arsenale, tiks. Šveicaras bėgs žaisti prie tinklo po pirmo ir antro padavimo, priimdamas bei po atakuojančio smūgio. Yra net keturi būdai, kuriuos veikiausiai R.Federeris išbandys. Tokiu atveju, pagrindinis A.Murray ginklas bus vadinamoji “žvakė”.

4. A.Murray gynyba

Teniso eksperto Craigo O’Shannessy teigimu, trečiosios pasaulio raketės gynyba per pastarąjį penkmetį yra stipriai pagerėjus. Pieš maždaug ketverius metus dvikovos metu A.Murray smūgiuodamas eigoje atlikdavo begales klaidų, tačiau dabar jų Didžiosios Britanijos tenisininkas padaro vos keletą. Žaidimo elementas, kuris yra akivaizdžiai stipresnis nei prieš tai, yra įstrižas smūgis iš dešinės eigoje. 

5. Kuris tenisininkas išliks šaltų nervų

R.Federeris, kaip ir A.Murray, rodos, žaidžia aukščiausio lygio tenisą karjeroje. Šveicaro atmušti kamuoliukai kur kas rečiau liečia raketės rėmą nei įprastai. Tuo tarpu britas vis dažniau pasitelkia agresyvesnius smūgius. Ši Vimbldono vyrų pusfinalio akistata turėtų būti kvapą gniaužianti. Bus įdomu žiūrėti, kuris tenisininkas pirmasis pasiduos įtampai. Dažnai kalbama, jog tenise keli taškai gali nulemti pralaimėtą dvikovą, tačiau šįkart tai gali būti viso labo vienas nesėkmingai atmuštas kamuoliukas.

R.Federerio ir A.Murray poros nugalėtojas dėl Vimbldono titulo kovos su pirmąja pasaulio rakete N.Džokovičiumi arba R.Gasquet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius