Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

Andy Murray‘us suabejojo naujaisiais „French Open“ kamuoliukais

Andy Murray‘us ir Novakas Džokovičius pareiškė, kad naujieji kamuoliukai „French Open“ turnyre labiau primena žaidimą ant kietos dangos, o ne ant grunto.
Andy Murray
Andy Murray / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau pagrindinėse grunto teniso aikštelėse buvo žaidžiama „Dunlop“ kamuoliukais, tačiau „French Open“ organizatoriai nusprendė, kad šiais metais tenisininkai smūgiuos į „Babolat“ kamuoliukus.

Žaidėjai pripažino, kad tarp šių kamuolių juntamas akivaizdus skirtumas. Be to, jie parankesni tiems, kurie demonstruoja jėgos tenisą ir geriau žaidžia ant kietos dangos. 

„Prieš atvykdamas čia su šiais kamuoliais treniravausi Londone, – teigė ketvirta pasaulio raketė A.Murray‘us. – Nieko neturiu prieš, tik norėčiau, kad viso grunto sezono metu žaistume su tais pačiais kamuoliukais ir vienodais kamuoliukais ant kietos dangos. Jungtinėse Valstijose „US Open“ turnyre žaidžiama „Wilson“ kamuoliukais, kituose turnyruose naudojami „Penn“ kamuoliukai“. 

„Aš pats su nauju kamuoliuku neturiu problemų, atvirkščiai, manau, kad jis man padeda, nes jis yra ganėtinai greitesnis. Tik pageidaučiau, kad atskiruose sezono etapuose žaistume tais pačiais kamuoliukais. Pavyzdžiui, norėčiau, kad ant žolės būtų žaidžiama su „Slazenger“ kamuoliukais. Toks yra mano noras. Tikiu, kad daugelis kitų turo žaidėjų man pritartų“.

Novakas Džokovičius taip pat pripažino, kad skirtumas tarp kamuoliukų stipriai juntamas, bet tai didelės įtakos turnyro eigai vargu, ar gali turėti.

„Kamuoliukai, kuriais žaidėme praėjusiais metais ir šiemet „Roland Garros“ turnyre ganėtinai skirtingi, – teigė antra pasaulio raketė. – Kamuoliukai yra tikrai greiti, labai greiti, ir juos sunku sukontroliuoti. Jie turėtų patikti tiems, kurie pasižymi galingu padavimu ir mėgsta stiprius smūgius.
Tačiau tai ir toliau lieka žaidimu ant grunto aikštės, o nugalėtoją gali lemti penki setai. Taigi tu privalai remtis savo fiziniais sugebėjimais“, – dėstė serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius